Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Økonomi lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 18th November 2013, 08:27 PM
Member
 
Registreringsdato: Jun 2010
Indlæg: 56
Standard Andelsforening: strid med advokat

Hej,

Vores andelsforening er kommet i strid med potentiel ny beboers advokat.

Det blev besluttet på en generalforsamling for omkring 15 år siden at alle nye beboere skulle indbetale tre måneders boligafgift (i alt kr. 9.000) i depositum. Det er lidt over halvdelen af lejlighederne der har indbetalt depositum.

Købers advokat mener ikke at en sådan beslutning ikke er gældende da det ikke er blevet indført i vores vedtægter.

Vi har tænkt os at insistere på "skik følge eller land fly" og mener desuden at generalforsamlingens beslutning er gældende.

Vi vil dog nødig gøre noget "man ikke må" og da vi er en lille forening vil det være forholdsmæssigt dyrt at hyre vores egen advokat.

En bemærkning er at der i vores vedtægter står at "bestyrelsen skal godkende den nye andelshaver". Er der nogen begrænsninger i forhold til det eller vil det i sidste ende være den vi kan bruge da det er et udtryk for at den potentielle køber måske ikke har den rette indstilling til at indgå i vores fællesskab.

Indput til dette samt om advokaten har ret og vi derfor ikke kan forlange depositum vil blive modtaget med stor taknemmelighed.

Sidst redigeret af Valnir : 18th November 2013 kl. 08:43 PM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 18th November 2013, 11:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 2,047
Standard

Jeg hælder til, at købers advokat har ret, men har som sådan ikke noget at have det i. Det med, at bestyrelsen skal godkende tvivler jeg på, I kan gøre uden at få problemer. Hvis vi siger, at købers advokat har ret, og at I afviser køber pga. af hvad I nu finder på, så vil sælger kunne lægge sag an mod foreningen for obstruktion af salg med dertil hørende udgifter til længere liggetid osv. Jeg forstår ikke jeres indstilling: I må da være interesserede i at vide, om I gentager en ulovlighed igen og igen eller ej. Så meget koster det jo ikke at snakke med f.eks. ABF eller en boligadvokat. Det er jo en retssag, der er dyr.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 27th November 2013, 02:43 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 1,236
Standard

Hvis det ikke står i vedtægterne, så gælder det ikke. På samme måde som en lov også skal vedtages, før den træder i kraft, så advokaten har helt ret.

I kan godt undlade at godkende køber mht. til indstillingen, om I så pådrager jeg erstatningsansvar vil bliver vurderet ud fra mange ting. Eks. den tilbudte pris, er der andre køber og hvad tilbyder de. vurderes jeres grund til at være tilstrækelig (vurderes at dommeren i boligretten), eller ej, og dette vil blive vurderet i sammenhold med de økonomiske konsekvenser for sælger.

Med andre ord, hvis sælger ikke lider noget tab, ingen problemer, hvis sælger lider tab, så skal det står i rimeligt forhold til begrundelsen for afslaget.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 27th November 2013, 03:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 20,213
Standard

Jeg tror ikke at jeg har hørt om andelsforeninger, der indbetaler 3 måneders depositum, det lyder som noget fra en lejebolig.
Og hvis det ikke står i vedtægterne er der nok ikke meget at komme efter.
Er der ikke et stort indskud i forvejen med den relativt lave boligafgift?
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 28th November 2013, 02:58 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 1,236
Standard

Udgangspunket er at alle regler skal stå i vedtægterne og husorden, man kan ikke bare kommer ind fra højre og sige at sådan er det her, når køber ikke kunne have læst det på forhånd - sådan spiller klaveret ikke.

Enten er informationer tilgængelige på forhånd ellers gælder de ikke, det er reglerne. Det samme gælder hvis I efterfølgende, altså efter der er aftalt pris, kommer ind med nye informationer om at køber skal betaler for vurderingen, el og vvs check osv., de informationer skulle have været tilgængelige og sendt til køber på forhånd i hht. til gællende love.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Advokat ifm. køb HundredeProcent Generelt 9 12th June 2013 12:14 PM
ulovligt at sælge bolig med instalationer i strid med landsbyggeloven 1gangskøberen Generelt 5 9th September 2012 11:46 PM
Strid med udlejer frst Jura 7 19th January 2012 03:29 PM
Advokat sommer_85 Generelt 8 25th November 2010 09:37 AM
En god advokat? allou Generelt 4 2nd January 2008 10:08 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:22 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.