Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Jura (http://www.boligdebatten.dk/jura/)
-   -   Estimeret varmeforbrug (http://www.boligdebatten.dk/jura/20287-estimeret-varmeforbrug.html)

trebor 11th June 2013 10:38 AM

Estimeret varmeforbrug
 
Hej,

Efter at være flyttet ind i en lejlighed, hvor ejendommen var under renovering, dvs. at der Fek.s. ikke var måler på vores radiatorer de første 2,5 mdr. har vi nu modtaget et varmeregnskab fra udlejer.

Dette regnskab er beregnet ud fra de 1,5 mdr. som er aflæst på vores målere og dette er jo selvfølgelig ok.. men de 2,5 mdr. er beregnet ud fra den tidligere lejeres forbrug, som er MEGET højere end det vi nu bruger..
er dette den korrekte måde at gøre det på, eller burde man ikke kalkulere de 2,5 mdr. ud fra det forbrug der er registreret i de 1,5 mdr. som jo er vores rigtige forbrug.

Ud over dette har ejendommen stået "piv åben" hele vinteren mens håndværkerne har været i gang og da vi bor i stuen er da røget noget varme på den konto direkte ud i det blå, dette burde man vel også tage højde for eller ???

Vi har indsendt klage over varmeregnskabet men ville høre om andre her vidste noget om denne situation..

God dag til alle.

molan 11th June 2013 11:33 AM

Jeg ville beregne ud fra jeres forbrug i forhold til graddage.

trebor 12th June 2013 07:46 AM

Hej Molan

Det vil jeg jo også mene er den rigtige måde at regne det ud på.
Men er der mon et sted i "loven" at det står beskrevet hvordan det SKAL regnes ud, eller kan udlejer bare gøre "som han vil"

Jeg har søgt alle stede (syntes jeg) :-) men kan ikke finde svaret på det.

molan 12th June 2013 09:09 AM

Estimater er ikke underlagt én måde det skal beregnes på, men det skal kunne sandsynliggøres/retfærdiggøres ud fra beregninger om det normale forbrug på steder.

At tage udgangspunkt i den forriege beboer er derfor en mulighed.

Med minder det er tale om mange tusind, ville jeg lade den ligge - uagtet af jeg selv ville bruge en anden metode - det koster mere end besparelsen at få det igennem retssystemet.

donjuan 12th June 2013 08:13 PM

Det er udlejers ansvar at få varmemålere sat op.
At udlejer er langsom til dette, er helt og holdent udlejers problem.
Ingen varmemålere = ingen mulighed for at fordele udgiften = udlejer må bære udgiften.
Udlejer må derfor selv betale for den periode, hvor der ikke er måler på - ligesom han må betale for byggestrøm. Det må i dette tilfælde så bare være byggevarme.
I kan derfor ikke afkræves varme - ej heller efter mere eller mindre kreative fordelinger eller udregninger for den periode, hvor der ikke er monteret faktiske målere grundet udlejers smøl.
Kontakt en advokat og få ham til at sende udlejer et brev, hvor i kræver, at i kun betaler for faktisk målte enheder for jeres lejemål.

molan 13th June 2013 07:39 AM

Der er kun krav om at 30% skal være varmemålere beregnet resten kan godt være kollektivt, men det betyder fordeling på alle beboer ligeligt - ligesom ejendommens øvrige fælles varme udgifter.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:07 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.