Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Se afstemningsresultat: Synes du det er en god ide at vurdere sin fremtidige boligøkonomi som beskrevet ?
Ja, jeg er fuldstændig enig i betragtningerne 7 26.92%
Til dels, men jeg orker faktisk ikke at tænke så langt 3 11.54%
Jeg synes det bliver for stramt at stille tingene op på den måde 5 19.23%
Jeg synes tankegangen er misforstået 11 42.31%
Stemmeafgivere: 26. Du kan ikke stemme i denne afstemning

Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #11 (permalink)  
Gammel 6th September 2007, 07:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,255
Standard

Jeg sad lige og kiggede på de udregninger der er lagt til grund. 6000 kroner om måneden. Der står det skal gå til boligen og dermed ikke bare til lån. Det halve af de 6000 ryger til diverse andre udgifter grundskyld rennovation osv. Så har du 3000 tilbage. Det kan du låne en halv million for, så den 1v er vist det eneste der nogensinde er i rækkevide og så skal den nok ligge på Fejø.
Besvar med citat
  #12 (permalink)  
Gammel 6th September 2007, 11:23 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Jeg glæder mig over DJJohns gennemtænkte svar. Jeg tillader mig lige at punktere dit svar.

(1) Tankegangen er fuldstændig misforstået og både alt for abstrakt og irrelevant for folk, der står og overvejer, om de skal købe en bolig.
- For et stort segment af befolkningen vil overvejelserne være rimelige, nemlig de som bor i en eller anden lejebolig, og overvejer at gå på ejermarkedet. De har måske et vist behov uden at være fuldstændig desperate. Men det glæder mig at du tør melde ud at du satte dit kryds i kategori 4.

(2)For den almindelige førstegangskøber drejer et boligkøb sig i første omgang ofte om at løse et reelt boligproblem. Hvor skal man bo, hvad vil man gerne bo i, hvilket område, hvor stort/hvor småt osv. Dernæst drejer det sig om den personlige økonomi. Hvad har man råd til? Hvor lang tid regner man med at blive boende? Er der luft til både sommer- og vinterferie, eller må man de første par år nøjes med et lejet sommerhus på Falster. Så kommer følelserne ind. Er her dejligt og rart, eller lidt uhyggeligt om natten. Nu kommer så de mere spekulative betragtninger. Er det et godt tidspunkt at købe på? Stiger eller falder priserne. Og hvad med renten? Bliver det overhovedet billigere i ydelser, selvom priserne måtte falde?
- Enig med det meste. Jeg håber blot ikke at førstegangskøbere har et "reelt boligproblem", for det ville som jeg læser det indebære at de er under pres for at få foretaget købet.

(3) Til aller aller sidst kan det være, at en lille gruppe købere reelt overvejer rimeligheden af fremtidens fordeling af goder mellem de forskellige befolkningsgrupper. En overvejelse som iøvrigt kræver, at man har læst et par afhandlinger eller tre om emnet, samt at man ikke er helt uduelig til statistik.
- fuldstændig enig. Jeg tilhører den gruppe, tror jeg.

(4) Letkøbte betragtninger om at man vil betale 6.000 kr/mnd. i de næste 30 år uden at skele til de tusindvis af andre parametre, der er bestemmende for en persons økonomiske livsforløb, er i bedste fald ubrugelige - i værste fald vildledende.
- Det er det de ser på i banken.


Jeg skal nok vende tilbage til hvad jeg vil med afstemningen, vi lader den lige køre lidt endnu.
Besvar med citat
  #13 (permalink)  
Gammel 13th September 2007, 06:20 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard fortolkning

Hm øh, tråden gik vist i stå Nå men jeg lovede lige at lave en opsamling på svarene. Det bliver selvfølgelig lidt kortfattet.

Tendensen er at folk lægger sig i nogle nemt administrerbare holdninger. De færreste har lyst til at leve med en virkelighed som er tung og kompliceret, og derfor ser vi "radikaliseringen" i svarene, nemlig at folk søger mod polerne. Dette er et velkendt fænomen, som fx ligger til grund for Minerva modellen. Derudover er jeg overrasket over den høje andel af vælgere som valgte mulighed 4, "helt misforstået". Som jeg umiddelbart forstår det søger disse mennesker en mere stemningspræget tilgang til boligmarkedet, hvor de ville købe/sælge, hvis mavefornemmelsen er rigtig.

Det rejser så muligheden for at diskutere hvordan man grundlæggende forstår boligmarkedet. For nogle handler det om den fornuftige tilgang til at have dækning for en basal fornødenhed i livet, mens andre ser på det med et større overskud, evt en kreativ vinkel. Min påstand bliver så, at der kun er disse to grupperinger.

Kan man sige noget grundlæggende om hvem der havner i den ene eller anden kategori ? Det har mange gange på forum været antydet, at folk som havde den ene eller anden holdning, nok havde den eller den boligsituation. Folk søger (igen) lette forklaringer. Men jeg vil umiddelbart tro at det egentlig handler om en noget mere grundlæggende mentalitet hos mennesker, som en psykolog sikkert ville betegne som noget i retning af

pessimister / optimister.


Jeg takker for jeres deltagelse.
Besvar med citat
  #14 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 09:53 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 222
Standard Hej Peter

Hej Peter

Du må undskylde, at jeg ikke har svaret noget før, men lige pludselig blev jeg arbejdsramt, og så er der altså gået lidt tid.

Meget interessante betragtninger du har her til sidst. Jeg vil egentlig ikke kommentere dem, for jeg tror, du har ret.

Optimister har vel en tendens til at sige: "Det går nok...", og så får betragtningerne om de længererækkende konsekvenser knap så meget vægt som de nærmere. Og dermed får "mavefornemmelsen" eller "psykologien i markedet" også en større betydning ved køb af ejerlejlighed. Det betyder dog ikke, at optimisterne ikke også har overvejet de langvarige konsekvenser, blot at de ikke vejer så tungt.

Kan man overhovedet konkludere noget ud fra de få svar? Tjah... Jeg har i hvert fald en konklusion (jeg siger på ingen måde, at det er den vigtigste): En stor del af potentielle købere er "bolig-optimister" som beskrevet ovenfor, og derfor vil "mavefornemmelser" og "markedets psykologi" have (en vis mærkbar) betydning for udviklingen i efterspørgslen. Det har der været debattører, der ikke har villet anerkende.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Boligpriserne VIL rasle ned de kommende år Gorrion Generelt 36 13th July 2007 04:43 PM
Ny model skal lokke boligkøbere til Nyheder Udvalgte Bolig nyheder 0 13th April 2007 01:00 PM
Råd til boligkøbere: Vent ikke på prisfald Nyheder Udvalgte Bolig nyheder 19 5th April 2007 11:11 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:39 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.