Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 16th July 2007, 10:11 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,101
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af moniulven Se indlæg
Først siger han:
"men med priser der flere steder er 20 pct. under sidste års niveau og et udbud der er ca. 50 pct. større"

Så siger han:
"En afdæmpet årlig prisstigning på tre pct. gennem hele studietiden er bestemt ikke urealistisk"

tjah..
.. Et studie kan godt tage mere end 5 år
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 16th July 2007, 04:58 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

til skeptikeren og andre : Jeg har bestilt nogle dokumenter om virksomhedsskatteordningen i relation til ejerlejligheder, fra Folketingets oplysning. Jeg skal nok give et pip, hvis der står noget spændende i dem.

Men der er helt sikkert noget uldent i at Vilsøe Boligadvokater taler så helt åbenlyst om at tilrettelægge forældrekøbet med henblik på at opnå boligsikring, og så det forhold at boligstøtteloven har en hensigt om ikke at støtte i sådanne tilfælde. Det er, på godt dansk, svindel. Og så kan man alt efter politisk opfattelse grine eller græde over at det accepteres / ses gennem fingre med / overses, men svindel det er det.

Så skulle den vist være på plads ...
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 16th July 2007, 04:59 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard Forældrekøb - et studie i skattespekulation

Nu har nogen her ment at jeg er for strid ved forældrekøbsordningen. Men det er faktisk svært at være grovere end de anvisninger, der åbent findes på nettet, til hvordan ordningen skal bruges til at snyde skattevæsenet, og dermed alle os andre, mest muligt.

kapitalisering af værdistigning, komplet med regneeksempler på den skattefrie gevinst:

trin for trin :: køb lejlighed :: forældresalg - salg til børn

udnyttelse af skattefradrag på topskatten, med gode hints til de kreative:

trin for trin :: køb lejlighed :: forældrekøb

Bemærk venligst hvordan du får et nyt køkken i sommerhuset med godt 60% betalt af skattevæsenet, bare du sørger for at fakturaadressen er den rigtige.

Og ja, så er optimeringen ikke at sætte lejen højt, men præcist til det lavest mulige i henhold til reglerne for boligsikringens egenbetaling med tillæg af den maksimale boligsikring. Derudover kan der dårligt påføres forældrekøbsboligen omkostninger nok, alt hvad du slipper af sted med giver godt 60% direkte tilskud. Jeg ved godt, at der er kommet en højesteretsdom, der kræver, at der opkræves en reel markedsleje, men hvem har lige tid og ressourcer til at kontrollere dette.

Det er da en glimrende ordning hvor du får fradrag i topskatten for renter på lån, medens dine egne renteindtægter beskattes væsentligt mildere. Mon ikke forældrekøbsboligerne er de højest belånte boliger på markedet?

Wash&go:
Det er fuldstændigt korrekt, at sådan kan man ikke gøre i Hanoi. Men i det land er der nok andre muligheder for de priviligerede på samfundets øvre trin.

Peter777;
Godt initiativ.

Sidst redigeret af skeptikeren : 16th July 2007 kl. 10:30 PM.
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 16th July 2007, 09:54 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard Du tror det er løgn

Jeg har leget lidt videre med anvisningerne i tidligere viste links. Fiduserne bliver bare bedre og bedre.

Nu kender forældrekøbernes barn lige en anden ung studerende fra en familie med mindre friværdi eller indtægt med fradragsbehov. Barnet betaler brutto 3000,- kr til mor og far ( i hvert fald på papiret ), og modtager heraf ca. 450 kr. i boligsikring.

Så fremlejer barnet ( for guds og mammons skyld ikke forældrene ) da bare det ene af værelserne til kammeraten for 2000,- kr. ( det er billigt for et værelse i København ) Så skulle man tro at boligsikringen faldt bort, men nej, før boligsikringen begynder at nedtrappes skal barnet have en husstandsindtægt på over 120.200,- kr. årligt og selvom de 24.000 fra kammeraten indgår i beregningen af husstandsindtægten, så er de stadig skattefri som indkomst.

Når indtægten fra kammeraten er skattefri, har de heller ingen betydning for beregningen af podens indkomst i forhold modtagelse af SU. Så her er der ingen konsekvenser.

Det kære barn betaler således den formidable sum af 550,- kr i nettohusleje. Alt hvad boligen koster forældrene ud over huslejebetalingen på 36.000,- kr. er fradragsberettiget i topskatten ( med undtagelse af hypotetiske afdrag på lån ), hvilket giver godt 60 %´s dækning af disse udgifter kontant hvert år.

Nettoudgifterne for forældrekøbet er derfor = følgende:

(bruttoudgifter- 36000)*0,4 + 12* 550

vi tager et hurtigt eksempel. En pæn lille 3 v til ca. 2 mill der giver forældrekøbsbarnet 2 pæne rum + 1 til udlejning.
EDC Mæglerne

den koster brutto 160.000 kr. på fastforrentede obligationslån. Og netto for en almindelig køber ca. 132.000 årligt. Med en udbetaling på 100.000. Af første års ydelse udgør afdrag ca 30.000 kr.

for forældrekøbsfamilien koster boligen med samme lån og udbetaling

30.000+ 0,4(130.000-36.000 )+12*550 = 74.200 inklusive samme afdrag. ( det er ca. 56 % af det en almindelig køber må betale )

Derudover er der 60% tilskud til istandsættelse op til 9000 kr. årligt ( 25 % af huslejen ) hvert år i de første 3 år, samt desuden samme tilskud til mindre vedligeholdelse.

Hvis vi laver det samme regnestykke på afdragsfri lån bliver forholdet endnu mere grotesk. ( forældrekøbet koster så ca. 35% af den almindelige købers udgift, hvilket i det konkrete tilfælde svarer til ca. 3.000 kr. pr. måned alt ialt, hvoraf barnet nok selv kan betale de 550 af sin SU på små 5.000 kr. pr. md.)

Det er godt nok ikke underligt, at priserne på små 2-3 v I studiebyerne er røget til himmels siden forældrekøbsordningen blev en udbredt praksis.

Det er heller ikke spor mærkværdigt, at ingen andre har råd til at købe disse boliger. For den slags tricks og fiduser er ikke tilgængelige for en almindelig køber.

Når vi giver de bedst stillede en lukrativ ordning, så kan vi også være helt sikre på, at den bliver vredet til sidste dråbe. Der er sikkert endnu nogle fiduser jeg har overset.

Sidst redigeret af skeptikeren : 16th July 2007 kl. 11:29 PM.
Besvar med citat
  #25 (permalink)  
Gammel 16th July 2007, 10:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 493
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af skeptikeren Se indlæg
Når vi giver de bedst stillede en lukrativ ordning, så kan vi også være helt sikre på, at den bliver vredet til sidste dråbe. Der er sikkert endnu nogle fiduser jeg har overset.
Lyder godt, så får man da på et tidspunkt mulighed for at hente nogle af de mange afleverede skattekroner tilbage igen.
Besvar med citat
  #26 (permalink)  
Gammel 16th July 2007, 10:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard

Medhusoghave:

Når dine børn bliver gamle nok er ordningen med garanti stoppet. Og der er indført brugerbetaling på de højere læreanstalter. Nogen skal jo betale regningen, og du og dine har vist alderen til det. Jeg er heldigvis ved at være for gammel.

Sidst redigeret af skeptikeren : 16th July 2007 kl. 10:57 PM.
Besvar med citat
  #27 (permalink)  
Gammel 17th July 2007, 07:30 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 384
Unhappy

Citer:
Oprindeligt indsendt af HusMedHave Se indlæg
Lyder godt, så får man da på et tidspunkt mulighed for at hente nogle af de mange afleverede skattekroner tilbage igen.
Desværre er det sådan at man i dagens Danmark har rig mulighed for at få nogle af sine skattekroner tilbage. Jeg kan feks. fortælle dig at en kræft behandling ikke er helt billig!!!!

Sidst redigeret af hyttmann : 17th July 2007 kl. 07:37 AM. Årsag: stavefejl mm
Besvar med citat
  #28 (permalink)  
Gammel 17th July 2007, 08:40 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 493
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af hyttmann Se indlæg
Desværre er det sådan at man i dagens Danmark har rig mulighed for at få nogle af sine skattekroner tilbage. Jeg kan feks. fortælle dig at en kræft behandling ikke er helt billig!!!!
Nej kræftbehandling er ikke billigt, men hvorfor er det lige at jeg er blevet udset til at skulle betale det dobbelte for den behandling i forhold til andre? For at det ikke skal være løgn så betaler jeg pt. ekstra via en forsikringsordning, således at jeg er ganranteret hurtig behandling hvis uheldet er ude. Burde ikke være nødvendigt med den skattebetaling vi har her i landet.

Jeg så gerne at vi alle bidrog med det samme beløb og det skulle så gerne kombineres med lidt brugerbetaling for at holde hypokonderne fra døren.

Solidaritet? - det er min erfaring at det kun er til stede når man bruger andre folks penge. De fleste danskere er helt skarpe mht. at optimere deres eget råderum.
Besvar med citat
  #29 (permalink)  
Gammel 17th July 2007, 08:57 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 384
Standard

Jeg har også selv dobbelt dækning, dvs både mulighed for den behandling det offentlige udbyder og en firma ordning. Men det er der altså ikke alle der har. I øvrigt tvivler jeg på at min firmaordning ville dække hvis jeg fink en af de rigtige dyrere kræftformer (feks lymfe eller leukæmi) og det offentlige havde lukket pengekassen i

Da min søster fik konstateret kræft var hun stadig studerende. Hvem var det lige der skulle have betalt hendes behandling, hvis ikke alle os andre skatteydere skulle? Så man kan sagtens sige at du også får noget for dine skattekroner, du får nemlig muligheden for at hjælpe sådan nogle som min søster. Egentlig en ret priviligeret situation.......

Vi tjener lidt mere end en million om året, betaler topskat osv osv. Og jeg kan love dig for at jeg gør det med glæde. Jeg har nemlig set hvad pengene kan bruges til. At der så kunne optimeres andre steder er rigtigt. Men i det store hele så syntes jeg at jeg får rigtig meget for mine skattekroner.......
Besvar med citat
  #30 (permalink)  
Gammel 17th July 2007, 09:40 AM
Member
 
Registreringsdato: May 2007
Lokation: København
Indlæg: 46
Standard

Hej Skeptikeren

Jeg har selv haft et godt kig til den ordning i lang mens jeg var studerende. Boede dog selv rigtig godt og billigt udenom forældrekøb og lignende.
Men ordningen er så unfair og markedsskævvridende at jeg ikke tør at købe bolig på et marked (dvs. Århus eller København) før den ordning har fået et skud for boven. Risiskoen for at tab (ved eksempelvis at købe nu - udover den almindelige nedtrend) ved en forringelse af ordningen er simpelthen himmelråbende store.
Jeg er fuldstændig enig at det har presset priserne op i et unaturligt og skattesubsidueret prisleje.
Har du overvejet at sende dette til en politiker? Eller et parti.
Alle parter burde synes det var mærkeligt.
Højrefløjen fordi det er statsstøtte og markedsforvridende (skattespekulationen er de vel ligeglad med) venstrefløjen burde være interesseret fordi det MAX statsstøtte til de i forvejen mest formuende danskere.
Alle borgere vel fordi skattepengene burde gå til noget andet end at presse priserne op på boligmarkedet.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktivAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:23 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.