Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 04:57 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2007
Indlæg: 158
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af grunj Se indlæg
Jeg vil ogå godt tilslutte mig at det er positivt at Kristina går i dialog om problematikkerne, men hvis den vinkel der anlægges er skævt på, bliver jeg nødt til at kommentere. Med rentestigningen fra 2005-2007 har mæglerne fået en umulig opgave: Find en ny køber til gammel pris.

Jeg har en bekendt, der har et dødsbo til salg i familien. Det har ligget ca. et år og er faldet fra 4.5mio til 3.5. Lige nu ligger det hos en anden mægler end oprindelig og denne mægler har ikke engang sat det på nettet. Det er da en interessant vinkel, men det er ikke mæglernes skyld at det er gået som det er gået. Den pris der sættes i går er ikke den pris der skal sættes i dag. Med det massive udbud kan jeg egentlig godt forstå at mægler ikke er specielt aktiv i salgsprocessen.
helt enig og et indlæg som dit er lige hvad der skal til. Det er seriøst, påpeger et problem og har en god phrase "Find en ny køber til gammel pris" den formulering rammer problemet meget præcist.

Som du kan se havde jeg også en lidt anden vinkel end udgangs punktet, det jeg var efter var mere at jounalister staks blev hængt ud og deres arbejde banaliseret. En god jounalist kan formidle højpandede diskussioner som der nogen gange er her på forumet til hr og fru jensen, så derfor er jeg meget glad for at se en jounalist der aktivt går ud og høre de holdninger som den del af befolkningen som er engagerede i debatten (medlemmer af dette forum har), og jeg hvis vi behandler jounalisten ordentligt så har vi mulighed for at få et budskab igennem. Måske ikke i det her progam, men senere når et ligene emne kommer op..
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 05:36 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 493
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af kristina100 Se indlæg
Thomas,

Ej hvor er du grov! Du kender mig ikke! Og derfor heller ingen grund til at fare sådan frem.

Nå men jeg håber stadig på at høre fra andre!

Med venlig hilsen

Kristina
BASTA
Du har helt ret Kristina, men hvis du ikke formidler det budskab Thomas gerne så, må du regne med han bliver fornærmet. Han jo er lejernes ukronede profet her på Boliga ...
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 07:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af kristina100 Se indlæg
1. boligejere som lige nu sidder med dobbelthusleje fordi deres mægler har lavet en overvurdering og de derfor er kommet i klemme

2. boligejere som føler at de har fået dårlig rådgivning i forbindelse med salg af deres bolig

3 boligejere som har fået stoppet deres markedsføring af boligen fordi de ikke ville gå ned i pris

4. købere/sælgere som har fået en fremvisning af eleven som ikke anede hvad han eller hun viste frem
Jeg tror simpelthen det kan blive alletiders program. Kalder man det ikke doku-soap ? Vi kan alle leve os ind i de 4 situationer, og vi har alle vores nysgerrighed pirret af den megen omtale i medierne. Jeg ser frem til en stor oplevelse, og håber selvfølgelig på nogle - ja undskyld mit ordvalg - sjove eksempler.

Jeg selv kan kun bidrage med, at da jeg for 10 år siden bevægede mig ind til en mægler, og havde råd til en 2-2½V på østerbro (430.000 dengang), blev jeg simpelthen frastødt af hans oversmarte væremåde. Han virkede så uengageret og overfladisk. Han havde bare travlt med at få stoppet en bolig ned i halsen på mig. Så jeg fravalgte den mægler, og det endte med at jeg flyttede på kollegie i stedet, forøvrigt med havudsigt , men så var boligerne jo lige dobbelt så dyre da jeg flyttede 3 år senere. Der tænkte jeg at de var oppe i overpris. Ih, hvor tog jeg fejl. (ja ok der må gerne grines)

Men tilbage til TV programmet, det skal vel være nogle slag-eksempler, for jeg har en ide om at programmet max varer 30-40 minutter. Ikke sandt ? I disse zapper tider.
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 07:23 PM
Member
 
Registreringsdato: May 2007
Lokation: København
Indlæg: 46
Standard

Prøv at kontakte Forbrugerrådet - de har helt sikkert nogle "sager" eller klager over/om ejendomsmæglere.
Du får sikkert ikke direkte en navneliste, men du kan jo høre om de vil videreformidle din forespørgsel til "pressede boligejere", som så kan tage kontakt til dig (det kan jo være at både Forbrugerrådet og det private par, synes at Basta kunne sætte lidt fut i tingene)

I øvrigt er jeg enig med en del andre debatørrer herinde - det store "samfundsproblem" er ikke boligejere som har sat prisen for højt - men de store gruppe af førstegangskøbere (som i mere "normalt" marked) ville have haft råd til at købe - pt. ikke har råd til at købe.

Så det problem du nævner med mæglerne, ser jeg altså også mere som et problem for "boligsælgere" (de nuværende ejere) i at indse at deres hus ikke kan sælges til nær så meget, når nu renten er minimum 4,5 % og renten da de fastsatte prisen var på 2,5 %.....
Mæglerne er blot pressede imellem 1. boligsælgerens høje prisforventning 2. boligkøberens økonomi og 3. i sidste ende bankens villighed til at låne køberen penge.
Du kan jo invitere en sælger, en mægler, en køber og en bankmand til at debattere - det ville blive sjovt.

Mvh Don
Besvar med citat
  #25 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 09:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2007
Lokation: 2100
Indlæg: 397
Standard

Jeg synes det kunne være interessant at analysere ejendomsmæglernes polemik.. deres udmeldinger vs. hvordan markedet har udviklet sig.. hvordan de først jubler over en salgsfremgang på 50% for 2 uger senere at anklage bankerne for medvirkende årsag til at boligmarkedet er gået helt i stå.

Desuden kunne det være interessant at få belyst hvor reele de statistikker der nu bliver indført af flere mæglere egentlig er. Gå i dybden med statistikken og se om prisfaldene er så små som deres statistikker giver udtryk for osv.

Hvis statistikkerne er manipulerede (jeg siger ikke de er), eller fremstår som optimistiske på baggrund af en sortering i kildematerialet, har man da en direkte konklusion på om de er voksne nok til af formidle boligsalg.

Mange opfatter jo netop statistik som objektivt og indiskuterbart... er statistikken vildledende må konklussionen da være at de ikke tager deres rådgivningsansvar alvorligt, og leder folk til at tro at faldende på markedet primært blæses op af medierne.

Jeg synes også som det nævnes at det kunne være interessant at sætte forældrekøbs ordningen under lup, samt konfrontere politikerne med de interessante juridiske krumspring som mæglerne (i hvert fald tidligere) åbenlyst har proklameret på deres hjemmesider.

Jeg synes ideen er god, men bliver man ikke nød til at gå lidt dybere end blot at få folk ind og forklare hvorfor de føler sig vildledt? Som det påpeges er det jo købers eget ansvar, medmindre han bliver forledt til at tro at situationen er en anden end den er.. fx. via statistikker..
Besvar med citat
  #26 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 10:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 433
Standard

Det kunne være sjovt hvis man i programmet fik listet en lille reklame for boligdebatten.dk ind imellem, f.eks. spørge mæglerne hvad de syntes om boliga.dk og keybo.dk med skjult kamera naturligvis
Det ville jeg kalde rigtig jounalistik
Besvar med citat
  #27 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 10:44 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Jeg er enig i at man skal være varsom med sådan et program i den bedste sendetid, og sørge for at de oplysninger man nu kommer med virkelig er holdbare. Selvom jeg ikke har været i køb/salg situation siden 99, så er jeg nok en af dem som vil placere en stor del af skylden hos griske ejendomsmæglere, men som det også påpeges af andre i debatten, kan de jo ikke fremtvinge denne helt uhørte spekulation i boligmarkedet uden hjælp fra Bankerne og realkredit.
I sidste ende har politikerne også et meget stort ansvar for at det er gået så galt på boligmarkedet som vi ser nu, og vil se lang tid frem.
Der er mange der igen og igen peger på at renten har hele skylden for kollapset på boligmarkedet, men jeg er overbevist om at selvom renten havde været på 2,5% idag ville situationen have udviklet sig i sammer retning, dog ikke lige så hurtigt.

Der er ingen tvivl om at programmet vil få massive seertal!
Besvar med citat
  #28 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 11:44 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 285
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af gambler Se indlæg
det er helt rigtigt, og efter min mening alt for dyrt... hvor mange timer arbejder mægler egentligt for de 100.000 han får. Min pointe er mere at de er under et stort pres fra sælger, og så er det en svær situation ikke at skuffe kunden men samtidigt sikre at kunden faktisk få solgt, hvis man som mægler er for realistisk til at begynde med risikere man at kunden går til den næste mægler som er mere villig til at tale kunden efter munden....jeg glæder mig til at se programmet, jeg er sikker på det bliver godt.
Cheapskate.

Det er da underordnet hvormange timer de arbejder for de 100.000,- de får.

Hvis ejendomsmægleren kun bruger 1 time, så er han i mine øjne bare en dygtig ejendomsmægler!

Besvar med citat
  #29 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 11:52 PM
Banned
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 57
Standard

slettet af admin grundet en brugerrapport. Den slags barnagtige og nedgørende indlæg gider vi ikke lægge forum til.

Sidst redigeret af Admin : 20th September 2007 kl. 08:55 AM. Årsag: Første og sidste advarsel
Besvar med citat
  #30 (permalink)  
Gammel 19th September 2007, 11:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Amager
Indlæg: 171
Standard

For nu at holde mig til det oprindelige oplæg, så kan jeg i praksis kun bidrage til punkt 4.

Vi har vel inden for det seneste halve år set på i omegnen af 25 boliger, klikket på omkring 1.000 og ført et relativt avanceret regneark over udviklingen på udvalgte boliger på 50-60 stykker. Jeg vil derfor mene, at vi kender vores segment relativt godt, hvilket måske gør, at vi ofte bliver betragtet som køberne fra helvedet.

Men det, der slår mig, er, at vi stort set efter hvert åbent hus, næsten bruger mere tid på at evaluere mæglerens "præstation" fremfor på selve huset.

Der er gode mæglere - der er tilmed fremragende mæglere.

Hvad er så en god mægler?

Det er en person, der kan se muligheder i den pågældende bolig (og formidle dem til køber).
Det er en person, som kender noget til nærområdet.
Det er en person, der er engageret i fremvisningen.
Det er en person, som har en realistisk opfattelse af fordele og ulemper ved lige netop denne bolig.

Hvis man nu har set, prissat og fremvist i hundredevis af boliger og stadig ikke kan formidle en alternativ boligindretning til potentielle købere, så bibringer man intet positivt til salgssituationen - man er "bare" et forvokset nøglebarn. Jeg er så træt af at høre; "at nu kender jeg altså ikke så meget til denne bolig, fordi det er min kollega, der har den". Hvis det er det, så lad din kollega fremvise boligen den weekend om måneden, hvor han/hun har den sure åbent hus tjans. Eller brug din erfaring fra de førnævnte hundrevis af fremvisninger og spil spontant ud med, hvad en væltet væg kan gøre, lidt maling hist og her, eller hvad ved jeg.

Mange boligkøbere har børn i den skolesøgende alder eller børn, der snart kommer dertil. Derfor er det vel ikke så underligt, at disse er interesseret i at høre om områdets skoler, fritidstilbud, om der er mange børnefamilier osv. Her bliver man så spist af med den her: "Altså nu er jeg lige kommet fra Pærekøbing-afdelingen, så jeg kender ikke så meget til lige netop det her kvarter." Jamen, så spørg dine kollegaer, gå lidt på den lokale café, check kommunens hjemmeside. Mægleren skal jo ikke kun sælge huset men også omgivelserne. Det er måske beværligt men dog muligt at forvandle skrot til slot, men at transmorgriffe en 70'er typehusvilla fra et kvarter til et andet.... Well....

Jeg ved godt, at mange mæglere ikke lige står over for pensionen, men det er alligevel påfaldende mange, som har været ude at buldre aftenen før. Lugter man som et gammelt værthus og sveder koldsved, så sælger man bare slet ingenting. Det er naturligvis også surt, at solen skinner, og man så skal vise huse frem i stedet for at sidde og være cafélækker på den lokale, men sådan er livet bare nogle gange.

Mægler er sælgers mand (m/k), og sådan skal det være. Derfor er det jo ikke forbudt at forholde sig realistisk til den bolig, der fremvises. Ligefrem at mene at det er en fordel at køkkenet er originalt fra 30'erne uden at det afspejles i prisen er måske at stramme den: "Jamen, det skal I bare være glade for, fordi så kan I få det, lige som I vil have det." Øhh, ja, det kunne vi sådan set jo også med et nyt køkken, når nu ikke prisen er korrigeret ift. kvalitet, stand og alder.

Jeg kan på stående fod kun huske nogle få guldcitater fra mæglere, men dem vil jeg da ikke snyde jer for:

"I gamle dage byggede man kælder for ikke at få vand inden i selve huset" - Mægler, som skulle forklare fugtskjolder i kælderen.

"Nej, vi vil ikke foretage et el-check for så kan man checke for alt muligt." - Mægler om muligheden for at undersøge om hvor udbredte originale ledninger fra 30'erne var i boligen og hvilken stand, de havde.

"Nå så I kigger stadig på hus?" - Mægler, som genkendte mig fra en fremvisning et andet sted et par år tilbage, men som ikke bemærkede, at jeg imellemtiden har fået en anden kæreste!

"Ja, det kan godt være at toget larmer lidt nu, men om sommeren så bærer trækronerne støjen over huset og ind til genboen." - Mægler, som skulle forklare at togstøj fra et hus, der havde potentiale som DSB-kiosk kun var et sæsonproblem.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
EB søger presset boligejer bigron Generelt 2 6th August 2007 08:17 AM
EB søger presset boligejer bigron Generelt 0 4th August 2007 09:36 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:43 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.