Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Jura
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 21st February 2016, 09:49 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2016
Indlæg: 11
Question Accessorisk enkeltværelse opsagt - hvad hvis lejer gider ikke flytte ud?

Hej,

Jeg står i den situation, at jeg har udlejet et værelse i min lejlighed, som jeg selv bor i. Vi skrev i sin tid under på en standard lejekontrakt med 1 måneds opsigelsesvarsel for begge parter.

Jeg opsagde lejekontrakten i forrige måned, og lejeren er mildt sagt ikke tilfreds med dette. Vedkommende står til at skulle flytte ved månedens udgang.
Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad vedkommende har tænkt sig at gøre. Jeg håber selvfølgelig, at lejeren vil flytte uden komplikationer, men jeg føler ikke, at jeg kan vide mig sikker. Hvis vedkommende ikke er flyttet efter den sidste dag i måneden, hvad er mine muligheder som udlejer så?

Min foreløbige "plan", hvis lejeren ikke er flyttet efter lejeperioden er udløbet, er følgende:
- Jeg vil skriftligt meddele lejer, at lejeperioden er udløbet og at vedkommende skal have flyttet sine ting og afleveret nøgler senest efter en uge.
- Hvis lejer stadig ikke er flyttet efter en uge, tager jeg sagen i egen hånd og får udskiftet låse, så lejer ikke kan tilgå lejligheden og værelset.
- Jeg vil da aftale en dag med lejeren, hvor vedkommende kan komme og flytte sine ting ud.
- Når lejeren endelig er flyttet, skal lejer have depositum tilbage, og dette beløb vil være fratrukket prisen på nye låse samt den "forlængede" lejeperiode. Prisen for den "forlængede" lejeperiode vil være antal ekstra dage gange månedlig husleje delt med 30.

Det lyder måske ekstremt, men hvad kan man ellers gøre? Vil jeg kunne gøre ovenstående med hjemmel, uden at indblande en advokat? Jeg vil helst undgå advokatomkostninger, skulle det komme så vidt. Andre der har oplevet lignende situationer, eller har kendskab til området?

Mange tak på forhånd
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 22nd February 2016, 02:48 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 968
Standard

1)
Har du lejers skriftlige bekræftelse på modtagelse af opsigelsen, og opsigelsen nævner præcis dato og klokkeslæt (typisk kl. 12:00) for fraflytningen?
I så fald skal du få fat i en låsesmed på dagen og få ham til at omkode din lås - du behøver ikke udskifte låsene bare kode dem om, hvilket er meget nemt og hurtigt.
Du bør gøre dette i ALLE tilfælde, da du overhovedet ikke har styr på om lejer har fået lavet ekstra kopi(er), som evt. er udleveret til lejers bekendte og/eller venner også! (jeg forudsætter du ikke har systemnøgler, hvor kun du kan lave ekstra eksemplarer mod oplysning af kode osv.).

2)
Er lejers ting ikke ude på selve fraflytningsdagen, bestiller du flyttemænd til en straksafhentning og beder dem flytte og opmagasinere tingene. Dette meddeler du omgående samme dag skriftligt til lejer med anbefalet brev, hvor du gemmer en kopi og dokumentationen for at du har sendt anbefalet, hvorefter du er helt ude af det. Du skal naturligvis oplyse data på flyttefirma.
Nu siger den vakse læser sikkert - jamen lejer har jo ikke en ny adresse - nej men det er lejer pligtig til at melde hos folkeregisteret inden 5 dage. Får lejer ikke dette gjort - og derved ikke overholder loven - er det jo heldigvis ikke dit problem i en evt. retssag, som lejer evt. måtte anlægge efterfølgende.

3)
Samme dag meddeler du posthus og kommune, at lejer fra og med d.d. ikke længere har bopæl på adressen. Al post etc. som måtte komme efterfølgende til lejer smider du bare i en postkasse efter du først har skrevet "ubekendt på adressen" udenpå.

Så nemt og elegant kan det gøres ;-)

Skulle lejer efterfølgende sig så stødt at vedkommende vil forsøge en retssag - vil enhver advokat som kommer i besiddelse af det korrekte forløb og dit dokumentationsgrundlag omgående trække følehornene til sig.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 22nd February 2016, 03:48 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2016
Indlæg: 11
Standard

Tak for dit svar donjuan
Jeg har sendt en PB med nogle opfølgende spørgsmål.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 23rd February 2016, 11:28 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 968
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af mettexyz Se indlæg
Tak for dit svar donjuan
Jeg har sendt en PB med nogle opfølgende spørgsmål.
PB sendt til dig også.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Accessorisk enkeltværelse MissMiller1404 Jura 0 4th July 2015 02:47 PM
Accessorisk eller separat enkeltværelse? 1 eller 3 måneders opsigelse? chipsa Jura 13 22nd March 2015 03:54 PM
Separat eller accessorisk enkeltværelse? lejlighedjulie Jura 2 13th January 2015 01:27 PM
opsagt lejer Lilly12 Generelt 47 20th June 2013 07:34 AM
Hvad sker der hvis min virksomhed lejer en bolig? Geir Jura 11 22nd August 2012 01:11 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:33 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.