Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 06:44 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5
Talking Er alle læsere på Boliga dumme - JA / OPSANG !

Nu har jeg siddet og kigget lidt på denne hjemmesid eog jeg er IMPONERET over så meget forkert information, harme og galde der flyver rundt herinde.

Nogle skriver at hvis man tager et afdragsfritlån så bor man til leje hos banken. Intet er mere FORKERT. Man har ejendomsretten og så længe man imødekommer sine rentebetalinger så er det ens bolig, juridisk og råderetsmæssigt. Det er jo ikke sådan at såfremt man har lånt penge i Real Danmark at der, fordi man har et afdragsfrit lån kommer en fra RD og sidder i ens have og drikker øl.

Der er også en generel misforståelse om at ALLE har krav på at bo ved Kgs Nytorv i en 400 kvm villa med have og dobbelt garage, med en mdl udgift på 2,000
TAG JER SAMMEN, Har man ikke råd så må man bo på vestegnen og det gode ved det er at så SLIPPER vi andre for at få flere fattigrøve op til Rungsted Kyst og I kan bo sammen med jeres meningsfæller. Og hvis man kommer alt for langt væk fra Kbh så er det også forkert. Jeg har læst at Herlev er for langt væk. Men det kommer jo an på hvordma man prioriterer.

TAG JER LIGE SAMMEN, VENNER og hus så på en TING:

I DANMARK kan man låne ca 3 gange sin årsindkomst til at købe hus/Lejlighed for. Hertil kommer formue. Tjener man således 1 mio og har 1 mio i formue kan man købe for 4 mio.

I HOLLAND kan man grundet SDO'er låne fem gange sin årsindkomst. Det betyder at man kan købe for 6 mio med samme forudsætninger om løn og formue.

Og hvis man er bange for at priserne skal falde eller stige yderlig så kan jeg kun sige en ting og det er: Uagtet hvad der står i aviser og andet så er boliger til at bo i, og kun et investeringsobjekt såfremt man har flere. Vil man have noget at bo i så må man købe det man har råd til. Man kigger jo helelr ikke på en Porche 911 hvis man kun har råd til en KIA. Nååå jo det er der jo mange af jer der gør herinde.

Mange herinde tror stadig at det er en grundlovssikret ret at man skal kunne komme på tre ugers ferie til Sydamerika og en uges skiferie til Frankrig samt to til tre byferier fordelt ud på året samtidig med at man bor 400 meter fra Kgs Nytorv og kører Porche til kun 2500 pr md.

DET ER DET IKKE og det har det aldrig været.

Tag jer nu sammen og kom ud af jeres "lille boble". Priserne vil stige fremover (måske ikke på kort sigt) men da vi bliver flere og flere som efterspørger de samme boliger så vil priserne stige. Hertil kommer den gode udvikling DK er i med lav arbejdsløshed, gode lønninger og (forholdsvis) lav rente.

Forresten vil jeg købe en lejlighed ekstra på Frederiksberg når jeg får udbetalt min bonus næste gang.

SKAl VI ikke lægge al den BITTERHED der er herinde på hylden og så lave noget grill og noget fodbold/øl i haven

Over og ud, Knud !
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 09:30 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard Reel information og harme

Kapitalisten:

Måske skulle du lige overveje sammenhængen i dine argumenter. De er alle sammen hørt før, især da spekulationen kørte for fuld skrue. Løse forestillinger om stærkt stigende indkomster, og vildt stigende efterspørgsel efter byboliger, bliver ikke mere rigtige af at negligere realia. Sjovt nok er dine fremtidsforventninger baseret på et fortsat lånefinansieret opsving, så jeg forstår da godt, at du prøver at holde gryden i kog. Men helt ærligt, tror du selv på det?

Du skriver selv, at hvis man tjener 1 million ( det er der da nogen af os der gør, godt og vel ) og har 1 million selv ( det er der også nogle af os der har) så kan man købe for 4 mill. Det passer nogenlunde med dagens rente og en menu på vandgrød. Men denne gruppe af befolkningen er altså ikke særligt stor og alt for kræsen til a hoppe på de nuværende priser. Og sjovt nok er der også en hel del i disse indkomstgrupper, der både kan regne og tænke. Bevares, der er da undtagelser.

Men hvad er det så lige du kan få for 4 mill i København eller et af de andre spekulationsområder? En udsejlet 3v på ca 100 m2 i den gamle boligmasse eller en projektbolig i lidt mindre størrelse yderst på Amager, til hele familien. Sælgerne af disse boliger har en betydeligt mindre indkomst end du selv har, og ville ikke have råd til at købe deres egen bolig, de er typisk endda meget langt fra.

Markedssituationen bliver da for alvor grotesk, når en hel del af de mest priviligerede kun kan flytte, hvis de ofrer et par mill på at købe og sælge boliger samme "prisklasse". "Prisklassen" er jo kun et postulat, når boligerne ikke kan omsættes. Jeg lover dig, at sådan nogle familier bliver boende, de er ikke blevet velstillede ved at opføre sig debilt. Det er nok også os, der er de rigtige Kapitalister, vi hælder ikke vores indkomst og formue i andres luftkasteller.

Køb du endelig et par ekstra boliger på Frederiksberg. Det er da dit frie valg at tro på yderligere spekulationsstigninger, nu hvor der alligevel ikke er nogen sammenhæng mellem udbudspriser og indkomster. Jeg har ikke en dogmatisk tro på "markedet" eller markedets frihedsgrader, men der er dog visse basale regler for udbud og efterspørgsel som ikke i længden kan ignoreres. Når prisdannelsen baseres på forventninger til andres fremtidige forventninger, så er det ikke engang spekulation, men fri fantasi.

Sidst redigeret af skeptikeren : 14th July 2007 kl. 10:05 AM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 10:12 AM
Banned
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 57
Standard

Folk er ikke for dumme herinde, måske snarere det modsatte, idet det ser ud til at folk tænker uhyre rationelt, samtidig med at mange selvfølgelig mener at en masse boligkøbere de seneste år har handlet meget irrationelt ved at købe for dyrt. Men hvorfor skulle danskerne så lige pludselig begynde at handle RATIONELT nu? Jeg tror mange herinde er sidst i tyverne eller først i tredverne og stadig ser verden sort/hvid og tror at mennesket er rationelt af natur. Og de økonomiske modeller som ligger til grund for dommedagsprofetierne, er så enkle som var de taget ud af en universitetslærebog.
Men lille tue kan vælte stort læs, og er der måske nogle økonomiske modeller som tager højde for at normer og værdier er skiftet? og at f.eks. far og mor i Struer anno 2007 har ondt af at lille Sarah skal bo på kollegie og derfor køber en forældrelejlighed til hende i København nu til september? - mens dette ikke skete for 10 år siden, og at hvis det faktum at en 1 værelses i Valby for et år siden til 1,6 nu koster 1,3 bliver taget som godt nok til at købe nu?

Der er også sket andre paradigmeskift som gør at priserne aldrig vil blive som modellerne tilsiger, f.eks. at folk bruger boligen til at få en identitet nu om dage, og også at københavn er blevet alle danskeres, for 15 år siden var det regnet som en skodby statusmæssigt langt under Århus, men det er folk herinde måske for unge til at huske? Nu er alle med god grund vilde med Kbh så dens indbyggere har den ikke længere for sig selv, og det vil også afspejle sig i boligpriserne. Lets face it.

Man skal også huske at boliger historisk ikke har været det som har gjort folk velhavende, - det er kun de sidste 5-10 år, imidlertid har der altid været velhavere her i landet, folk med en god løn og måske huset betalt, og også mange selvstændige/virksomhedsejere osv., så priserne skal ikke falde meget i København før de hurtigt kommer op igen fordi de i såfald bliver nyt investeringsobjekt.

Min konklusion er: Forhåbentligt kommer folk som kapitalisten lidt ned med nakken og vi får et fald fra de nuværende fanasipriser. Men samtidig lad være med at spilde ungdommen på at vente på en murermestervilla i Vangede til 2,5 mill. som modellerne måske tilsiger, for det sker aldrig mere....
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 10:53 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard Moden skifter hurtigt

Natro:

Der har været en bølge af unge mennesker, med velhavende forældre ( eller forældre med friværdi til billig belåning ), som ønskede at bo i Københavnske lejligheder, nærmest uanset pris ( for det var jo ikke deres egne indkomster de brugte, og staten giver meget betydelig støtte via boligsikringen ).

De samme unge mennesker er nu nået til familiestadiet og vil gerne ud af byen igen ( prøv at se på antallet af børnesenge på billederne fra de 3-4 værelses boligtilbud, sælgerne er stort set alle småbørnsfamilier ). Men de kan ikke komme ud med de +2 mill i gevinst, som er nødvendigt for at de kan købe en bolig i forstæderne ( eller en stor familiebolig i byen), så i det markedssegment er der låst for omsætning.

Så er der os "gamle" Københavnere, der har været vant til at bo nærmest gratis på rigtigt mange kvadratmeter. Vi kan heller ikke flytte os, for dem der skulle købe vores boliger, kan ikke få frigjort den "friværdi" der er nødvendig for at købe noget større eller det samme et andet sted. Ergo kan der heller ikke frigøres friværdi i de store familieboliger i byen og beboerne i disse kan ikke handle på "boligmarkedet".

Endelig er der de "gamle priviligerede" i forstædernes villaer. Det er her finansieringen af forældrekøbet og forbrugslånene har bragt gælden i boligerne pænt op og hvor udbudspriserne også er meget høje. Det er typisk disse boliger og deres lave skat, gode skoler og offentlig service, der er målet for mange børnefamilier i byen. Så er ringen sluttet. Set over tid findes gratis penge ikke og nogen skal betale for forældrekøb og forbrugslån. Spørgsmålet er bare hvem?

Vi kan så håbe på, at en ny bølge af forældrekøb vil sætte gang i omsætningen og nye værdistigninger, men det forudsætter at renten falder og at der igen bliver udsigt til værdistigninger på forældrekøbsboligerne. Endelig kræves det også, at de risikovillige forældre, faktisk har råd til at finansiere købet. Det er nok ikke nogle særligt realistiske forestillinger.

Det værste er næsten, at vi har set lignende kortslutninger på boligmarkedet før, og at vi alle intet har lært af tidligere tiders fejltagelser.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 11:04 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Lokation: 2200N
Indlæg: 1,243
Standard

Ej altså poulnyrup...
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 11:54 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 144
Standard Overdrivelsen Som StØtte For Maglende Argumentation

Så har vi det igen: Mange herinde tror stadig at det er en grundlovssikret ret at man skal kunne komme på tre ugers ferie til Sydamerika og en uges skiferie til Frankrig samt to til tre byferier fordelt ud på året samtidig med at man bor 400 meter fra Kgs Nytorv og kører Porche til kun 2500 pr md.

Der er ingen der har stillet sådanne krav i denne debatside. Dog ser vi af og til denne type genialitet, hvor de utilfredse med de urealistiske høje boligpriser fremstilles som værende hungrende efter billigkøbt luksus.

Det er en effektiv måde at platgøre debatten på: At ovedrive (således at man faktisk fordrejer hvad andre har skrevet) og så argumentere videre derfra.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 12:07 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 153
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af CLAUDIUS Se indlæg
Så har vi det igen: Mange herinde tror stadig at det er en grundlovssikret ret at man skal kunne komme på tre ugers ferie til Sydamerika og en uges skiferie til Frankrig samt to til tre byferier fordelt ud på året samtidig med at man bor 400 meter fra Kgs Nytorv og kører Porche til kun 2500 pr md.

Der er ingen der har stillet sådanne krav i denne debatside. Dog ser vi af og til denne type genialitet, hvor de utilfredse med de urealistiske høje boligpriser fremstilles som værende hungrende efter billigkøbt luksus.

Det er en effektiv måde at platgøre debatten på: At ovedrive (således at man faktisk fordrejer hvad andre har skrevet) og så argumentere videre derfra.
Det ENESTE der på dette debatforum bliver fordrejet igen og igen i forskellige tråde er at man ikke kan sælge huse mere,,,og slet ikke til prisen, Jeg har netop solgt nr 2 sommerhus i Nordsjælland på den rigtige side af 2 mill på 3 mrd,,,og ja de blev solgt til prisen,ikke EN krones afslag.

Men nej det tror i pesimister vel ikke på,,derfor bliver i taberne i dette spil,fordi når i har ventet så længe at priserne er faldet 5 procent er renten steget 2 og derfor er huset dyere i den sidste ende...

FAKTA
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 12:18 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,117
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af LRJP Se indlæg
Det ENESTE der på dette debatforum bliver fordrejet igen og igen i forskellige tråde er at man ikke kan sælge huse mere,,,og slet ikke til prisen, Jeg har netop solgt nr 2 sommerhus i Nordsjælland på den rigtige side af 2 mill på 3 mrd,,,og ja de blev solgt til prisen,ikke EN krones afslag.

Men nej det tror i pesimister vel ikke på,,derfor bliver i taberne i dette spil,fordi når i har ventet så længe at priserne er faldet 5 procent er renten steget 2 og derfor er huset dyere i den sidste ende...

FAKTA
Men du har nok ikke solgt til en førstegangskøber.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 12:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 153
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Skyblue Se indlæg
Men du har nok ikke solgt til en førstegangskøber.
Både ja og nej,,,

Der er jo altså folk(temlig mange) der ikke stoler blindt på dommedagsprofetierne og gerne vil købe huse,, bla fordi markedet er hvor det er og ikke er for faldende i denne del af landet.

Jeg ved godt at det ikke er det de fleste herinde vil høre,,men det er sandheden,,,,flere med samme holdning som min er blevet udelukket for at debatere herinde,,men det vigtigste for mig er at mine huse er solgt....(til prisen)
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 14th July 2007, 12:40 PM
Banned
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 57
Standard

.....

Sidst redigeret af natro : 14th July 2007 kl. 02:43 PM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktivAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:07 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.