Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 5th August 2020, 11:15 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2020
Indlæg: 254
Standard https://www.berlingske.dk/ejendomme/overvaeldende-interesse-der-mangler-boliger-i-koe

https://www.berlingske.dk/ejendomme/...r-i-koebenhavn
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 5th August 2020, 11:40 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 1,498
Standard

Det kan kun gå op op op! Det heeeeelt vildt!

https://www.detbedste.com/2012/11/da...elt-vildt.html
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 09:29 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 663
Standard

Jeg læser det som en advarsel, og hæfter mig ved denne linje

Citer:
Og selv om flere har villet sælge deres bolig i maj og juni, er antallet af boliger til salg fortsat med at falde.
Lad os sige at du bor i et helt alm. parcelhus på Amager og du er blevet træt af hundelortene på fortorvet, klippe hæk, rense tagrende, slå græs osv. Du vil gerne flytte ind i en af de nye flotte lejligheder der skyder op - gerne tæt på vandet. De par gange du har været forbi har været på solskinsdage, og det leben der er omkring havneområderne virker et eller andet sted meget tiltalende. Handler livet ikke om at kunne slentre 50 m. ned til den hyggelige café på promenaden? Det lugter sgu lidt af middelhav og ferie.

Din insta-thot-wannabe datter flyttede hjemmefra for 2 år siden, og det gør ondt helt ind i sjælen at se hende med sin nye kæreste og hans store fine Mercedes fra Forza Leasing. Selvom din VW Passat (diesel) kun er 2 år gammel, så kan du ikke lade være med at føle et lille strejf af at være blevet snydt. Du forsøger at imponere ham, og han lytter med fingeret interesse. Han siger det er en fed bil du har, men du ved at han foragter den. At du lige så godt kunne gå rundt med et skilt på maven hvor der stod "jeg har spildt hele mit liv".

Alle de år med forsikringsselskabets elendige IT system du har døjet med. Den dårlige luft, de kliniske lokaler og det daglige besøg i kantinen i larmen af bestik der nådesløst skraber mod tallerkner blandet med den helt specielle lyd der er når mange mennesker taler i munden på hinanden. Den buffet der først var så indbydende, fylder dig nu med væmmelse, sure opstød og dårlig samvittighed over at du (igen) åd for meget. Det værste er når kokken vil lave noget særligt, og det så smager af det samme som buffeten. Bare endnu dårligere.

Julefrokost efter julefrokost med påtaget selskabelighed og en eller anden has-been stjerne der giver et par numre fra gamle dage. Direktionssekretæren der er engang i 86 var en reel hottie, men som nu kompenserer for sine menopausale vægt- og hudproblemer med afpillede øjenbryn, klovne-makeup, tung parfume og hængebarm i en pushup der stilles til skue i en alt for nedringet bluse. Marketingchefen i sin pink skorte med solbrillerne som slips. En skjorte der lige nu, nærmest mirakuløst, maskerer en velvoksen bøf-og-rødvinsdunk. Men om 3 timer har skjorten helt forudsigeligt sluppet buksekanten og bare tanken om at se den behårede hudfold mellem hofte og tung mave stikke ud er nok til at give dig kvalme. Hans protege står derimod skarpt. Nærmest afpillet. Det kan godt være at han ikke forstå empati, men han kan løbe 2 maratoner i træk, og gør det vist nok 4 gange om året. Hans hustru er med. De drikker ikke alkohol. Har ingen børn, men de er i gang med behandling og der skal nok lykkedes for dem. Når ikke han cykler 45 km på arbejde på sin kulfibercykel så kommer han i en ny Tesla X. Han vil gøre noget for miljøet, og så er det bare en game-changer med sådan en Tesla der kan køre af sig selv.

I et anfald af eksistentiel desperation får du overtalt din kone til at snakke med ejendomsmægleren, så du dog kan redde stumperne af det der er tilbage af dit sølle liv.

For dig er huset det bedste på vejen, klart bedre end det der blev solgt sidste sommer. Dét var et lortehus med et grimt tag, lå dårligt på vejen, dårligt indrettet, ja det var faktisk utroligt at det overhovedet kunne sælges. Men DIT hus, ja det ligger i smørhullet. Nåhja, fliserne i indkørslen har lidt hjulspor. Det klares let. Badeværelset er lige blevet renoveret i 2000, så det skal der ikke gøres noget ved. Det er lige til at flytte ind i.

De næste par uger mærkes en lettelse og befrielse. Beslutningen er taget. Et nyt, smukt kapitel vil åbne sig. De gåture med din smukke og tålmodige hustru du forsømte skal indhentes. Mon ikke der også er penge til en lille båd? Slut med "haveweekend" og snegle under spande. Goddag til en god salat, sund levestil, motion, lys. Liv.

Ejendomsmægleren virker lidt for høflig da han endelig kommer forbi. Du forklarer hvordan man bare flytter en væg eller laver en ny, og så er der et nyt børneværelse til politimanden og hans kone der er konsulent i medicinalbranchen og deres 3 børn på 2, 5, og 11. Men det er som om det ikke rigtigt har noget bid. Han virker resigneret. Hvor er entusiasmen.

Din kone skænker kaffe. Ejendomsmægleren tager nogle papirer op fra sin mappe. Efter lidt sniksnak om at det er et fint hus, fortæller han at huset - måske - kan sælges til 4.5 mio. Du mærker hvordan en knude danner sig i maven. Hjertet banker hurtigere. Hvad fanden sker der.. huset nede ad vejen blev solgt til 5.5 og det var jo et lortehus. "Jamen... renten... " fremstammer du, "boligbyrden... ". Billederne af det nye liv flasher for det indre øje. Det var som om ejendomsmægleren lige rev det kapitel ud af bogen, tørrede røv i det, og skyllede det ud i lokummet.

Ejendomsmægleren har set det hele før. Han tænker ved sig selv at 4.5 sgu nok er gavmildt for sådan et hus. Det ligger på en villavej som alle de andre huse han har kigget på. 1000 kvm grund, ligusterhæk, carport i trykket træ med blå trapez-plader. 2 plader er skiftet for et par år siden, men en tredje trænger nu. En grill og et par cykler med spindelvæv står inde i skuret. Det er sommer, så regnen siler ned, og det blæser. Sådan en carport er det mest deprimerende i hele verden.

Kan vi ikke prøve med 5.2 foreslår du. At gå under 5 vil være en ydmygelse. Du har altid følt dig rigere og smartere end din søster med sit hus i Nakskov, men hun vil da grine sin røv i laser hvis du giver dit hus væk til 4.5. Nej. 5.2 er den rette pris, så er der plads til et lille afslag, og så ender vi nok på 5.1.

Ejendomsmægleren sukker inde i sig selv, men beholder den imødekommende facade. Der skal jo også noget på hylderne. "Vi kan starte med 5.2", hører han sig selv sige, vel vidende at 5.2 er helt ude i skoven. Bare der ikke er for mange ligegyldige åbne huse hvor der kun dukker et enkelt håbefuldt par op uden en kinamands chance for at blive godkendt til et lån i den størrelse.

Du takker ejendomsmægleren, og lukker hoveddøren efter at have set ham køre ned ad vejen i sin bil Nybolig-brandede bil.

5.2, men så kommer der nedslag, salær og så er der jo også lidt restgæld. Der burde være 3 mio tilbage når alt er gjort op.

Din hustru har allerede slået op på boliga.dk. Hun har fundet 4 lejligheder hun synes i skal se på nu hvor huset praktisk talt er solgt og pengene nærmest allerede står på kontoen. Den første koster 7.2 mio. og er langt mindre end huset. Naboerne vil allesammen være den slags røvhuller du hader fra jobbet, og der bliver sgu ikke råd til meget sjov hvis der skal låne 4 mio ekstra - hvordan skal du i øvrigt blive godkendt til sådan et lån på jeres løn?

På din telefon suser du ind og laver en kortsøgning, som IT kyndig sætter du en begrænsning på 5 mio og en størrelse på min 90kvm. "Apply". Antallet af muligheder indskrænkes. Hvad er der tilbage? Bittesmå lejligheder eller lejligheder på skyggesiden. Fyld... krummer.. omkring de smukke og privilegeredes bord. Det er hvad der er tilbage.

Næste dag ringer du til ejendomsmægleren og siger at I har valgt at se tiden an, og derfor ikke er interesseret i at sælge.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 09:51 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 1,498
Standard

Hold nu kæft hvor er det genialt.

Du har mere eller mindre præcist beskrevet mit arbejdsliv før jeg fandt bitcoin og boligdebatten.dk
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 10:06 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2013
Indlæg: 130
Standard

Det der kandiderer vist til årets indlæg her på siden. ��
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 10:29 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 3,110
Standard

Klasseindlæg
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 10:36 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2019
Indlæg: 234
Standard

Kudos kudos kudos
alle de ...huller, der findes.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 10:36 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Dec 2018
Indlæg: 7
Standard

Ondemand, fantastisk indlæg. Tak!
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 11:26 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2015
Indlæg: 264
Standard

Jeg vil ha' mere!

- Hvordan påvirker det samlivet med konen, som allerede var videre?
- Hvad koster en Mercedes via Forza egentlig?
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 6th August 2020, 02:26 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2010
Indlæg: 1,930
Standard

Haha, genial. Jeg skrev en bog i gamle dage og da jeg rettede den igennem med publisheren sagde han: "Det skal være lidt mere jordnært" (det var faglitteratur - så skyd mig dog for helvede!).

Ergo: Vores pratagonist og konen skal navne, børnene skal have navne og deres post-modernistiske antisociale eksistens skal vi helt ind under huden på og 70'er typehuset af gule sten skal beskrives langt mere grundigt. Algedannelsens patina på nordsiden skal nærmest kunne duftes i denne ny-klassiker af en novelle, måske roman (det er der vi er på vej hen, ikke?).

On subject: Jeg tror de fleste bliver positivt overrasket over mæglers bud på værdien af deres hus. Jeg har en kammerat der ejer en Nybolig (med branded minibil og hele svineriet) og jeg spurgte ham om en vurdering da han var til rosé på terrassen i hans pastelfarvede skjorte med solbrillen som slips. Jeg blev positivt overrasket over hans bud og jeg har ganske givet fingeren langt bedre placeret på prispulsen end den gennemsnitlige husejer.

Husejeren bliver så ganske rigtigt dybt fortvivlet, når han begynder at se på priserne på den lejlighed i havnen som konen gerne vil videre i.

Artiklen beskriver et meget positivt boligmarked lige nu, men selvfølgelig ligger bagsiden af mønten og venter. Køberne er vilde lige nu, fordi de har siddet på hænderne i 2 måneder ovenpå Corona-krisen og det pumper priserne op. Når det opsparede købsbehov er clearet vokser udbuddet igen og så sidder sælgerne og køberne måske pludselig langt fra hinanden og vi kan vende tilbage til det der sidevers mexican stand-off vi har set tidligere.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
https://kraevlicensmomstilbage.dk/ yugi Generelt 7 13th June 2018 11:06 AM
Interesse for de lækreste sommerhuse Proffen Generelt 10 13th May 2013 05:03 PM
Mæglerne mangler flere boliger til salg! Firsttimebuyer Generelt 35 10th February 2009 06:00 PM
Fremtidens unge vil mangler boliger praxis Generelt 21 15th March 2008 12:17 PM
Svenske boliger mangler købere Gorrion Generelt 6 29th October 2007 07:54 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:19 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.