Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Salg eller frivillig tvangsaution??? (http://www.boligdebatten.dk/generelt/5853-salg-eller-frivillig-tvangsaution.html)

bach83 9th June 2009 09:15 PM

Salg eller frivillig tvangsaution???
 
Hjælp...

vi er et ungt par i midten af 30'erne som i sin tid da vi købte vores første hus, gjorde det igennem faaborg finans. dvs. huset er købt med pantebreve..

nu er situationen sådan at ugifterne tårner sig op idet jeg blev fyret og nu sidder i rigtig dårlig lønnet arbejde men trods alt arbejde..

vi har ikke længere råd til at blive i huset som er et yderst pænt og velholdt hus i en lille by på landet, vi satte selvfølgelig huset til salg da det hele ramlede, men skæbenen ville at vi ikke har haft en eneste hendvendelse..

nu står vi altså bogstavelig talt med røven i postkassen, vi har små 2000 kroner om måneden til os selv, og det kan man ikke leve af som småbørnsfamilie..

hvordan er jeres erfaringer med hurtigt salg og er der nogen der har kendskab til hvordan en frivillig tvangsaution foregår..

vi er intillet på at skulle herfra med gæld men er bare nød til at have solgt IGÅR!!!

bach83 9th June 2009 09:16 PM

huset har været til salg i ½ år nu, uden hendvendelser som sagt

Thomas 9th June 2009 09:19 PM

Se at få jer en sagfører, som i skulle have haft i forgårs!

bach83 9th June 2009 09:22 PM

jah, må nok indrømme jeg er meget grøn på det her område.. det var vores begges første hus, så ingen af os ved hvordan vi skal forholde os og hvad vi skal gøre og hvordan....

hvad mener du med en advokat... til hvad?

Thomas 9th June 2009 09:34 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af bach83 (Indlæg 99458)
jah, må nok indrømme jeg er meget grøn på det her område.. det var vores begges første hus, så ingen af os ved hvordan vi skal forholde os og hvad vi skal gøre og hvordan....

hvad mener du med en advokat... til hvad?

Jaaaah f.eks. en gældsanering - altid en god ting at true kreditor med.
Men generelt til at finde ud af, hvad jeres muligheder er.
Kommer i først i tvangsauktionsskruen, så er i i vanskeligheder.
Jo tidligere advokaten kommer ind, jo flere muligheder har han for at hjælpe jer.
Udgangspunktet er det spørgsmål i rejser her.

Det giver altså en vis ro, når en advokat er inde - jeg taler af erfaring - i er ved at være der, hvor I er ved at tabe overblikket.

bach83 9th June 2009 09:37 PM

vi har må jeg indrømme tabt overblikket, forholdet kører på pumperne og familien falder fra hinanden hvis der ikke snart sker en ændring i vores situation..
vi må hellere få fingre i advokaterne inden det hele smuldrer'

BamsesFar 9th June 2009 09:40 PM

Der findes diverse gratis advokatrådgivninger. Der vil man bl.a. kunne spørge om mere prof. advokathjælp burde komme på tale.

Prøv Google.

Jeg fandt f.eks. den her:

Gratis Advokatrådgivning - 3F - Fagforening 24 timer i døgnet

Jeg mener også, at der findes nogle, som er ekspert i at få folks økonomi på fode. F.eks. rådgive med at omlægge lån. Lave aftaler med kreditorer etc.

Jeg kender også folk, som har lagt alle kortene på bordet overfor deres bankrådgiver. Det gik faktisk godt. Men det kræver næsten, at banken også har penge i klemme.

/BF

bach83 9th June 2009 09:53 PM

problemet med banken er jo desværre at de ikke har penge i klemme, og de vil desværre ikke hjælpe os når vores økonomi ser ud som den gør er de ikke interesseret i at overtage lånet..

BamsesFar 9th June 2009 09:55 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af bach83 (Indlæg 99465)
problemet med banken er jo desværre at de ikke har penge i klemme, og de vil desværre ikke hjælpe os når vores økonomi ser ud som den gør er de ikke interesseret i at overtage lånet..

Start med hurtigt at finde den lokale gratis advokatrådgivning.

Så vil de sikkert henvise til noget mere prof.

/BF

gearet2tænder 9th June 2009 10:01 PM

Kontakt Faaborg Finans - det er jo dem der har penge i klemme. Læg kortene på bordet - måske i kan finde en løsning...

TGJ 9th June 2009 10:13 PM

og prøv evt. at læse lidt på gæld.net

JB76 9th June 2009 10:20 PM

Lyder som en sag for "luksusfælden"
TV3 - Luksusfælden - Deltagere søges

Håber i klarer den, held og lykke.

/J

PS. der var et af de gamle afsnit som minder meget om jeres situation.
Hus på landet og nogle pantebreve som er løbet løbsk (her var der vist også noget med nogle pantebreve som ikke var helt fine i kanten...)
Se sæson 2 afsnit 7

Gert Frobe 10th June 2009 07:04 AM

I sidder mellem to skruetvinger.

På en tvangsuaktion, indbringer boligen i bedste fald kun halvdelen af markedsværdien. Derfor er det altafgørende for jer, at boligen bliver solgt i fri handel, også selv om I må slå meget mere af end i normalt ville gøre.

På den anden side, er det banken, der svinger taktstokken, når man har gravet sig ned i det store sorte "insolvens-hul".

Lad mig tage udgangspunkt i et eksempel:

I har restgæld i boligen for 2.500.000
Boligens anslåede opnåelige handelspris er i dag 2.000.000

I går ned i banken og siger, vi vil gerne sælge boligen med tab, for at undgå at komme ud i en decideret tvangsauktion. Vi beder om at få en ordning på restfinansiering af tabet.

Desværre siger bankerne ofte. Det kan vi ikke acceptere. Vi vil ikke efterfinansiere tabet på 500.000, fordi vi absolut ingen sikkerhed har for lånet. Hvis situationen er at boligen skal sælges med et så stort tab, insisterer vi (banken) på en tvangsauktion. I den situation er banken ikke kunden med noget valg.

Ofte ser man så at boligen ryger til en fuldstændig urimelig lav pris på tvangsauktionen. Køberen er i langt de fleste tilfælde jeres egen bank/realkreditinstitut. På markedet kunne boligen måske have været solgt for 2.000.000, men boligen ryger på tvangsauktionen til 750.000. Derefter hænger i på en gæld på 1.750.000 kr. resten af livet. Banken derimod, som har erhvervet boligen til 750.000 sælger derefter boligen i fri handel for en pris mellem 1.800.000 - 2.000.000 og begrænser derved sit tab. Samtidig har banken en kæmpe fordring på jer, som kan forfølges resten af livet. Over tid er det ikke urealistisk, at banken, gennem en gældssanringsaftale kan hive yderligere 600.000 hjem fra jer. Banken venter tålmodigt 2-3, måske 5 år, til I er møre, og indgår derefter en "gældssaneringsaftale", hvor I af fogedretten tvinges til at leve på en sten i 5-7 år.

Med andre ord, for banken er en tvangsauktionoen slet ikke så uattraktiv, som det måske umiddelbart kan forekomme. Derimod er det en katastrofe for jer som kunder.

Det bedste I kan gøre, hvis banken ellers er med på den, at få sænket udbudsprisen 15-20% hurtigst muligt og vente og se om det ikke fører til salg i løbet af 2 måneder. Hvis dette ikke sker, så sænk prisen yderliger 10-15%. Løsningen med "fri handel" er langt bedre for jer, end at afhænde boligen for nul og niks på tvangsauktion.

chantmaster 10th June 2009 08:27 AM

Den gratis advokathjælp er til for folk som jer.

De kan eventuelt se muligheder vi andre ikke kan efter at have kigget det hele igennem, og eventuelt hjælpe med forhandling med fåborg finans.

Lykke til.

Yepper 10th June 2009 09:08 AM

Hej Bach

Jeg har tidligere været i en lidt lignede situation, dog ikke så slemt i den sidste ende. For mig var der tre faser (Jeg ved ikke om det kan bindes op på noget psykologi).

1: Fornægtelse - en skjult forhåbning om at problemet løste sig selv
2: Opgivelse - problemet skulle bare væk for ethvert pris.
3: Bearbejdning af problemet

Det virker som om, at i har fået fokus på problemet, men at I er ved at opgive. Mit løsning var at få hjælp til at komme videre med at bearbejde problemet. Her har I ifølge min mening brug for professionel rådgivning.

Har må fokus være om jeres økonomi kan hænge sammen - evt. i bare en periode til du måske får dit gamle løn igen? (Salg af bil, omlægning af boliglån, samling af dårlige løn, udmeldelse af folkekirke, ansøgning om friplads til børnepasning m.m.). I kan evt. se diverse afsnit af luksusfælden på TV3 GRATIS på følgende link

TV3 - tv3.dk - Web-TV

Luksusfælden indeholder måske holde gode råd, som I kan lære af - eksempelvis har jeg fundet ud af den smørte rundstyk med kakao ved bageren om morgen inden arbejde koster 5000kr på årsbasis, som et dumt eksempel - men faktisk er en hel del på årsbasis

Ligeledes har dinepenge.dk en lang række gode og forståelige tekster, måske skal I (Det er vigtigt, at I deler problemet) prøve at læse nogle af deres tekster:

Eksempelvis (af Ulrikke)
Sådan undgår du tvangsauktion
Sådan undgår du tvangsauktion | Dinepenge.dk

Eller
Tvangsauktion lammer din økonomi
Tvangsauktion lammer din økonomi | Dinepenge.dk

Altså et stort tillykke med, at I er parat til at tage hul på problemet og dernæst find noget professionel hjælp, som I kan spare med.

bach83 10th June 2009 11:45 AM

tak for jeres svar allesammen, det hele ser lidt lysere ud nu og jeg syntes virkelig jeg har fået nogle godt råd, vi får imorgen ny mægler på som vil prioritere huset højt og om ikke andet må vi gå en smule ned i pris, det drejer sig nu ikke om en formue, men penge er penge og lige nu har vi ikke råd til vores hus og ingen hverken bank eller kreditforening er villig til at hjælpe.. øv, men sådan er det jo nu engang..

gertk99 10th June 2009 12:28 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af bach83 (Indlæg 99585)
tak for jeres svar allesammen, det hele ser lidt lysere ud nu og jeg syntes virkelig jeg har fået nogle godt råd, vi får imorgen ny mægler på som vil prioritere huset højt og om ikke andet må vi gå en smule ned i pris, det drejer sig nu ikke om en formue, men penge er penge og lige nu har vi ikke råd til vores hus og ingen hverken bank eller kreditforening er villig til at hjælpe.. øv, men sådan er det jo nu engang..

Jeg tror konsensus herinde er at det tab du skal tage nu, vil være mindre end det tab du vil skulle tage senere. Så sæt en aggresiv pris og kom ud af det.
Pøj pøj

pianisten9000 10th June 2009 01:30 PM

I jeres tilfælde vil jeg råde jer til at kaste håndklædet i ringen. Find jer en lejet lejlighed, stop med at betale noget på huset og aflever nøglerne til kreditforeningen. Jeg hæfter mig især ved at huset ikke er bankfinansieret, men i noget finans-halløjsa. Derudover skriver du i en lille by på landet.....

I må tage den gæld der følger med når det hele er afviklet på tvangsauktion. Måske kan I lave en ordning med jeres kreditorer vedr. efterslæbet. I kan jo se hvad der er tilovers til at afdrage med. Vedr. den gæld I får med jer, vil jeres kreditorer kun have mulighed for at tilskrive renter på gælden i 5 år. Derefter vil den ikke stige yderligere. Så giv jer god tid.

Nu har I prøvet at være husejere - ud fra finansieringen skyder jeg på at det sikkert har været imod bankens anbefalinger. Og at være husejere har I nu fundet ud af ikke er nogen dans på roser. Så mon ikke I endda vil finde mere lykke i en lejet lejlighed fremover.

Held og lykke. Håber I finder en ny bolig snart. 2.000 kr. om måneden er der ingen der kan/skal leve for.

denrigtigepiben 10th June 2009 01:57 PM

bach83 - se nu at få snakket med en advokat!


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:07 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.