Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Økonomi lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 12th January 2014, 12:26 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Mar 2013
Indlæg: 5
Standard Vedligeholdelseskonto/depositum fra lejebolig til andel

Kære debattører.

Mon nogen her har erfaring med, hvad der i praksis sker med indestående på vedligeholdelseskontoen samt depostium, når man fraflytter som lejer i en andelsboligforening, hvor boligen efterfølgende sælges som andel?

Jeg var lejer, inden ejendommen overgik til A/B, og fortsatte som sådan herefter ( i alt 14 år). Nu flytter jeg imidlertid til sommer og er i tvivl om, hvem indeståenderne tilfalder ved fraflytningen. De dengang kommende andelshavere fik modregnet såvel vedligeholdelseskonto samt depositum/forudbetalt leje ved køb af andele - og som sådan er det vel ikke rimeligt, at foreningen hapser disse beløb til egen kasse, eller?

Jeg kan læse mig frem til, at andelsboligforeninger generelt har nogenlunde fri aftaleret på området, og at det kun sparsomt fremgår af vedtægterne, hvad praksis er for den enkelte.

Fsva. depositum kan jeg oplyse, at lejemålet var i langt værre stand ved min overtagelse, end ved min kommende fraflytning, til trods for at der kunne trænge til en gulvafslibning og lidt diverse genopfriskning. Imidlertid er den oprindelige vicevært død, og jeg tror ikke at der findes nogen særlig god dokumentation for lejemålets stand ved min indflytning (han var vist ikke så grundig). Kan udlejer tilbageholde depositum også henset til, at boligen skal sælges og ikke genudlejes?

Kan i øvrigt oplyse, at langt de fleste salg her netop er de første andelshavere, der nu flytter væk, og at boligerne virkelig bærer præg af at være ældgamle lejeboliger, man ikke har gjort noget ved. De fleste sælges til total istandsættelse.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 12th January 2014, 11:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2010
Indlæg: 402
Standard

Foreningen kan kræve din lejlighed i standsat jf lejekontrakten uagtetet at lejligheden skal sælges bagefter. De kan aldrig kræver lejligheden sat bedre i stand end ved din indflytning. Dette kræver så at du har styr på din kontrakt, indflytningsrapport og fejl- og mangelliste.

Du kan sætte lejligheden i stand for vedligeholdelseskontoen jf reglerne i foreningen, typisk låses kontoen den dag du siger lejligheden op. Jeg vil mene at kontoen herefter tilfalder foreningen da lejligheden sælges.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 13th January 2014, 12:52 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 1,236
Standard

Som codul siger, når du har opsagt kan du ikke længere bruge vedligeholdelseskontoen. Og det ubrugte indgår i foreninge kasse (dvs. de får det som indtægt).
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Lejebolig og depositum - Hvordan? Schindler Økonomi lejeboliger 0 26th November 2012 07:56 PM
Spørgsmål - depositum lejebolig bilingual Generelt lejeboliger 5 23rd October 2011 02:43 PM
Depositum på lejebolig? cwinn Generelt 2 17th February 2010 10:05 AM
Vedligeholdelseskonto JesperL Generelt lejeboliger 0 21st September 2009 10:13 PM
Andel eller lejebolig? Hjælp søges ;-) naturskønhave Generelt 4 21st August 2009 11:37 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 01:13 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.