Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Jura
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 1st September 2009, 08:55 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2009
Indlæg: 1
Standard opsigelse af lejekontrakt

Min mor har lejet et hus som hus skal bo i fra 1 okt. Udlejer lovede at lave en del udbedringer. Da hun fik lov at bruge hus før tid for at passe have, var vi begyndt at flytte hendes ting ind i huset. Denne aftale kom i stand 1 juli. Vi begyndte at male og ligge et gulv som hun gerne ville have midt i juli.
Det har imidertidig vist sig at udlejer ikke er påbegyndt de ting som ny varme kilde og nye vandrør som var aftalt. Da vi i baggang flyttede et tæppe stødte vi på svamp. Udlejer fik besked for en måned siden. Har intet gjort og i dag fik hun at vide at han ikke kunne sige om der ville blive udbedret noget..
Kan hun annullere aftalen?

Hilsen

Pedersen
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 1st September 2009, 09:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2008
Indlæg: 2,167
Standard

Hun kan vel opsige med 3 mdrs. varsel, det skuille hun nok have gjort i går så havde hun sparet 1 måned.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 2nd September 2009, 12:26 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 637
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af VanløseSøgning Se indlæg
Hun kan vel opsige med 3 mdrs. varsel, det skuille hun nok have gjort i går så havde hun sparet 1 måned.
Hvis der er tale om væsentlig misligholdelse fra udlejers side - hvilket der muligvis kunne være, da det lyder som om udlejer efter det, du har beskrevet, ikke er påbegyndt med udførelsen af arbejderne til aftalt tid - og det i øvrigt er uklart, hvorvidt han har i sinde at udbedre en mangel ved det lejede (svamp), kan hun ophæve lejeaftalen med omgående virkning (opsigelse kaldes det, når det er med normalt varsel.) Det er dog sandsynligt at der skal mere til, for at der er tale om væsentlig misligholdelse (fx at den manglende vilje til udbedring af forholdene står på over længere tid).

Der er ret strenge krav for at ophæve, og gør man det uberettiget, kan man blive erstatningsansvarlig over for udlejer (den såkaldte standpunktsrisiko).

Jeg vil derfor råde din mor til straks at kontakte advokatvagten (gratis), en retshjælp (gratis, men kan kun bruges, hvis hun har en indtægt under de maksimale indtægtsgrænser for at få retshjælp) eller en advokat med speciale i lejeret med henblik på at få undersøgt, om lejemålet kan ophæves. Hun kan tillige spørge den juridiske rådgiver, om det er realistisk, at fremsættelse af et erstatningskrav mod udlejer (til relevante tab, der er lidt i forbindelse med kontrakten - fx flytteudgifter) pga. udlejers misligholdelse vil kunne føre noget med sig. Her kan det dog spille en rolle, at I ifølge den skriftlige kontrakt først kunne bo i lejemålet fra den 1. oktober. Det kan muligvis også spille en rolle i forbindelse med, om der er en mulighed for at ophæve.
Hvis de malerarbejder, I har udført har nogen værdi, og I kan ophæve, bør hun tillige undersøge, om der kan rettes et restitutionskrav mod udlejer, i fald lejemålets værdi er blevet forhøjet. Det er dog langtfra sikkert, at nogen af disse krav kan føre noget med sig, men jeg vil foreslå hende at undersøge muligheden.

Hvis ikke hun kan ophæve, bør lejemålet opsiges så hurtigt som muligt med almindeligt varsel. Udlejer har nemlig pligt til at begrænse tabet, typisk ved at forsøge genudlejning så hurtigt som muligt. I så fald skal man som lejer kun betale for den del af opsigelsesperioden, lejemålet ikke har været udlejet til anden side. Også i dette tilfælde vil der måske kunne fremsættes et erstatningskrav, men nok ikke et restitutionskrav (da det kun er aktuelt ved ophævelse.)

Sidst redigeret af Lejeren : 2nd September 2009 kl. 05:15 PM. Årsag: rettelse af sproglige fejl og tilføjelser
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
vedr underskrevet aftale og evt opsigelse Rapmus Generelt 2 22nd June 2009 10:11 PM
Accessorisk enkeltværelser opsigelse Maxhamil Generelt 5 19th June 2009 07:21 AM
Opsigelse, værelse - 3 mdr? Denoysius Generelt 17 14th January 2009 03:22 PM
Opsigelse af lån kassekredit mv. EAN Generelt 45 18th December 2008 04:29 PM
lejekontrakt skalvarefar Hjælp / Tips 1 27th August 2008 10:13 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:10 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.