Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Økonomi lejeboliger (http://www.boligdebatten.dk/okonomi-lejeboliger/)
-   -   Vedligeholdelseskonto/depositum fra lejebolig til andel (http://www.boligdebatten.dk/okonomi-lejeboliger/21680-vedligeholdelseskonto-depositum-fra-lejebolig-til-andel.html)

SpeedyG 12th January 2014 12:26 PM

Vedligeholdelseskonto/depositum fra lejebolig til andel
 
Kære debattører.

Mon nogen her har erfaring med, hvad der i praksis sker med indestående på vedligeholdelseskontoen samt depostium, når man fraflytter som lejer i en andelsboligforening, hvor boligen efterfølgende sælges som andel?

Jeg var lejer, inden ejendommen overgik til A/B, og fortsatte som sådan herefter ( i alt 14 år). Nu flytter jeg imidlertid til sommer og er i tvivl om, hvem indeståenderne tilfalder ved fraflytningen. De dengang kommende andelshavere fik modregnet såvel vedligeholdelseskonto samt depositum/forudbetalt leje ved køb af andele - og som sådan er det vel ikke rimeligt, at foreningen hapser disse beløb til egen kasse, eller?

Jeg kan læse mig frem til, at andelsboligforeninger generelt har nogenlunde fri aftaleret på området, og at det kun sparsomt fremgår af vedtægterne, hvad praksis er for den enkelte.

Fsva. depositum kan jeg oplyse, at lejemålet var i langt værre stand ved min overtagelse, end ved min kommende fraflytning, til trods for at der kunne trænge til en gulvafslibning og lidt diverse genopfriskning. Imidlertid er den oprindelige vicevært død, og jeg tror ikke at der findes nogen særlig god dokumentation for lejemålets stand ved min indflytning (han var vist ikke så grundig). Kan udlejer tilbageholde depositum også henset til, at boligen skal sælges og ikke genudlejes?

Kan i øvrigt oplyse, at langt de fleste salg her netop er de første andelshavere, der nu flytter væk, og at boligerne virkelig bærer præg af at være ældgamle lejeboliger, man ikke har gjort noget ved. De fleste sælges til total istandsættelse.

codul 12th January 2014 11:24 PM

Foreningen kan kræve din lejlighed i standsat jf lejekontrakten uagtetet at lejligheden skal sælges bagefter. De kan aldrig kræver lejligheden sat bedre i stand end ved din indflytning. Dette kræver så at du har styr på din kontrakt, indflytningsrapport og fejl- og mangelliste.

Du kan sætte lejligheden i stand for vedligeholdelseskontoen jf reglerne i foreningen, typisk låses kontoen den dag du siger lejligheden op. Jeg vil mene at kontoen herefter tilfalder foreningen da lejligheden sælges.

molan 13th January 2014 12:52 PM

Som codul siger, når du har opsagt kan du ikke længere bruge vedligeholdelseskontoen. Og det ubrugte indgår i foreninge kasse (dvs. de får det som indtægt).


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:49 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.