Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Apropos indskudsgarantien .. (http://www.boligdebatten.dk/generelt/3362-apropos-indskudsgarantien.html)

spinoza 4th December 2008 09:16 AM

Apropos indskudsgarantien ..
 
Fløj hjem fra Bruxelles i går aftes og bemærkede, at vores finansminister også var med flyet. Desværre forspildte jeg denne unikke chance for på en og samme tid at være opsøgende, belærende og irriterende ;)

Det viser sig, at hun var i Bruxelles for at snakke med EU om indskudsgarantien. Denne er som udgangspunkt på 2 mio her i Norge, men nu vil EU sætte at maksimum på 100.000 Euro, vistnok fra 2011, læste jeg et andet sted. Og Norge kalkerer jo lige så meget lovgivining fra Bruxelles, som Danmark gør, så hun ville gerne ned og give sit besyv med (hendes mening blev vist ignoreret).

Det nye for mig, og det interessante i større perspektiv, er vel, at EU har tænkt sig at sætte en stopper for denne grasserende indskudsgaranti-overbudspolitik. Og det er vel en udmærket ting. Men hvad vil det betyde i Danmark?

e24.no - Halvorsen forsvarer innskuddsgarantien

Monet 4th December 2008 10:11 AM

At f.eks. Danske Bank undgår at miste 100 mia i indlån over night fordi f.eks. irerne lavede deres statsgaranti. Godt nok har de selv været skyld i en del lokale problemer, men det er trods alt urimeligt at de skal straffes for at andre irske banker har opført sig endnu mere uansvarligt.

På et eller andet plan burde det være en fordel at der kommer ens regler, sådan at sikkerheden for indskud i private banker ikke i bund og grund afhænger af tilliden til den lokale valuta og landets statsfinanser. Hvis der skal være tillid til euroen som fælles valuta, så kræver det vel også en harmonisering på dette område?


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:19 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.