Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 21st August 2009, 08:06 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 14
Standard Andel eller lejebolig? Hjælp søges ;-)

Hejsa.
Vi har et stort hus(172 kvm) beliggende i en lille landsby tæt ved Slagelse. Vi vil gerne sælge huset og enten købe en andelslejlighed/andelsrækkehus (ca. ml. 75-90 kvm) eller leje noget i eller i nærheden af KBH./Amager. Det skal være en del billigere end vi bor nu, for må indse at vi sidder for hårdt i det..Vi har nu boligudgifter (ínkl. forbrugsafgifter i dette store hus) for knap 14.000 kr. og vi har indset at det er i overkanten! Plus at vi har en gammel bil, som er nødvendig at have her på landet. Hvis vi kan sælge huset, tror i så ikke at vi kunne få det vi ønsker mht. pris+størrelse i KBH eller omegn? Så behøver vi heller ikke udgifter til bilen. Og skal vi leje eller andel? Glæder mig til at høre jeres svar. Vi håber på at kunne sælge vores hus, så det går nogenlunde op med det vi skylder. For 1½ år siden var det steget 200000 i værdi, siden vi købte(3½ år siden), men det er måske nok faldet igen, så vi regner IKKE med overskud. Håber bare at kunne få det solgt. Landsbyen her er dog rimelig attraktiv.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 21st August 2009, 08:34 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,209
Standard

Sælg først, og find ud af hvad i skal kigge efter når i får tilbud fra købere.

Det gør en meget stor forskel om i ender med at have + eller - 200.000 i kontanter efter i har solgt.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 21st August 2009, 10:13 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 753
Standard

Hvis I ellers er glade for huset, så kunne I overveje at blive boende, men jeg fornemmer at I hellere vil bo i København, hvilket man jo godt kan forstå

Men i øvrigt enig med Chantmaster.

Hvis man ikke kan lægge en udbetaling af betydning ved køb af en andelsbolig, bliver det svært at få den finansieret til en rimelig rente, og så risikerer I igen at få høje boligudgifter. Især hvis renten på andelsboliglånet stiger, hvilket den sikkert vil gøre før eller senere som følge af renteudviklingen i samfundet.

Lad mig sige det på den måde: Hvis I efter salg af hus kan lægge fx 200.000 som udbetaling, kan en andelsbolig være interessant. Kommer I derimod ud af huset med underskud, vil andelsboligen blive dyr at finansiere, og så var det måske bedre at blive boende i huset. Det samme gælder hvis i flytter i en lejebolig og har gæld - gælden vil da blive forrentet som forbrugslån, hvilket i nok ikke kan få bedre end 10-15%

Jeres hus er stort - det kan være I kan leje noget af det ud, hvis I mener I kan bo på 75-90 m2.

Det vil klart påvirke valget, hvis bilen kan undværes i København. I bør derfor finde ud af, hvad bilen må forventes reelt at koste fremover, inkl. rep., vedligehold og værditab. Er man afhængig af en gammel bil, kræver det god luft i økonomien til uforudsete udgifter.

Dit spørgsmål besvares nok bedst ved at lave retvisende budgetter for de tre situationer og så sammenligne. Husk vedligeholdelsesomkostninger på bil og hus og værditab på bilen i det budget hvor I bor i Slagelse. Find en interessant andel og dan dig et overblik over hvad den vil koste at finansiere, her skal du evt. snakke med en eller flere banker. Og sammenlign så med en aktuel lejebolig og jeres nuværende bolig.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 21st August 2009, 10:29 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 341
Standard

Et forslag kunne være at starte med at se på de forskellige boligsiders hjemmesider, og så skrive jer op et passende antal steder, der hvor I vurderer, at der er bedst chance for at få noget i kunne forestille jer at bo i. Så er der i hvert tilfælde åbnet for muligheden for en lejebolig, hvis det skulle blive aktuelt.

Så kan I jo sætte huset til salg og afvente et salg, uden at være pressede af en allerede fastsat flyttedato. Mon ikke det er bedst at køre videre som hidtil, indtil huset er solgt?

Når det så er solgt kan I se på om der bliver nok til overs til at I kan lægge noget af indskuddet til en andel - hvis I kan det ville det jo være fedt. Og hvis ikke, så har i gjort forarbejdet til at finde en lejebolig, og har måske fået noget anciennitet på et par ventelister eller tre.

Tror jeg ville gøre noget i den retning.

Vh

/K
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 21st August 2009, 11:37 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 14
Standard

Tak for de gode ideér.. Min mand arbejder i KBH og der er en laaang rejse hjem hver eneste dag i kø osv..Godt nok har han firmabil, men alligevel træls.. Jeg studerer og det er ligegyldigt hvor vi bor mht det, det er dog lettere(og billigere/sundere) at tage cyklen til skole og daginstitution end som nu at rakke frem og tilbage hver eneste dag i en gammel bil..
Jeg håber selv at få arbejde i KBH efter endt uddannelse.
Ja, og der er en masse andre ting, der gør det lettere/bedre for os at bo tættere på byen, så derfor bare lidt hul i hovedet at betale så mange penge for et kæmpe hus, når vores hverdag kunne blive bedre og billigere tilmed.. Der er jo også en del udgifter ved at have et hus, og størrelsen gør det ikke billigere ;-)
Har boet på Frederiksberg før, det er dog lidt år siden :-)

Tak for input :-D
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Hjælp søges: Fair pris på andel? Solonn Generelt 15 4th August 2009 12:40 PM
Hjælp søges.. Donald Generelt 16 27th July 2009 05:22 AM
Hjælp til budgetlægning søges Solonn Finansiering 19 14th June 2009 08:32 PM
Hjælp søges til andel andelivalbi Generelt 10 8th June 2009 07:52 PM
Hjælp søges! 2 boliger Finansiering 3 14th January 2008 09:36 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:51 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.