Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #31 (permalink)  
Gammel 29th December 2007, 07:34 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af hcgn Se indlæg
USA's bedste venner er de ekstrem muslimske gutter i Saudi, Emiraterne og i Pakistan, og USA har sågar forsøgt at presse EU til at indlemme tyrkiet, der er ludfattigt og primitivt i EU.

Jeg har mere fidus til russerne, der forekommer at være fornuftige folk. Ikke finansielle svindlere og krigsmagere som i USA.

Men niveauet med de nuværende oliepriser for USA's handelsunderskud er netop vokset fra 800 mia dollar til 1100 mia dollars, og man skal ikke være meget købmand for at indse, at det slet ikke er holdbart at give dem så store kreditter. De har jo ikke en jordisk chance for at skaffe de penge og betale deres regninger.

Det er et mirakel at USA ikke er gået fallit for 5 år siden, hvilket alene skyldes, at de dygtigt har forstået at benytte deres seddelpresse til at at trykke dollar sedler med, som er blevet afsat internationalt. Men som du kan se på guldpriserne så er tilliden til dollaren særdeles vigende, og kun idioter køber dollars nu. Fallitten skal nok komme, og bedre sent end aldrig, da dette vil begrænse de udenlandske tab. Jeg har ikke medlidenhed med den europæiske centralbank, hvis den mister 500 mia euro på en konkurs i USA. De har jo selv advaret om det stigende amerikanske handelsunderskud i årevis, og giver dem allivel lån og køber deres værdiløse statsobligationer. Jeg vil tro at det europæiske tab kan begrænses til ca. 4000 mia dollars. Japan bliver betydeligt hårdere ramt, og mister alle deres sparepenge.

Jeg går ud fra at du så støtter den nye stamme udlændinge politik, hvilket er klogt.
Jeg må indrømme at selvom de har gæld og naturligvis bør stramme bæltet, så er det heller ikke værre end det. De har rigtig rigtig mange penge derovre. Og de ejer temmelig meget i resten af verden som evt. kunne sælges.

Mht. udlændinge politiken, så ja, jo strammere jo bedre. Jeg har ikke noget i mod udlændinge. Vi har brug for uddannet arbejdskraft. Personligt synes jeg dog 2 års reglen burde erstattes med en "har du en kandidat i et teknisk/økonomisk fag" eller kan du lægge 1 million kr. ved indrejsen? Det ville få en hel anden salgs udlændinge ind, og jeg tror at synet på indvandrere ville ændre sig markant.
Besvar med citat
  #32 (permalink)  
Gammel 29th December 2007, 03:08 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

skyblue, de har rigtigt mange dollar sedler, men spørgsmålet er om de har nogen værdi. Euroer og jpy har de ikke nogen af, og deres store selskabers aktiebesiddelser i udlandet er medregnet i deres moderselskabers regnskaber. Kommer der som jeg regner med et børskollaps i 2008, så vil USA få astronomiske tab.

siden 1972 har danmark kæmpet med dårlig beskæftigelse og arbejdsløshed, mange blev bistandsklienter og mange blev førtidspensionister, og enormt mange fik et job i den offentlige sektor, hvor det kan være svært at se at de gør gavn. Nu gælder det om at få de unge ud i et produktivt job i industrien, som jo også påstår at de mangler arbejdskraft, og det er helt perspektivløst at skulle importere udenlandsk arbejdskraft, når vi reelt har en enorm arbejdskraft reserve i den offentlige sektor.

Udlændinge som kommer hertil skal kun kunne få varig opholdstilladelse og statsborgerskab, hvis de ved flid og dygtighed i særlig grad har virket til gavn for kongeriget. Hvis Buffett eller Bill Gates ønsker at blive danskere, skal de naturligvis ønskes hjerteligt velkommen. Så længe den stærke krone fortsættes, har vi efter min mening overhovedet ikke brug for udenlandsk arbejdskraft, og den offentlige sektor er allerede mere end rigeligt stor og skal på langvaring slankekur. Tendensen er jo at produktion flyttes til fjernøsten, hvor lønningerne er attrativt lave, og med vort lønomkostningsniveau, så er der ikke udsigt til at vi får brug for udenlandsk arbejdskraft overhovedet, snarere tværtimod. De fleste danske industrijobs, og dem er der ikke mange tilbage af, kan sagtens outsources -d.v.s. flyttes til udlandet. Og det vil de blive.
Besvar med citat
  #33 (permalink)  
Gammel 29th December 2007, 04:50 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

danmark bliver nok det første land i verden, hvis hele produktion består af offentlig service og hvor skattetrykket rammer 100%. 60% af befolkningen skal på overførselsindkomst og 40% af befolkningen skal administrere uddelingen af offentlige midler. joh joh, her går det godt!
Besvar med citat
  #34 (permalink)  
Gammel 29th December 2007, 06:11 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Højt at flyve – dybt at falde

Fandt dette på nettet idag, tror ikke det har været linket af andre.
Højt at flyve – dybt at falde - Erhvervsklima

Artiklen er fra den 20 Dec. 2007


Artiklen afslutter med en lille kommentar omkring aktieinvesteringer, og specielt bankaktier: Citat.
»Husk nu på, at aktieinvesteringer er en langsigtet investering. Roskilde Bank har været gennem et voldsomt kursdyk, men hvis man stoler på, at bankforretningen ellers ser fornuftig ud, så er der ingen grund til at sælge aktierne. De skal såmænd nok komme igen,« siger Bjarne Jensen.

Det er muligt visse bankaktier vil rejse sig, men jeg tror også at mange får svært ved at komme op at stå igen, måske specielt visse udenlandske banker. Jeg tror ikke vi har set det sidste Nothern Rock senarie.

Men ellers en udemærket artikel.
Besvar med citat
  #35 (permalink)  
Gammel 30th December 2007, 08:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 853
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af hcgn
JEg har det held at jeg har lidt indflydelse på guldpriserne og oliepriserne.....
og
Citer:
Oprindeligt indsendt af hcgn
Jeg er formentligt den eneste der kan skoppe dollarfaldet.....
Lol Lol der er vist en der er gået i selvsving.
Besvar med citat
  #36 (permalink)  
Gammel 31st December 2007, 12:28 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 8,807
Standard

togryder, jeg har jo anbefalet dollar shorting siden 1999 på new york times økonomiboard, som nu desværre er blevet lukket, men det lader fortsat til at mine gamle prognoser om at dollaren skal i hullet - p.g.a. af astronomiske underskud, gæld og hypervækst i pengemængden holder. De øvrige deltagere på debatten var enige om at dollaren er blevet til en Fiat-dollar. Boardet blev læst af de store brokerfirmaer og de fleste store fonde i USA, og fondene plejede at støtte mine anbefalinger, bl.a. om fra 2003 at sende olieprisen op fra 22 $ til i første omgang $ 78 - som blev nået i 2007, og at sende guld op fra $ 250 til $ 1000, som ikke er nået endnu. Nu rådgiver jeg i stedet nogle af de større råvare-dealere i Chicaco.

Hvis jeg kunne meddele på NYT at dollaren var kommet langt nok ned p.t., så vill de andre holde op med at shorte den. Så faldet må desværre fortsætte.

Du kan godt have ret i at dollarfald og stigende råvarepriser er et tilfælde af selvsving, men det gælder kun delvist. På den anden side er der astronomisk mange dollars i omløb, og en del af disse vil gerne i sikkerhed mod inflation i bl.a. råvare.

Min gode position på NYT blev primæsrt skabt i perioden marts 2000 til marts 2003, hvor jeg anbefalede storshorting af nasdaq aktier, fra indeks 5000 og med et prisobjektiv om at indekset skulle under 2000, som det selvfølgelig kom ned i. Det var ganske sjovt at sende aktierne ned, samtidig med at greenspan af al magt forsøgte at bremse kursfaldet med tåbelige rentenedsættelser.

I marts 2003 da USA startede krig mod Irak, blev shorting positioner på aktier anbefalet lukket, og i stedet blev det foreslået at købe guld og olie, og shorte dyre dollars, råvare var blevet ganske billige. Jeg har været særdeles heldig med mine anbefalinger i new york, og mine gamle langtidsprognoser er stadig fuldt operationelle.

Mit mesterstykke på aktierne var en shorting anbefaling af Yahoo aktier, da den gik i $ 250 i marts 2000, og hvor min regnskabsanalyse indikerede at den kun var $ 8 værd. Den faldt til $ 8 præcist. Et fald på 97%. Det var heller ikke let at få aktierne i hullet, da alle de store brokere anbefalede stærkt køb generelt på alle aktier - uanset hvor overvurderede de var. Og hver gang indekset var faldet med 10%, så foreslog de køb på "bargin-priser".

Mine prognoser for den tragiske udvikling i det amerikanske underskud fra et niveau omkring 200 mia dollars, til nu 1000 mia dollars har også været helt præcis, og jeg advarede kraftigt mod konsekvenserne af den løgnebaserede krig mod Irak, og som har skadet amerikansk eksport massivt - som forudset, og som ultimativt vil sende USA ud i en statsbankerot og hyperinflation.

Mine venner i Chicaco brokker sig evig og altid over Irak krigen, og køber så endnu mere guld og olie.

Jeg fik endda tilnavnet på boardet som "the great dane".
Besvar med citat
  #37 (permalink)  
Gammel 31st December 2007, 01:18 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af hcgn Se indlæg
skyblue, de har rigtigt mange dollar sedler, men spørgsmålet er om de har nogen værdi. Euroer og jpy har de ikke nogen af, og deres store selskabers aktiebesiddelser i udlandet er medregnet i deres moderselskabers regnskaber. Kommer der som jeg regner med et børskollaps i 2008, så vil USA få astronomiske tab.

siden 1972 har danmark kæmpet med dårlig beskæftigelse og arbejdsløshed, mange blev bistandsklienter og mange blev førtidspensionister, og enormt mange fik et job i den offentlige sektor, hvor det kan være svært at se at de gør gavn. Nu gælder det om at få de unge ud i et produktivt job i industrien, som jo også påstår at de mangler arbejdskraft, og det er helt perspektivløst at skulle importere udenlandsk arbejdskraft, når vi reelt har en enorm arbejdskraft reserve i den offentlige sektor.

Udlændinge som kommer hertil skal kun kunne få varig opholdstilladelse og statsborgerskab, hvis de ved flid og dygtighed i særlig grad har virket til gavn for kongeriget. Hvis Buffett eller Bill Gates ønsker at blive danskere, skal de naturligvis ønskes hjerteligt velkommen. Så længe den stærke krone fortsættes, har vi efter min mening overhovedet ikke brug for udenlandsk arbejdskraft, og den offentlige sektor er allerede mere end rigeligt stor og skal på langvaring slankekur. Tendensen er jo at produktion flyttes til fjernøsten, hvor lønningerne er attrativt lave, og med vort lønomkostningsniveau, så er der ikke udsigt til at vi får brug for udenlandsk arbejdskraft overhovedet, snarere tværtimod. De fleste danske industrijobs, og dem er der ikke mange tilbage af, kan sagtens outsources -d.v.s. flyttes til udlandet. Og det vil de blive.
Så, hvis man har 1 tænkt million kr. hvad ville du så anbefale for 2008?
Besvar med citat
  #38 (permalink)  
Gammel 1st January 2008, 10:45 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Avis: Mere kreditkrise i 2008

epn.dk - Avis: Mere kreditkrise i 2008
Olien når 100 dollar pr. tønde, men USA undgår recession i 2008. Det forudser erhvervsavisen Financial Times, som igen har ladet sine eksperter kigge i krystalkuglen.

De økonomiske kommentatorer forudsiger denne gang, at aktiemarkederne meget vel vil fortsætte med at falde, og især vil første halvdel af året være udfordrende for aktiemarkederne

Jeg er enig, specielt de første 6 måneder af 2008 ser ud til at blive en grim omgag for aktiemarkederne, men i særdeleshed også for det Amerikanske subprime lånemarked og investeringer i disse. sidstnævnte forventer jeg at tabene bliver ca 3 gange så slemt som det vi har set i 2007.

En spådom i avisen lyder, at USA vil bevæge sig på kanten af recession i begyndelsen af 2008 men vil dog undgå at tippe ud over kanten.

Jeg anser den udvikling vi har set i USA, og som er udsprunget af det amerikanske boligmarked (en af de største indikatore for Amerikansk økonomi) for at have haft hvad man kan kalde Recesions betegnende symptomer siden Maj/Juni 2007, men for alvor indledte en såkaldt Recession i starten af August. DERFOR . . . har USA været i Recession i ca 5 måneder på nuværende tidspunkt, og spørgsmålet er ikke om USA undgår en Recession, for det er forlængst forsent. Nej spørgsmålet er om USA kan undgå at gå i Depression i starten af Feb. 2008.
Jeg tror ikke de kan undgå det med de historisk dystre udsigter der er både til amerikansk økonomi, men også udsigt til en kraftig og længerevarende global lavkonjunktur.

Uroen på kreditmarkederne fortsætte, forudsiger Financial Times.

Jep i allerhøjeste grad, det behøver man dog ikke en krystalkugle for at finde ud af.

Uanset, at krisen begrænses til subprime-markedet - og det er endda meget usikkert - vil det tage adskillige måneder, før tabene på op til 200 mia. dollars har arbejdet sig gennem systemet.

Jeg er enig i at det vil tage adskellige måneder at udrede tabene i Subprime, enda måske mere end 12 måneder (mere end et år).
Jeg tror dog ikke 200 Mia. dollars er nok til at klarlægge tabene. Alene på subprime anslår jeg tabene på mellem 450-550 mia. dollars. Derudover kommer de tab som finansverdnen, mm vil lide under et så historisk voldsomt kollaps af investeringer.

Det vil fortsat ramme bankernes lyst til at låne pengne ud i 2008, forudser kommentatorerne.

Jeg er enig!. Jeg tror enda at denne historiske begivenhed i det økonomiske system kan få permanente følger på netop dette område. Og nok også dikteringer fra øverste instans om radikale ændringer i hvorledes dette skal foregå i fremtiden.

Avisen tror dog ikke på, at krisen vil føre til, at verdens største bank, Cittigroup, vil blive spittet op i flere enheder.
Puha, jeg er ikke sikker på hvordan det vil udfolde sig. Hvis centralbankerne bliver ved med at pumpe bankernes kassekreditter som allerede er Astronomiske, og med udsigt til tab som kan gå hen og blive 3 gange så store som dem vi har set i 2007, så vil jeg ikke udelukke noget.
Jeg kan meget vel se yderligere "store" opkøb af ameriaknske finansaktier fra mellemøstlige og asiatiske lande. De lande har så enorme valutareserver i dollars, at selvom de skulle miste 100 mia dollars i disse investeringer er indflydelsen/indsigt på de vestlige pengemarkeder på sigt en meget god investering for dem, og kan meget vel "og meget hurtigt" ændre det globale økonomiske styrkeforhold i verden.

Olieprisen vil bryde den magiske grænse på 100 dollars pr. tønde, forudser Financial Times.

Efter at have været tæt på nogle gange i år eer det næsten usandsynligt, om det lykkedes at holde prisen under de 100 dollars pr. tønde hele året, spår kommentatorerne.


Helt enig, det har ligget til højrebenet længe at olie prisen ryger over 100 dollars pr. tønde.
Der er faktisk mange vare der vil stige i pris, og som allerede er steget i slutningen af 2007. Det som ikke kommer til at følge med i disse stigninger er boligpriser, de vil tværtimod falde drastisk, og lønninger vil kun se moderate stigninger i en periode hvor stigende arbejdsløshed også vil påvirke udviklingen.

Til gengæld vil den Europæiske Centralbank, ECB, sænke renten i 2008, forudser Financial Times. Også selv om inflationen allerede er over, hvad centralbanken bryder sig om.

Centralbankerne har begået dumhed efter dumhed i forsøget på at bekæmpe denne verdenshistoriske økonomiske krise og jeg vil ikke blive overasket hvis de begår flere dumheder . . . så på sin vis er jeg enig, selvom jeg ikke er enig i at det er måden at håndtere krisen på.

Hillary Clinton som præsident
2008 bliver ifølge Financial Times også året, hvor Google vokser yderligere i omsætning og værdi, men søgegiganten vil også møde stigende konkurrence fra andre på markedet og stigende politiske krav om kontrol og styring fra især europæisk side.

Deruover forudsiger Financial Times, at 2008 er året, da Hillary Clinton bliver præsident i USA. Derimod vil den engelske premierminister Gordon Brown vente med valg til 2009


Har ingen kommentar til dette.

man skal ifølge avisen heller ikke sætte næsten op efter, at Kina lader sin valuta frit flyde i forhold til dollaren.

Jeg er enig, og uanset hvor ringe tanker man har om Kina, og deres industrielle formåen, så er dette land for alvor på vej ind i det økonomiske landkort.

Sidst redigeret af Gorrion : 1st January 2008 kl. 11:44 AM.
Besvar med citat
  #39 (permalink)  
Gammel 2nd January 2008, 08:39 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Gorrion Se indlæg
epn.dk - Økonomer: Finanskrisen er langt fra ovre

Krisen på de finansielle markeder er langt fra et overstået kapitel, og Danmark slipper ikke så nemt om den som først antaget.


Jeg er ret enig med dette økonomiske panel, og Danmark vil blive berørt på flere fronter.
Sideløbende med den historiske verdensøkonomiske krise, er Danmark samtidig begyndt at rende ind i andre alvorlige nationale økonomiske afmatninger, som ville være kommet uanset den globale finanskrise. Problemet er blot at den historiske finanskrise vil virke som en katalysator for de "store" afmatninger som Danmark står overfor.
Jeg ser et boligmarked i Danmark som vil falde endnu mere, både i omsætning men i særdeleshed også i salgspriser/udbudspriser, og selvom der har været betydellige prisfald på ejerboliger, specielt ejerlejligheder vil disse få det endnu sværre i 2008. Dertil kan udbuddet af boliger stige pludseligt, på grund af en kraftig stigning i tvangsauktioner, som ser ud til at vil gå fra et historisk lavt niveau til et "måske" historisk højt.
Jeg tror også den økonomiske afmatning kommer hurtigere end mange forventer, og at mange private virksomheder allerede i det første kvatal af 2008 bliver nød til at foretage reguleringer/besparelser i deres virksomheder.

Det er meget vigtigt at der for den langsigtede økonomiske udvikling holdes godt øje med inflationen, specielt de danske lønninger risikere at spænde ben for fremtidig økonomisk vækst, og jeg anbefaler at man bruger alle midler for at holde inflationen nede.
Jeg vil dog medgive at der er årevis af efterslæb på de offentlige lønninger, og selvom boligpriserne falder meget, er disse lønninger jo i de fleste tilfælde nærmest til grin, hvis man vil etablere en familie for 2 offentlige lønninger.

Jeg holder stadig øje med udviklingen i UK, det har rumlet længe derovre og det bliver spændende at følge udviklingen der i 2008.

For lige at vende tilbage til den verdenshistoriske økonomiske krise så er det min overbevisning at den vare meget længe endnu, fremfor længe endnu, "for at bruge det økonomiske panel's betegnelser".
Alene af få afblæst subprime krisen kan tage over et år, og først derefter kan vi begynde at se stabilitet i finansverdnen.
Jeg holder stadig øje med udviklingen i UK, det har rumlet længe derovre og det bliver spændende at følge udviklingen der i 2008.

epn.dk - Svageste pund i over 10 år

Som sagt så står UK overfor et kolaps af boligmarkedet, og store dele af den Engelske økonomi vil blive sat på en hård prøve. Jeg har for længe siden sagt, "tror det var i den første tråd vedr. denne historiske økonomiske krise" at udviklingen som begynder UK nok vil afspejle den udvikling som kommer til at kendetegne en lang række andre lande.

Sidst redigeret af Gorrion : 2nd January 2008 kl. 11:18 AM.
Besvar med citat
  #40 (permalink)  
Gammel 2nd January 2008, 08:34 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard De amerikanske aktier bløder

De amerikanske aktier bløder - Markedet lige nu

De amerikanske aktier er kommet rigtig dårligt fra start i 2008. Negative nyheder og fortsat frygt for kreditkrisens konsekvenser sender aktiemarkederne ned med cirka halvanden pct.

Det er for mig ikke overaskende, det som faktisk er overaskende er at der er gået så langt tid før man har fået øjnene op for situationen i verdensøkonomien, og i særdeleshed hvor elendigt det står til i USA og har gjort det længe.
Efter min mening er mange aktier stadig kraftigt overvuderet, hvilket også kommer til at afspejle sig . . . specielt de kommende 6 måneder.

Med hensyn til den kommende arbejdsmarkedsrapport tror jeg ikke man skal lægge alt for stor vægt på den . . . altså i forholdet til kredit-krisen. Et land i Recession og med en faldende rente, samt en kraftigt faldende mønt, kan godt have "ok" job tal, men det afspejler i denne situation ikke en kommende udvikling for USA's realøkonomi som nok står overfor nationens største økonomiske kollaps, siden den Amerikanske borgerkrig.
Jeg tror dog at hvis vi skal se på arbejdsmarkedstapporten så den vil afspejle en flad udvikling med en anelse negativ kurve.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 08:10 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 01:22 AM
Verdens største ejendoms-mæglerkæde til Danmark Gorrion Generelt 2 20th December 2007 08:21 AM
Prisfald siden 10 februar tæt på en milliard. Rocco Generelt 2 29th March 2007 08:33 AM
Liste over de største mæglere. Carstenb Ønskelisten 1 19th March 2007 01:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:23 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.