Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Økonomi lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 13th September 2013, 08:11 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2013
Indlæg: 1
Standard Udlejer vil ikke betale hele depositum tilbage, hjælp

Hej

Har lige brug for at vide, at jeg har forstået det rigtigt.

Min kæreste og jeg flyttede i en lejlighed januar 2013, da vi flyttede ind skulle vi betale et depositum på 13500, vi snakkede lidt omkring om man fik dem tilbage og udlejeren sagde så, at så frem man havde gjort rent og ellers lige fået ordnet væggene, måske gulvet til 1500 kr, så fik man det hele tilbage.

Da vi efter nogle måneder desværre finder ud af at det forbrugsmæssigt er alt for dyrt for os at bo der (2000 i måneden fremfor 500-1000 kr som han sagde!) Og der bliver ved med at dukke mug og skimmelsvamp op over det hele. Så beslutter vi os at opsige og opsiger fra 01.09. 2013, vi skal selvfølgelig være ude 14 dage før. Inden vi afleverer nøgler kommer han og ser lejligheden og siger så selv at den ser fin ud, vi skal selvfølgelig bare lige have malet, hvilket vi aftaler at vi gør og så skal vi måske lige ordne gulvet.

Vi får så malet og gjort ekstra rent, vi finder så ud af at for at få en mand til at ludbehandle gulvet koster det 5500 kr, det vil vi ikke betale, så vi skrubber det i stedet rigtig godt og vasker det, så det ser ud som da vi flyttede ind. Da vi så afleverer nøglerne et par dage d. 15.08. spørg vores udlejer om vi fik ludbehandlet gulvene, vi siger nej og han siger så at det er også okay, for de ser jo rigtig flotte ud og vi boede der jo ikke så længe.

En uges tid efter vi er flyttet får jeg så et brev fra boligstøtte om at der er en som er flyttet ind på vores adresse d. 19.08. og at jeg skal melde om hendes indkomst, ringer så til dem og forklarer at jeg er flyttet, men har jo betalt for hele måneden, så har først meldt flytning fra d. 01.09., det er så okay.
Men tænker må han godt lade hende flytte ind der? For fra tidligere naboer er hun allerede flyttet ind fra d. 15.08.

Problemet op står så nu en lille måned efter vi har afleveret nøglerne og vi har spurgt til depositum nogle gange, hvor han ''glemmer'' at overføre det eller ikke kan finde vores reg og konto nummer. Men i dag har vi så endelig fået pengene, men kun 8000! Jeg skriver så til ham om hvorfor der mangler 5500? Han svarer så at det er til gulvene. Jeg skriver så til ham, at dem har vi selv ordnet og hvad jeg kan se så skal han ifølge lejeloven, skriftligt meddele os, hvis han mener der er fejl og mangler efter flytningen, som hvis han ikke var tilfreds med gulvene, senest 14 dage efter vi er flyttet. Vi har dog intet hørt. Han svarer så at gulvene altid skal have en behandling når lejerne fraflytter.

Er det hos der er helt forkert på den? Eller prøver han at snyde os? Og når der allerede samme dag er flyttet en ny ind, hvornår har han så lige haft tid til at få ordnet de gulve?

Sidst redigeret af Balou2012 : 13th September 2013 kl. 09:19 AM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 13th September 2013, 09:34 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 2,047
Standard

1/ Jeg er i tvivl, om I skal have penge tilbage for de dage, lejligheden har været udlejet til anden side, da I jo ikke er flyttet inden opsigelsesvarslets udløb. Så er usikker på om Lejelovens §86, Stk. 3. kan komme i brug:

Fraflytter lejeren inden opsigelsesvarslets udløb, skal udlejeren bestræbe sig på at genudleje det lejede. Hvad udlejeren indvinder eller burde have indvundet ved genudlejning, skal fragå i hans krav over for lejeren.


2/Da udlejer ikke skriftligt har meddelt (I skriver i hvert fald intet om det), hvad der skal laves, bortfalder hans krav, jvf. Lejelovens §98, Stk. 2. En udlejer har lov at udskyde f.eks. en behandling af gulve til senere, men lejer skal stadig betale for det, hvis kravet er fremsat fra udlejers side. Det afgørende er derfor, hvad I har aftalt med udlejer mht. gulvene:

Udlejeren kan ikke gøre krav i medfør af stk. 1 gældende, når der er forløbet mere end 2 uger fra fraflytningsdagen.

Hvis I holder fast i, at I har aftalt med udlejer, at I ikke skal betale for gulvene, så skal I sende ham et anbefalet brev, hvor I giver ham en kort frist til at betale pengene. I bør ligeledes nævne, at I går til huslejenævnet, hvis han ikke har betalt inden fristen.

Sidst redigeret af terp2004 : 13th September 2013 kl. 09:37 AM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Depositum ved tvangsauktion Sindahl Økonomi lejeboliger 19 5th November 2011 07:58 PM
Depositum - dokumentation ? Thomas8000 Generelt lejeboliger 3 9th January 2010 06:26 AM
Kan man vente med depositum..? TRacing.TR Økonomi lejeboliger 0 23rd November 2009 05:09 PM
Depositum adn Generelt lejeboliger 12 14th August 2009 12:42 AM
Depositum sikkerhed Johnsen87 Generelt lejeboliger 1 3rd August 2009 11:07 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 03:14 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.