Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 09:06 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 17
Standard Ejendomsmægler salær?

Nogen erfaring med hvor meget jeg skal gå med til at betale i salær til Ejendomsmægler på Østerbro for en stor lejlighed?

Eller er det smartere at sælge via boliga/robinhus?
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 09:29 AM
Banned
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 1,994
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af herodes Se indlæg
Nogen erfaring med hvor meget jeg skal gå med til at betale i salær til Ejendomsmægler på Østerbro for en stor lejlighed?

Eller er det smartere at sælge via boliga/robinhus?
Kommer an på så meget...

Jeg solgte selv gennem Robinhus med - efter forholdende - stor success. Liggetid på 6 mdr. og prisnedsættelse på "kun" 6%. Der er dog flere ting jeg lige vil påpege hvis du ønsker selv at sælge:

1) Brug besparelsen i forhold til traditionel mægler til at nedsætte udbudsprisen. Forvent ikke større overskud blot fordi mægleren er billigere. Prisen SKAL være skarp idag for at få solgt nogenlunde hurtigt.

2) Forvent mange forskellige købere. Nogle er ganske tavse, andre råber straks "Hurra - DET køber jeg" (hvorefter intet sker), mens andre åbenlyst ytrer deres mishag med det ene eller andet. Tag det IKKE personligt op og bliv ikke fornærmet. Forsøg istedet med en positiv indgangsvinkel og fokusér på lejlighedens gode elementer. Er køberen totalt utilfreds med alt siger man blot pænt tak for idag og lukker den dér.

3) Fremhæv det positive ved boligen istedet for de ting du selv synes ikke er så godt.

4) Tag pænt tøj på. Ja, det lyder måske fjollet, men mennesker der måske vil foretage deres livs største køb skal altså møde et ordentlig ansigt i pænt tøj (= professionalisme). Tag ikke imod købere med gamle udslidte cowboybukser og en forvasket T-shirt. Jakkesæt et måske lige overdrevet, men ihverfald noget præsentabelt. Udlevér straks salgsopstillingen.

5) På Robinhus kan man selv slå åbent hus arrangementer op. Når du får en potientiel køber forbi til et besøg, kan man med fordel holde åbent hus efterfølgende. Lejligheden skal total rengøres og ryddes op hver gang (MEGET VIGTIGT og husk vinduespudsning!), så man kan ligeså godt udnytte dette til et åbent hus. Varigheden bør være omkring 1-2 timer og helst lørdag eller søndag eftermiddag. Check evt. DMI og aftal en dag hvor chancen for sol er stor (ja, solskin betyder faktisk meget i forhold til en regnvejrsdag).

6) En buket blomster på spisebordet. En god gammel kliché, men det giver et godt førstehåndsindtryk (især på kvinder). Hjemmebag og lignende er for tykt i min bog.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 09:45 AM
njk njk er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 231
Standard Tjaa..

Det er lidt afhængigt af prisen på din lejlighed.
En lejlighed til 4-5 millioner koster vel i salær ca 100-120 kr plus markedsføring.

Robinhus er en smagsag nogen er måske gode til at sælge der egen lejlighed mens mange vil have svært ved at holde et rimeligt objektiv forhold til dens kvaliteter.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 09:49 AM
Banned
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 1,994
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af njk Se indlæg
Robinhus er en smagsag nogen er måske gode til at sælge der egen lejlighed mens mange vil have svært ved at holde et rimeligt objektiv forhold til dens kvaliteter.
Når man sælger skal man ikke være objektiv. Det er iorden at fremhæve det positive og nedtone det negativ en anelse, men selvfølgelig må man ikke lyve eller voldsomt overdrive. En professionel mægler er heller ikke objektiv som bekendt...
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 09:53 AM
TGJ TGJ er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Dec 2008
Indlæg: 701
Standard

Jeg er tilbøjelig til at sige at I dette marked, har man mere brug for mægler end i et opadgående marked. Det giver noget ekstra at der kommer en mellemmand på der er vant til gamet. Men selvfølgelig koster det penge, og jeg tror så også at Realisten har gjort det super godt, de fleste Robinhus sælgere er næppe så opmærksomme på detaljerne.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 09:57 AM
Banned
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 483
Standard

Måske hjælper denne artikel lidt:
»Prisen skulle være sat ned fra start« - Tjek.dk

Lad være med at spilde flere penge end nødvendigt på mæglere.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 10:04 AM
Banned
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 1,994
Standard

Jeg har lige ét meget vigtigt råd mere ved salg: Betal for at få en professionel fotograf ud. Det er YDERST KRITISK, at boligen tager sig godt ud på nettet. Hjemmefoto med Bilka-kameraet er håbløst imod fotografens vidvinkel, som ganske vist får afstande til at virke lidt anderledes end i virkeligheden, men til gengæld kommer alt med på billedet. Vi betalte 1400 kr. for dette og det var nok de bedste penge der var givet ud ifm. salget.

Og igen vedr. vejret: Vælg en solskinsdag til fotograferingen.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 10:41 AM
jmd jmd er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 139
Standard

Som realisten siger: GODE BILLEDER og så lige en plantegning hvor alle døre er husket og målene passer rimeligt.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 11:13 AM
Banned
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 483
Standard

Enig i at gode billeder er vigtige.

De skal være realistiske, og vise alt. Vis alle vinkler. Lad være med at sminke billederne med programmer, som mange mæglere gør. Der kommer kun gale købere ud af det, og de taler med andre købere, som måske ville have accepteret de fejl eller mangler, men som nu ikke gider kigge, fordi du har fået utroværdighedsstemplet.

I dag kigger de fleste købere nok på prisen, så de penge du kan spare på en mægler, kan være det der sælger. Lad være med at sætte prisen efter hvad andre mæglere tager, eller kvm-priser, for der er store afslag gemt i priserne. De sælger jo næsten ingen ting, men liggetiden du kan acceptere betyder jo også meget. Hvis du vil sælge hurtigt, så lad være med at ligge og lege med 2-5% nedslag, når der kommer dårlige nyheder i pressen. Det har mæglerne gjort i 2 år uden at sælge en ski. Du skal være foran markedet, for at fange de ganske få købere der findes.

Bruger du en mægler, så indgår du måske i et størrer spil, om at dominere markedet og styre udbudet, og så er det ikke sikkert at netop din bolig betyder særlig meget for mægleren. Det betyder måske mere for mæglerkæden at have kontrol over markedet. Mæglerne er ofte styret eller ejet af bankerne, der ikke vil have at der sælges for meget, for billigt. Derfor er markedet dødt, og det er de glade for. De venter bare på at deres lobbyarbejde for en ny redningspakke eller vækstpakke skal gå igennem. Så starter inflationen, og så er der ikke nogen der vil købe noget. Så er alle glade, undtagen sælger og køber.

Husk: Banker,mæglere,realkreditter,forsikringsselskaber, pensionsselskaber og mange andre, arbejder sammen eller har samme ejer.

Kan du får banken til at godkende et tab, og undgå de andre, så sælger du måske hurtigere.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 25th March 2009, 11:23 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Lokation: Copenhagen
Indlæg: 132
Standard

Angående mægler pris! En af mine bekendte er mægler, og han fortalte at de salærer der var forhandlet ned fik mindre opmærksomhed fra mæglerne. De fleste mæglere kan vise hinandens boliger frem (specielt i storbyerne, gætter jeg) men en bolig med lavt salær, har mæglerne ingen interesse i at ligge et stykke arbejde i, sammenlignet med en anden bolig med højere salær.

Selv ens egen mægler kan være tilbøjelig til at bruge krudtet på de boliger han får højest fortjeneste (logisk nok, egentlig) og så vælge at have ens bolig liggende hvis nu der skulle komme en kunde ind fra gaden og pege på hylden.

Så inden man går i super hårde forhandlinger med en mægler og glad for presset prisen 50% ned, så skal man liiige tænke på at incitamentet for mægler falder tilsvarende.
__________________
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Ejendomsmægler salær majoren Generelt 59 8th August 2012 01:25 PM
Skift af ejendomsmægler s.kongstad Hjælp / Tips 1 12th July 2008 01:46 PM
Ejendomsmægler-lyrik Kommentar Generelt 43 19th May 2008 01:45 PM
Ejendomsmægler kun for andelsboliger frederiksberg Generelt 1 26th February 2008 09:21 PM
ejendomsmæglere salær Hansi Generelt 2 9th May 2007 09:40 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 01:40 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.