Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Jura
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 14th April 2012, 09:12 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2012
Indlæg: 13
Standard Fraflytning - hvem hæfter for hvad?

Jeg har tidligere stillet et spørgsmål herinde med god feedback, så det kan være der er en/nogle der kan hjælpe mig igen :-)

Min kæreste og jeg fraflyttede vores lejlighed hos en privat udlejer d. 24. marts 2012. I vores lejekontrakt står der, at lejligheden skal afleveres nyistandsat, så vi fik malet hele lejligheden og rengjort den grundigt. Vi har en bekendt som er uddannet maler og hun indvilgede i at male for os. Der blev malet med en ganske almindelig kvalitetsmaling.

Nu er noget af loftet så begyndt, at skalle af to steder. Det ene sted var der, da vi flyttede ind (det var blevet ordnet så godt som muligt). Hende der malede for os forklarede hvorfor. Til at starte med, er der blevet malet med plastikmaling. Herefter er der blevet malet med limmaling, og så er der blevet malet gud ved hvor mange gange med almindelig maling ovenpå - det er en gammel lejlighed, så der har nok været en del lejere gennem årene. Hun fortalte også, at alle lofter i lejligheden højst sandsynligt vil begynde at skalle af, før eller siden. Man kan allerede nu se revner i loftet. Hun anbefaler, at enten skal alt maling i lofterne skal spartles af, og så skal loftet males på ny. Denne behandling vil højst sandsynligt gøre, at væggene også skal males igen, eller også skal der sættes træloft op.

Der har været telefonisk kontakt frem og tilbage med udlejer, som ikke er tilfreds. Jeg har fortalt ham, at vi har gjort hvad vi kunne gøre ved afskalningen, og at vi ikke mener at vi hæfter for det, når det er en "gammel skade". Han vil nu have en maler til at komme og lave det, på vores regning. Maleren vil højst sandsynligt anbefale det samme som vores bekendte - hvilket jeg ikke har i sinde at betale for.

Det juridiske:
I vores lejekontrakt står der, at vi er ansvarlige for den indvendige vedligeholdelse af boligen, men hæfter vi for en så gammel skade, som vi umuligt har kunne kende noget til?

Vi har talt om, at få sagen i huslejenævnet, for at få deres afgørelse på denne uenighed. Der er nogle ting i lejekontrakten som ikke er blevet overholdt fra udlejers side, som jeg tænker kan have betydning.

Jf. lejekontraktens § 7 (lejemålets stand ved ind - og fraflytning) står der følgende: "der vil ved lejeforholdets indgåelse efter fælles besigtigelse af det lejede blive udarbejdet en rapport, hvori lejemålet stand ved lejeforholdets begyndelse angives?" og her er der sat kryds i ja. Dette er aldrig blevet gjort.
Det samme gør sig gældende i forbindelse med fraflytning. Her har vi heller ikke set skyggen af noget skriftligt, selvom det er over 14 dage siden, at vi er fraflyttet lejemålet.

Hvordan står vi? Hvis der er brug for uddybende oplysninger, så sig endelig til.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 15th April 2012, 07:02 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 209
Standard

Den er svær. For det første kan I ikke blive pålagt at bringe lejligheden i bedre stand end den var ved indflytning, det ligger helt fast. Når det så er sagt, så er det jo ord mod ord, hvis der ikke er dokumentation for standen ved indflytning. Du siger, at det ene sted var der, da I flyttede ind, og I skulle naturligvis have dokumenteret det på daværende tidspunkt, men det kan I selvfølgelig ikke bruge til så meget nu. Hvis ikke udlejer vil snakke om tingene, så er der nok ikke andet at gøre end at få huslejenævnet til at vurdere sagen.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 15th April 2012, 07:21 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2012
Indlæg: 13
Standard

Tak for svaret lany.
Ja, for det første er det ikke vores ansvar, at bringe lejligheden i bedre stand, end da vi overtog den. Jeg ved også, at tidligere lejer har gjort udlejer opmærksom på problemet med afskalning, uden at der er sket noget fra hans side.
For det andet, er der jo heller ikke tale om, at vi har behandlet det lejede uforsvarligt. Det eneste vi har gjort, er jo at male det.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 15th April 2012, 11:22 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 1,236
Standard

Få erklæringen som give forklaringen af malerne og send den med som svare på hvorfor I ikke kan erkende at have yderlige ansvar.

Skrive også at hvis udlejere forsat ikke vil erkende at I er uden skyld, så må udlejre gå via retten.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 16th April 2012, 04:42 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2010
Indlæg: 402
Standard

Udlejer skal fremsætte sin krav og overslag på hvad der skal laves senest 14 dage efter fraflytning. Ellers skal I ikke betale.

Fristen kan være forlænget i jeres lejeaftale pgf 11
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 16th April 2012, 04:57 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2012
Indlæg: 13
Standard

Tak for svar molan og codul :-).

Der er intet angivet i vores lejekontrakt omkring en forlænget frist, så det må være de standard 14 dage. Men, hvad er der at gøre, hvis udlejer får det ordnet for vores depositum (lidt over 12.000 kr.) uden, at vi har accepteret dette? Og så er "skaden" jo ikke længere til at se.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 16th April 2012, 06:18 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2010
Indlæg: 402
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af frst Se indlæg
Tak for svar molan og codul :-).

Der er intet angivet i vores lejekontrakt omkring en forlænget frist, så det må være de standard 14 dage. Men, hvad er der at gøre, hvis udlejer får det ordnet for vores depositum (lidt over 12.000 kr.) uden, at vi har accepteret dette? Og så er "skaden" jo ikke længere til at se.
Hvis ikke han fremsætter noget krav inden 14 dage skal i have hele jeres depositum tilbage. Hvis dette ikke sker kan I indbringe safen for huslejenævnet.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 16th April 2012, 06:24 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2012
Indlæg: 13
Standard

Jeg har netop modtaget opgørelsen for tilbagebetaling af depositum. Det er langt mere, end hvad jeg regnede med, at få tilbage.

Han har trukket 900 kr. fra til reparation af loft, og nogle skader han mente vi havde lavet på opgangen. Derudover har han tilbageholdt 1500 kr. i varme for 2012 og disse får jeg jo tilbagebetalt på et senere tidspunkt (?).

Dvs. at jeg ender ud med, at få lidt mere en 10.000 kr. tilbage af mit depositum. Jeg regner ikke med at gå videre med sagen, da jeg synes det er for meget tid at bruge på 900 kr.

Tak for jeres indlæg, endnu engang har boligdebatten været et godt sted, at søge råd og vejledning (også selvom vi ikke går vider med sagen) :-)
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Fraflytning af lejebolig - hvad kan udlejer kræve Nbork Jura 12 20th February 2012 10:22 AM
Grækenland, hvem kan fortælle hvad der sker. Proffen Økonomi 12 6th November 2011 01:47 AM
Vandskade i andel... Hvem hæfter? phasio Generelt 9 15th August 2011 06:37 AM
Eik-Bank i Danmark nu solgt,men hvem er køberen og hvad med den færøske del. Fisker11 Økonomi 9 18th December 2010 08:06 PM
Hvem hæfter for ulovlige el-installationer? megatronical Generelt 7 9th November 2009 02:32 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:06 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.