Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #121 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 06:56 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2007
Indlæg: 433
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af hcgn Se indlæg
http://www.boligdebatten.dk/members/att107.html

jeg skriver kun hvad jeg mener er korrekt. Og bare vent og se, hvad der sker med den amerikanske økonomi og verdensøkonomien - som jeg for længst har sendt på en tur i hullet. Der kommer et økomomisk kollaps af de helt store, det er i hvert fald hvad jeg har forudset siden 1999.

Er du en af dissse socialrådgivere som er bange for at blive arbejdsløs, hvis vi sender visse udlændinge retur til deres hjemland?
Hvis du tror at alle, der er uenige med dig er socialrådgivere, så kan jeg godt forstå at du synes, at der er for mange offentlige ansatte.

Jeg gætter selv på at du er en større svineavler, da dine indlæg er velformulerede og nogen gange virker fornuftige, men et biprodukt er dog en voldsom mængde gylle, der bliver lukket ud en gang imellem.

Jeg kan kun opfordre folk til at læse nogle af dine indlæg på euroinvestor - Det er godt nok hovedrystende.
Besvar med citat
  #122 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 07:12 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

email fra USA:

Well, Happy 2008 to you, H.C. !

I've been waiting on this day, seeing it coming for a while. I hope all those who scoffed at WOT remember that you said oil would hit $100. a barrel long ago!

Hope the new year finds you well and happy....

-C.A.

Catherine A. Hobbs

NB: WOT står for krig mod terror - som Bush selv iværksatte. Læremesteren var Hitler og rigsdagsbranden.

Verden er blevet mindre efter internettet blev udbredt. Den pågældende dames bror var faktisk med til at udvikle internettet i europa i 80'erne, som var tiltænk at være et effektivt kommunikations-redskab for det amerikanske militær. Han hedder også hobbs.
Besvar med citat
  #123 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 07:29 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2007
Indlæg: 433
Standard

email fra USA:

Well, Happy 2008 to you, att107

I hope you can get that HC guy to shut up. We dont want him to reveal our little mishap at the World Trade Center.

Hope the new year finds you well and happy....

-George W. Bush
Besvar med citat
  #124 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 07:54 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Hcqn, jeg synes også vi ku holde os lidt mere til emnet.
Besvar med citat
  #125 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 08:35 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Hcgn,
Jeg må melde mig i koret. Trådens emne er noget med at analysere den økonomiske krise, for menigmand. Her lyder det som om du har noget at bidrage med, men det ville nok være godt hvis du bidrog med nogle tal-analyser og mindre af det der "den gjorde det og den gjorde det". Dit bedste argument for at verdens undergang er nær, synes at være at det har du besluttet og organiseret. Her ender du til sidst i uvederhæftighed, og det er det som folk her reagerer på.

Så lad mig opfordre dig til at dele nogle økonomiske tal, analyser, eller observationer med os andre, så vi kan blive klogere

Håber dette er en hjælp.
Besvar med citat
  #126 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 08:56 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

peter777, jeg kan ikke let rulle alle detajlerne op i et skakspil - med tusindsvis af træk - der har stået på i 9 år.

Men med hensyn til det økonomiske sammenbrud kan jeg sige, at USA IKKE har råd til et løbende handelsunderskud på 800 mia dollars, og heller ikke kan finansiere et sådant underskud. EU har gentagne gange advaret om risikoen ved så betydelige ubalancer i verdenshandlen, med direkte adresse til USA -hvilket dog ligger nogle år tilbage, da underskuddet var mindre. I 2006 importerede USA olie for 500 mia dollars - baseret på en gennemsnitspris på $ 55. Ved uændret mængde og de nye priser, vil denne import komponent stige til 1000 mia dollars, og som dermed øger handelsunderskuddet til et års niveau på $1.300 mia $ - et ufatteligt stort beløb. Effekten af olieprisstigningerne, som jeg gerne vedgår at have en andel i, er at USA går statsbankerot, og mister al kreditværdighed, hvilket vil ske i 2008.

I det omtalte skakspil, har USA begået alle de fejl som det kan, og som er uoprettelige. Ikke mindst krigen mod terror og irak krigen.

Er vi enige om at ingen andre end jeg har spået et totalt finansielt sammenbrud i 2008 ? Hverken set i Danmark eller andre steder i verden !

Lad det så komme, og derefter vil du vide at det ikke er tomme påstande som jeg kommer med.

Jeg har blot forsøgt at lade debatten forstå, hvorfor det er kommet så vidt.

Økonomi er en illusion - og jeg har haft det held at konfrontere illusionen med de benhårde kendsgerninger på guldmarkedet. Og når guldet forsætter op, så er det fordi jeg har haft held til at vise nogle af de store investorer i udlandet, at aktiekurserne og obligationskurserne og valutakurserne kun er og vedbliver at være en illusion som kan og vil briste.

Helt ærligt, hvordan skal USA nogen sinde kunne tjene 1.300 mia dollars om året ved international eksport så dette underskud kan fjernes? De har kun en mulighed tilbage:

HYPERINFLATION!
Besvar med citat
  #127 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 09:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

Kan i forstå at man har lukket new york times economy debate i april 2007? Det var derfra mine guld og olieprognoser kørte, og sagt mellem venner så var der ikke en eneste af de større fonde i USA som ikke læste det board.

Fra marts 2000 til marts 2003 fik jeg ret i at nasdaq indekset ville falde med mere en 60%, hvilket er uhørt meget i en manipuleret finansiel verden - og nu har jeg efterhånden fået ret i at guld og olie skulle stige på få år med mere end 400%. De mennesker der læste det board har fået tillid til mine prognoser - og retter sig i det store hele efter dem. Man har jo ikke råd til at gå imod den slags anbefalinger.

Jeg har også helt fra 1999 spået et massivt økonomisk sammenbrud i alle de monotaristiske økonomier i de vestlige lande, da man ikke kan leve på lang sigt af at låne - påstå at man er rig - og at det går godt - når de tørre tal indikere det modsatte. Den prognose er ikke tilbagekaldt, og kan heller ikke blive det. Så nu må slaget gå sig forudsete gang. 2008 bliver ikke noget godt år for de vestlige økonomier.
Besvar med citat
  #128 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 09:28 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 13
Standard

HC Jeg er meget enig i din prognose om hyperinflation. Dog undre det mig, at på trods af de dystre udsigter (og dem er der mange af også blandt de amerikanske skribenter) så er der altså fortsat købere til såvel aktier som obligationer!! Hvem i alverden køber ind når der er udsigt til nedgang? For mit eget vedkommende har jeg solgt alt i aktier. Jeg forventer herefter at købe ejerlejlighed når priserne kommer 15-20% længere ned og der er lidt mere gang i inflationen.
Besvar med citat
  #129 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 09:37 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

At mine prognoser og analyser havde vægt, fik jeg bkrædtet i 2000, da de store børsmæglere i new york forsøgte at forhindre dow jones i at gå under 10.200. I en koordineret købsindsats forsægte de at gå ind for alle deres kunder og endda udnytte margin faciliteterne, og jeg blev opfordret til et væddemål af goldman sachs om at dow jones ikke ville komme under 10.200.
Det findes et hemmeligt og ulovligt aktie-kartel i new york, hvor de store brokere koordinere deres børsspekulationer.

Så foreslog jeg fondene at benytte det øgede køberinteresse til at sælge igennem på aktierne, hvilket de gjorde, og dow skvattede så sammen. George Soros var en af dem. Jeg har et ret godt omdømme på det board.

Det sjove ved fremtidsprognoser er, at ingen kender fremtiden præcist, hvorfor den ene prognose kan være lige så god som alle de andre prognoser. Kunsten består i at få tilstrækkeligt store deltagere til at tro på prognoserne, og for køberne kan det også være en fordel af få priserne ned, så man kan købe ind igen en gang til på rimelige priser. Lige nu er der ikke rigtig nogen tro på at man kan presse aktierne højere op. Der er for mange dårlige nyheder. Ergo må de falde. Der er meget psykologi i investering, faktisk ikke noget andet.
Besvar med citat
  #130 (permalink)  
Gammel 5th January 2008, 09:50 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

http://www.boligdebatten.dk/members/zinfandell.html

Personligt tror jeg det er den amerikanske centralbank som er storkøber i obligationer og aktier - og derved pumper enorme mængder kontanter ud i systemet. Greenspan var jo ude i april 2004 med en advarsel om, at centralbanken for at redde sig ud af suppedasen, ikke ville afholde sig selv fra at købe massivt ind i, hvis det blev anset for nødvendigt - og det er det med sikkerhed nu.

Jeg tror også det er klogt at vente med at købe lejlighed. Køb når ECB hæver renten til 4,5% og gå i faste lange 4% lån. Helst ikke SDO lån, hvor du risikere at hæfte solidarisk for tab på alle de dårligere lånere, bl.a. flexlånere som kommer på tvangsauktion. SDO lån er den største svinestreg man har lavet i nyere tid over for boliglånere. Pensionskasser og banker skal nu holdes skadefri for eventuelle tab på lån, f.eks. i forbindelse med et kollaps på boligmarkedet! HVorfor i alverden skal almindelige mennesker påføres en sådan uhørt solidarisk risiko, hvorimod de professionelle investorer skal slippe?

Jeg tror vi bliver nødt til at stigfte et nyt realkreditselskab, som ikke vil deltage i SDO lån, og hvor de enkelte lånetyper faste lån kontra flexlån ikke hæfter for hinandens tab. Det nytter jo ikke meget at man går i faste lån, og betaler en højere rente, for at sikre ens boliginvestering, hvis man pr. automatik og gebyrer hæfter for enorme risici på udlån af flex-typen, og hvor de optimistiske lånere har satset på lav rente og rentefald, der udebliver.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 08:10 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 01:22 AM
Verdens største ejendoms-mæglerkæde til Danmark Gorrion Generelt 2 20th December 2007 08:21 AM
Prisfald siden 10 februar tæt på en milliard. Rocco Generelt 2 29th March 2007 08:33 AM
Liste over de største mæglere. Carstenb Ønskelisten 1 19th March 2007 01:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:45 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.