Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Økonomi lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 27th August 2012, 09:48 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Aug 2012
Indlæg: 1
Standard Hjælp til fortolkning af lejeloven

Hej alle I kloge hoveder. Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke selv kan finde svar på, måske kan nogen af jer hjælpe. Jeg er netop fraflyttet min lejlighed, og i den forbindelse blev der lavet en fraflytningsrapport. Der blev imidlertid ikke givet noget prisoverslag, så jeg ved ikke, hvor meget jeg reelt skal betale for fraflytningen. Nu er jeg faldet over dette i lejeloven:

§ 94. Ved fraflytning gennemføres et syn af boligen, hvorunder omfanget af lejerens forpligtelser efter § 25, stk. 4, og § 26 fastlægges. Synet foretages senest 2 uger efter, at udlejeren er blevet bekendt med, at fraflytning har fundet sted. Den fraflyttende lejer indkaldes skriftligt med mindst 1 uges varsel. Udlejeren og lejeren kan dog aftale et kortere varsel, når lejeforholdet er opsagt eller ophævet. Syn kan undlades, såfremt der ikke agtes fremsat krav imod lejeren om betaling af istandsættelsesudgifter.
Stk. 2. Underretter udlejeren ikke senest 2 uger efter synet lejeren skriftligt om istandsættelsesarbejdernes omfang, den anslåede udgift og lejerens andel heraf, bortfalder udlejerens krav mod lejeren, medmindre denne er fraflyttet uden at give udlejeren oplysning om den fremtidige adresse. Overskridelser, der forhøjer lejerens samlede andel af den anslåede udgift med mere end 10 pct., er lejeren uvedkommende.

Det, mit spørgsmål går på er, om det er nok med fraflytningsrapporten, eller om jeg også har krav på et prisoverslag, som jeg læser det ud af stk 2 i lejeloven.

Det skal lige tilføjes, at der i rapporten står repareres/udskiftes, hvor det ikke er nærmere specificeret. (Det er et køkkengulv, hvor en enkelt klinke var i stykker). Jeg kan se, at der tidligere er faldet afgørelser, hvor kravene er frafaldet, fordi kravene ikke har været specifikke nok.

Det skal lige siges, at jeg ikke har noget problem med at betale for det, som jeg skal betale, men jeg er ikke interesseret i at betale for meget!

Jeg håber, at nogen kender reglerne, som kan tolke på, hvorvidt jeg har krav på et prisoverslag, eller om det er nok med fraflytningsrapporten.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 27th August 2012, 11:01 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Loven er vel meget konkret som du selv har fremhævet. De skal give et overslag over udgifterne inden 2 uger (med mindre man bevidst prøver at undgå kommunikation).. Ellers kan de hoppe i havet.

Da vi lejede sidst, var udlejer nogen amatører og de var ikke i nærheden af at nå de 2 uger.. Men deres krav var rimelige, så vi betalte. Havde de været urimelige, havde de fået paragraffen lige i synet.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 28th August 2012, 10:06 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2010
Indlæg: 402
Standard

Du citerer fra lov om almene boliger. Er det er en almen bolig du er fraflyttet?

Hvis det er en privat udlejer gælder den almindelige lejelov, hvor formuleringen er lidt anderledes og 14 dages fristen kan være forlænget i din lejekontrakt.

Men ja jeg vil mene at der kræves et prisoverslag med et beløb
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 29th August 2012, 08:01 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 1,236
Standard

Istandsættelsesarbejdernes omfang er det væsentlige, den anslåede udgift kan altid bortforklares med at man ikke kan anslå beløbets størrelse fordi bla bla.

Så hvis du har fået en fraflytningsrapporten hvor istandsættelsesarbejdet er angivet, men at der mangler prisoverslag og du så tror at du kan slippe for at betaler, så er der retspræcedens som har vist et der er utilstrækkeligt grundlag for, ikke at skulle betaler.

Omvendt, så er præcedens også at hvis der bare er gået et par dage over de 2 uger, så er du home free, uanset hvad hvor rimelige udlejre kræver ellers måtte være.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 10th October 2012, 09:21 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2010
Indlæg: 13
Standard

Låner lige denne tråd.

Hvad er fra flytningsdagen, er det den dag man har lavet eftersyn med udlejer, eller hvordan fastsættes denne ?.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 10th October 2012, 10:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,425
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af sunbao Se indlæg
Låner lige denne tråd.

Hvad er fra flytningsdagen, er det den dag man har lavet eftersyn med udlejer, eller hvordan fastsættes denne ?.
Fraflytningsdagen er den dag du flytter.
Synsdagen den dag synet sker.

Ret logisk egentligt :-)
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 11th October 2012, 10:46 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 2,038
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af kristine_l Se indlæg
Hej alle I kloge hoveder. Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke selv kan finde svar på, måske kan nogen af jer hjælpe. Jeg er netop fraflyttet min lejlighed, og i den forbindelse blev der lavet en fraflytningsrapport. Der blev imidlertid ikke givet noget prisoverslag, så jeg ved ikke, hvor meget jeg reelt skal betale for fraflytningen.
Som codul også skriver: med mindre, du bor i almen bolig, så er det den forkerte lov, du ser på.

Hvis du bor i "almindelig" lejebolig, så skal du blot have at vide, hvad udlejer mener, der skal laves. Du har ikke ret til prisoverslag, men du kan jo spørge. Hvis du synes, at prisen blev for høj, kan du klage over den.

Her er Lejeloven om fraflytning:

§ 98. Det lejede skal være fraflyttet senest kl. 12,00 på fraflytningsdagen. Lejeren skal aflevere det lejede i samme stand som ved overleveringen med undtagelse af den forringelse, som skyldes slid og ælde, og som ikke er omfattet af lejerens vedligeholdelsespligt, samt mangler, som det påhviler udlejeren at udbedre. Det kan ikke pålægges lejeren at bringe det lejede i bedre stand end den, hvori han overtog det lejede.

Stk. 2. Udlejeren kan ikke gøre krav i medfør af stk. 1 gældende, når der er forløbet mere end 2 uger fra fraflytningsdagen. Dette gælder dog ikke, hvis mangelen ikke kan erkendes ved anvendelse af sædvanlig agtpågivenhed eller lejeren har handlet svigagtigt. Såfremt udlejeren sammen med lejeren i forbindelse med fraflytning foretager gennemgang af en beboelseslejlighed, skal udlejeren i ejendomme med beboerrepræsentation orientere lejeren om adgangen til at lade beboerrepræsentanter deltage i gennemgangen. På lejerens begæring skal udlejeren med en rimelig frist skriftligt indkalde beboerrepræsentanterne til at deltage i gennemgangen. Udarbejdes der på grundlag af gennemgangen en fraflytningsrapport, skal beboerrepræsentanterne have tilsendt kopi deraf.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 11th October 2012, 01:19 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,717
Standard

hvordan er det med fraflytningsdagen, hvis man betaler husleje en måned ud men skal være ude midt i måneden(14 dage før) er fraflytningsdagen så den 31. eller den16.

og nu har jeg lejet hso en privat boligudlejer, så har jeg vel ikke krav på fraflytningssyn og rapport
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 11th October 2012, 01:27 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af moniulven Se indlæg
hvordan er det med fraflytningsdagen, hvis man betaler husleje en måned ud men skal være ude midt i måneden(14 dage før) er fraflytningsdagen så den 31. eller den16.

og nu har jeg lejet hso en privat boligudlejer, så har jeg vel ikke krav på fraflytningssyn og rapport
Er det ikke den dag du afleverer nøglerne ?
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Hjælp hjælp.. hvordan beregnes m2 prisen?? chrisvad Økonomi lejeboliger 4 10th February 2011 11:58 AM
Lidt statistik omkring lejeloven bikemaniac Generelt 30 20th January 2010 03:02 PM
lejeloven Lars27 Generelt 63 22nd November 2009 08:25 PM
Et lille spørgsmål til lejeloven lejespørgeren Generelt 10 29th July 2009 12:02 AM
Lejeloven m.m. lmdk Generelt 9 19th April 2008 02:53 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:01 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.