Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Så faldt renten 0,5% i USA (http://www.boligdebatten.dk/generelt/704-sa-faldt-renten-0-5-i-usa.html)

gambler 19th September 2007 02:19 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af wash&go (Indlæg 10996)
Du glemmer vist lige de mange milliarder i pensionsopapringer, der investeres i aktier og obligationer gennem institutionelle investorer. Tallene dækker kun frie midler og jeg synes det er rimelig højt.

Næ det er skam helt bevidst de ikke er med fordi der ikke er frie midler som kan påvirke marked ved at folk trækker dem ud. Pensioner er en meget stor del af marked men heldigvis er de i de fleste tilfælde professionelt styret så der er en god risikoafdækning, som til en vis udstækning begrænser et wild west market.

Beond 19th September 2007 02:42 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af moniulven (Indlæg 11036)
Ingen rentefald til Danmark .......
epn.dk - Ingen rentefald i Danmark

Der kommer 50 basispoint før nytår og jeg vil gætte på 100 til foråret. ECB følger med før eller siden.
Det redder ikke flexerne i år, men der er ingen tvivl om den kommer. Jeg tror 3 bliver åbnet når foråret banker på.

Konsulenten 19th September 2007 02:50 PM

ja, det er jo en trossag indtil vi har medio december... jeg tror på ca. 4,8 %.. og der er i øvrigt stor forskel på den korte og lange rente...de behøves ikke følges ad, så spændet kan snævres/øges.. vi må se... vi er klogere sidste på året... :-)

SSG 19th September 2007 05:33 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Beond (Indlæg 11001)
Derimod er det undeholdende når ens gæld falder hurtigere end man kan nå at betale den af.

Er der så ikke ved at være noget galt?

Beond 19th September 2007 07:17 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af SSG (Indlæg 11104)
Er der så ikke ved at være noget galt?

Nej ikke for dem det sker for, men det er ikke sjovt for folk med friværdi og pension der snart skal hæves. Til gendgæld er det nok noget vi skal til at vænne os til i en årerække. Puff..

Konsulenten 19th September 2007 07:55 PM

Hvad siger I til denne ?, jeg tror det komme til at passe, rente falder i USA, herhjemme er den stabil/stigende..

epn.dk - Intet rentefald i Danmark

SSG 19th September 2007 08:01 PM

ECB og Nationalbanken venter lige med at se om rente nedsættelsen virker, det er trods alt i USA der er de største problemer, selvom Northern Rock og nogle tyske banker har problemer. Dog har ECB lige pumpet pengemarkedet op med ca. 70 billioner Euro, og når bankerne er færdige med at spise, skal der jo også være nogen der tør fortære resterne. Det kan godt være at de må sætte renten ned af den grund.

Jeg er dog ikke helt sikker i denne analyse, kan Thomas ikke melde ind her?
Eller er der andre der kan give et bud?

Beond 19th September 2007 08:07 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Konsulenten (Indlæg 11112)
Hvad siger I til denne ?, jeg tror det komme til at passe, rente falder i USA, herhjemme er den stabil/stigende..

epn.dk - Intet rentefald i Danmark

Jeg er tilbøjelig til at tro at renten ikke ryger ned med 50 point denne gang, men måske nærmere med 25 point eller ingen. Jeg er til gendgæld også stensikker på at den bliver sænket 2-3 gange inden sommeren næste år. Mindst 75 point, men mere sandsynligt 125-150.
Markedet reagerer allerede som var renten sænket, jeg tror ikke de kan holde den selvom det ville være det bedste for dem der allerede sidder på flæsket.
Inflationen regner jeg med vil ligge på et sted mellem 5 og 10. Nogle tror på hyperinflation, men det mener jeg stadig ikke er sandsynligt selvom energipriserne er på vej mod himlen.

Konsulenten 20th September 2007 05:32 AM

Og jeg tror den hedder over 5 % ult. 2008, altså F1 renten, ECB renten er ikke interessant i den henseende, er jo ikke 1 års udlån.

Thomas 20th September 2007 08:12 AM

Ssg
 
Jeg aner ikke hvad der sker på det korte sigt!

Vi véd at der kommer problemer ved nytår, når F1 lånene skal justeres; men hvilket omfang det får, tjahhh bum bum.

Der er vel ca 300-400.000 , der har F1 lån (37% af obligationsrestgælden ved udgangen af 2006). Nogle af dem kommer i problemer; men om det er 10 eller 50 tusinde?? Hvor mange af dem har også et banklån, der må påregnes opjusteret i rente??? Helt ærligt, jeg tror ikke at nogen har et klart overblik over problemets omfang. Restancerne har indtil nu ikke været et problem for kreditforeningerne.

RD.dk opdaterede IKKE deres rentebarometer i går; men de er noget sjuskede med det - og holder ikke deres løfte om at gøre det dagligt kl.12.

Personligt tror jeg ikke at F1 renten vil blive voldsomt påvirket, idet jeg ser indsnævringen af rentespændet til de fast forrentede som en risikopræmie, der ikke har meget med basisrenten at gøre, fordi basisrenten er netop for lånere med pletfri kreditværdighed.

De Europæiske banker udenfor problemet i det store og hele??? Ikke sikker!
Der er mange af småbankern, der har et udlånsoverskud, der så skal finansieres af banker med indlånsoverskud - og det vil de være tilbageholdende med, når de ikke har indblik i småbankernes portefølje - og vi taler om rigtigt mange udlån, der skal vurderes individuelt.

Situationen er IKKE som Landmandsbankens krak, hvor banken havde overexponeret sig ved massive udlån til få store kunder. Den situation havde den fordel, at man relativt hurtigt kunne få et overblik over katastrofens omfang. I dagens situation kan vi ikke sige, at der ikke er problemer, fordi vi ikke har opdaget dem.
Bankernes reaktion er at de antager, at der er problemer fordi de ikke har en god fornemmelse for kreditorernes situation.

Beond kan godt få ret i at der kommer sænkninger af basisrenten. Det er en god ide, fordi det vil tillade en sortering af debitorerne i dem, der er solide - og dem der er knap så solide. F.eks. Dem med 30 årige konvertible annuiteter behøver man ikke at bekymre sig om; men resten - ca. halvdelen - og vi taler en obligationsrestgæld på 500 milliarder kr. hos boligejerne alene - har forskellige former for rentetilpasningslån i de mest besynderlige konstruktioner med renteloft og hvad ved jeg.

Den usikkerhed, der hersker i øjeblikket, er der (som jeg ser det) ikke nogen nem vej ud af: Man bliver nødt til at kropsvisitere alle passagererne.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:18 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.