Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Økonomi lejeboliger (http://www.boligdebatten.dk/okonomi-lejeboliger/)
-   -   Hvad er forældrekøb? (http://www.boligdebatten.dk/okonomi-lejeboliger/27320-hvad-er-foraeldrekob.html)

Wildjack 4th December 2016 06:40 PM

Hvad er forældrekøb?
 
Ok, måske lidt misvisende overskrift. Men, hvis jeg køber en lejlighed til en kammerat, som ikke har mulighed for at købe (stram økonomi som studerende), er det så fuldstændigt identisk med et forældrekøb (regler/beskatning etc)?

Hvis "nej" hvad er forskellen så?

silkeborg99 4th December 2016 07:22 PM

Det er en stor misforståelse blandt rigtig mange at der knyttes nogle specielle skattemæssige fordele til begrebet forældrekøb. Der er tale om ganske almindelig udlejningsvirksomhed uanset om du køber til dine forældre, en kammerat eller en person du ikke kender.

Derfor skal du også vurdere din investering som var det almindelig udlejning.

Wildjack 4th December 2016 07:52 PM

Tak Silkeborg. Præcis hvad jeg tænkte.

Kan se at du generelt er godt inde i tingene på dette forum.

Hvis jeg laver nævnte investering, men som sådan ikke har tænkt mig at skulle have andet end en lille forrentning på min investering, hvad ville så være et rimeligt niveau? Igen, det vigtigste vil være at hjælpe min kammerat, men hvis det direkte koster mig penge, så kunne jeg ligeså godt bare give ham dette "tab" i hånden hver måned.

Jeg tænker en lejlighed til 2mio, hvor jeg lægger de 400.000 kontant, så vel blot denne del jeg skal have forrentet.

silkeborg99 4th December 2016 08:35 PM

Rigtig mange vil sige til dig at du skal passe på med at blande venskab med økonomi. Det du primært skal have fokus på er at køb af en lejlighed til 2mio ikke er noget man bare hopper ind/ud af:
-du har betydelige omkostninger med at købe og senere sælge, hvem betaler dem?
- hvad gør du når kammeraten ikke har behov for din lejlighed?
- hvad gør du når kammeraten ikke kan betale huslejen?
- hvilken husleje sætter du? den som kammeraten kan betale eller det som lejligheden er værd på lejemarkedet? Pas på hvad du gør for sætter du lejen lavt risikerer du ikke at kunne justere den senere og pludselig en dag har din kammerat kæreste osv og du har en lejer du gerne vil af med men ikke kan pga lejeloven.

Jeg kunne godt nævne andre ting.

Det spørgsmål du skal stille dig selv er følgende: er jeg indstillet på at investere 400.000 i en udlejningslejlighed hvis ikke min kammerat havde et problem?

Wildjack 4th December 2016 08:50 PM

Jeg er helt enig i dine betragtninger. Jeg er dog ikke bekymret for at leje den ud til vedkommende.

Mht investeringen, så ja, så ville jeg alligevel gerne have lavet en investering i boligmarkedet, og ser det også lidt som en lejlighed som min datter kan overtage på et tidspunkt når hun skal studere (vel vidende at timingen her næsten aldrig han ende med at matche hinanden). Flytter min kammerat efter et år, så er tanken at leje den ud i markedet på markedvilkår.

Økonomisk spiller investeringen ikke den store rolle for mig økonomisk, da jeg har en del penge stående. Det sagt, så har jeg selvfølgelig ikke lyst til at smide penge ud af vinduet.

silkeborg99 4th December 2016 09:16 PM

Jamen, så er det jo sådan set "bare" at finde en lejlighed som er velegnet til udlejning og som du kan købe til en fair markedspris. Vær obs på at din bank vil værdisætte lejligheden ud fra værdien som udlejning. Det kan have den betydning at du kan blive nødt til at spæde op med egenkapital udover de 20%. Mht krav til forrentning kan du læse mine kommentarer i denne tråd.

http://www.boligdebatten.dk/finansie...lejlighed.html


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:59 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.