Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 20th September 2007, 12:47 PM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard Er forældrekøbsproblemet ved at løse sig selv

Jeg tog en udvidet søgning på ejerlejligheder fra 35-50 kvm kbhn S 2300

Der var nedjusteringspile hele vejen (næsten).

Jeg vil gerne spørge Peter777: Er der specielle forhold, der påvirker forældrekøbene i nedadgående retning nu?
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 20th September 2007, 01:08 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Lightbulb En enkelt mulighed

er at der ikke længere er investeringsgevinster ved forældrekøb. Derfor er markedet simpelthen ikke så hot længere. Men ejendomsmæglerne påpeger jo selv, at forældrekøb er en god ordning. Derfor er der da sikkert mange som vælger den alligevel, når de ser hvor billigt det løbende er. Nej jeg kan ikke se hvad der ellers skulle rykke på balancen. Efter at lejligheder er faldet i pris, vil den selvstændige udgift for forældren jo stadig være rimelig.

Jeg henvendte mig for øvrigt til nogle boligadvokater vedr. Skyblues forslag om byttehandel indenfor forældrekøb. Men de skrev blot
"Det kan næppe betale sig, da man skal betale skat af ejendomsavancen ved salg."
-en anden måde at sige på at det store clou ved forældrekøbene har været investeringsgevinsten. Men de beregninger som jeg har fremlagt, peger jo på andre spændende fordele ved ordningen. Problemet for de fleste forældre er nok at de faktisk skal lægge en månedlig udgift for at holde sønnike kørende, og der er de ikke mere moderne, end at det vil de ikke.

Jeg må sige at din vurdering overrasker mig. Jeg synes ellers jeg havde hørt, at der er kommet gang i salget af lejligheder i Kbh.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 20th September 2007, 01:24 PM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard

Jeg har hørt det samme Peter.

Det kunne eventuelt være fordi priserne på forældrekøbslejlighederne er blevet sat ned - eller der blot er tale om nedtagninger.
Jeg ser frem til RKR tallene for 3.kvartal. Sidste gang Torp snakkede om at der var ved at komme gang i salget, viste det sig at der var tale om nedtagninger - og 2.kvartal var mængdemæssigt det ringeste i statistikkens historie. Det gør, at jeg mistror sådanne oplysninger til det modsatte er bevist.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 20th September 2007, 01:48 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,758
Standard

"Jeg synes ellers jeg havde hørt, at der er kommet gang i salget af lejligheder i Kbh"

Tjah i min ejendom på Frederiksberg(2000) er der siden foråret solgt 3 af de 11-12 lejligheder, der har været/er til salg. Ved nogle af lejlighederne snakker vi +200 liggedage. den højeste er vist 230-240 stykker...
så vildt gang er der nu ikke i salget.....

tilmed er det endda typiske delelejligheder, med to gode næsten lige store rum og en delegang i 2V'er på ca 60 kvm.....
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 20th September 2007, 02:02 PM
Moderator
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 3,642
Standard

Nu ved jeg ikke om forældrekøb i sig selv kan anskues som et "problem", det er jo en politisk bedømmelse, så lad os holde den ude af det her forum (men jeg må indrømme at min holdning er at for hver krone skattevæsenet bliver snydt er der en krone mindre der bliver spildt på overflødigt bras ingen har bedt om).

Ang. gang i salget er det værd at bemærke at man konsekvent sammenligner med samme måned forrige år. Det betyder at tallene langsomt bliver bedre og bedre efterhånden som de måneder der sammenlignes med også var katastrofale. Lægger man nedtagning oveni salgsstatistikken får man hurtigt nogen tal, der er rimeligt langt fra virkeligheden.

Jeg er helt sikker på at profitmotivet har været helt afgørende for forældre. I dag er de fleste børn opdraget til at skulle tage vare på sig selv, og forældrene kan godt huske hvordan de skulle slide for deres første ejerbolig. Så længe ens egen friværdi tordner i vejret og der er udsigt til god gevinst på forældrekøbet var forældrene klar, men hvis man indregner et muligt værditab bliver det altså et meget, meget dyrt tilskud til børnenes bolig.

Meget stagnerende / faldende priser er der kun de rigtigt velhavende tilbage som ikke er så bange for deres egen økonomi, de langsomme som endnu ikke har fattet hvilken vej det går (selvom pressen efterhånden dagligt skriver om problemerne) og de dumme.

Forældrekøbsordningen er i sig selv rimeligt attraktiv,deri har mæglerne fuldstændigt ret, men kun i en situation med som minimum uændrede priser.

/Bob
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 21st September 2007, 01:20 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard problemet er for de unge børnefamiler

Der er alvorlige problemer for de som vil købe deres første ejerbolig (med et lidt træls udtryk "komme ind på boligmarkedet"). Det er fx unge børnefamilier. Situationen betyder at vi får nogle meget små årgange de næste par år, og det er regeringen sådan set vist nok opmærksom på. Men selvom man med det samme begyndte at bygge familieboliger en masse, ville det tage årevis før der kom gang i produktionen. Måske ville det være en ide at sætte turbo på den kommunale udstykning i forbindelse med fx den nye fingerplan
den nye fingerplan \\ Dansk Byggeri

Jeg ved heller ikke om forældrekøb skal afskaffes, men man må da sige at de unge børnefamilier kommer til at stå længere bag i boligkøen end de unge studerende, som et resultat af især den ordning.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 21st September 2007, 09:16 AM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard

Peter777

Problemet løses ikke ved at bygge nye boliger. Som BobDylan opslyer så er nybygningsprisen ca. 30.000 kr pr kvm, svarede til 3 mio.kr. for 100 kvm familieslot. Det er der ikke nogen, der har råd til at betale - i målgruppen altså!

For det andet er der nok af familieboliger; men de kan ikke sælges, da de er for dyre.

De små årgange er et problem, som jeg tror hen ad vejen vil blive løst med en større urbanisering (for nu at række hånden til beond).

Der er ikke boligmangel; men en stor del af befolkningen, der ikke bor i de boliger, de har behov for: Nogle bor i nogle store kasser - og ville helst have noget mindre, andre er klemt inde i kosteskabe.
Problemet er at markedet IKKE fungerer.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 21st September 2007, 09:35 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Thomas Se indlæg
Der er ikke boligmangel; men en stor del af befolkningen, der ikke bor i de boliger, de har behov for: Nogle bor i nogle store kasser - og ville helst have noget mindre, andre er klemt inde i kosteskabe.
Problemet er at markedet IKKE fungerer.
Så du vurderer stadig, at en fjernelse af forældrekøb er den medicin der skal til ?
Men jeg kan da udmærket skrive under på, at der er en vis mangel på gode seniorboliger. Mange ældre foretrækker dog at blive boende der hvor deres børn er vokset op - af hensyn til bevarelse af relationer m.m. Og så er der også det sjove ved at blive gammel, at man bliver bange for forandringer.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 21st September 2007, 10:10 AM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard

Peter:

Som ved alle uhelbredelige sygdomme, så er der ikke én medicin der virker!
Eks.: Blindtarmsbetændelse, der er én behandling: UD med den.
Kræft: Kirurgi, strålebehandling og kemo virker kun livtidsforlængende i bedste fald.

Bortfald af forældrekøb vil hjælpe - ikke kurere. Fjernelse af lejeloven vil hjælpe; men her er bivirkningerne så store, at man har undladt behandling for praktiske formål.

Min holdning til dårligdommene på boligmarkedet er, at ingen mulighed for tåbelighed undgås. Indførelsen af de afdragsfrie lån gav mulighed for boligejere, der havde sat sig i F1-stolen kunne komme ud af den - det gjorde de bare ikke i nævneværdigt omfang.

Ældreboliger:

Vi har i mange år forsøgt at holde folk i hjemmet så længe som muligt (det karakteristiske i Gentoftes gadebillede er kommunens hjemmehjælpere, der futter rundt i de små hvide biler).
Problemet er, at vi holder de ældre i hjemmet for længe!
Hvis der mangler noget er det ældreboliger i form af beskyttede boliger og plejehjemspladser. Jeg kender til modstanden mod at flytte på plejehjem - og jeg vil stærkt anbefale at undersøge plejehjemmet (specielt personalet) inden man anbefaler pårørende at flytte på et plejehjem.
Der er virkeligt gode plejehjem - ikke nødvendigvis de bedst udstyrede - og der er plejehjem, der kan deprimere en håbløs jubeloptimist som Thomas Torp.
Vi har ødelagt mange plejehjem ved indførelse af krav om minimum faciliteter:
2 værelser med bad og toilet - hvilket i bestående bygninger har givet brandvæsnet grå hår og spilder personalets tid med at spæne ned ad lange gange.
Køkkenfaciliteter, hvor man fjerner sikringen for ellers brænder "Oda" hytten af.
Osv.
Heller ikke her har man forsømt nogen mulighed for at begå tåbeligheder (foruden man reelt reducerede antallet af pladser)!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 27th September 2007, 12:05 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard statistik på forældrekøb ?

Så kan vi lige spørge her igen: mon der findes separate statistikker på forældrekøb ? Det gør der nok allerhøjst hos ejendomsmæglerne, og de røber sikkert intet til samfundet desangående, ikke når der er negative nyheder.

Thomas, du taler i en anden tråd om kollaps i forældrekøb. Hvis det er såvel, er det jo godt, for så vil det også blive lettere for politikerne at liste forældrekøbene ud ad bagdøren. Men igen, der er ikke ordentlig statistik på det. Endnu.

Sidst redigeret af peter777 : 27th September 2007 kl. 12:05 PM. Årsag: [b] ... [/b]
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Elselskaber sparer selv på energien Nyheder Udvalgte Bolig nyheder 0 18th September 2007 03:04 PM
Unge må selv finde studiebolig Nyheder Udvalgte Bolig nyheder 4 4th August 2007 02:22 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 06:09 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.