Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 03:36 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Post Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0

En rigtig glædelig Jul til alle.

Det er vist på tide at få lavet endnu en ny tråd til http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html og http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-2-0-a.html. Med sammenlagt over 1100 indlæg og på den anden side af 50.000 visninger ser det ud til at denne debat har været fulgt nøje.
Det hænder at debatten i tråden afspores og pludselig handler om noget helt andet end hvad overskriften tilsiger, og det er også sket et par gange at nogle indlæg er endt i hvad man kan betegne som mundhuggeri mellem debatøre end egentlig saglig debat og indlæg. Men overvejende er de to trådes indhold hendledt mod denne historiske økonomiske krise . . . en krise der er så perfekt at den efterhånden har overgået alverdens økonomiske kriser i finansverdnen med uhørt størelse og styrke.
Jeg startede som sagt denne tråd den 10 Aug. 2007, og indledte med nogle dystre forudsigelser om verdensøkonomien som stort set har holdt stik lige siden.
Nu kan man spørge, hvad skal vi med en ny tråd om denne økonomiske krise . . . ja, jeg har også stillet spørgsmålet til mig selv, for efterhånden gik det også op for finansverdnen og ikke mindst pressen at det var . . . og siden er gået rav ruskende galt i finansverdnen, med kolosale konsekvenser (som forudsagt). Subprime-krisen og sideløbende den omfattende økonomiske krise er efterhånden fulgt så intenst at denne tråd begynder at blive overflødig . . . og dog.
For det er netop i denne debat at vi almindelige dødelige uden kæmpe lønninger og enorme bonus ordninger kan udtrykke vores meninger, vuderinger, forudsigelser, mm. Det har faktisk vist sig at visse debatøre på dette forum har ramt langt mere præcist end en lang række højtstående økonomer og bankfolk har formået, både når det gælder debatten om denne historiske krise men også vedr. boligmarkedet.

Da jeg har været på en kort juleferie har jeg ikke haft mulighed for at deltage i debatten, men markedet har det jo som regel med at holde vejret i helligdagende og der ser nu heller ikke ud til at værre sket det store. Det pludselige børskrak jeg længe har snakket om, er nok bedre betegnet som et glidende børskrak, "som en af vores debatøre så fint har betegnet det". Dermed har jeg dog ikke afskrevet et større og voldsommere krak, men hvem havde nogensinde forestillet sig at alverdens Centralbanker pludselig pumpede flere tusinde mia ud i bankerne for at holde skibet flydende . . . for en stund endnu.


Jeg fastholder stadig at USA har været i Recession i måneder, og at betegnelsen for USA's økonomiske situation hvis den forbliver hvor den er, eller nok mere sandsynligt forværres, vil udløse betegnelsen Depression i starten af Feb 2008. (Beond, en af Boliga's debatøre har ligefrem en nedtælling af denne forudsigelse i sin signatur, den bør man klikke på ved lejlighed)
Lad debatten fortsætte

Sidst redigeret af Gorrion : 27th December 2007 kl. 03:41 PM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 03:57 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,900
Standard

lige et lille link's ... godt 100.000.000.000 lige ud af vinduet i 4. kvartal

epn.dk - Citigroup vil skære udbyttet med 40 pct.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 04:02 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Kreditkrisen ændrer finansiel magtbalance

epn.dk - Kreditkrisen ændrer finansiel magtbalance

Kreditkrisen, der siden sommer har hærget de finansielle markeder, ser ud til at ændre den globale magtbalance i finansverdenen for altid.

Jeg tror det var i den første version af denne debat jeg pointerede at finansverdnen nok ville være forandret for altid når denne historiske krise engang er overstået.
Det kommer heller ikke bag på mig at det er visse asiatiske lande som nu opkøber store poster i de vestlige "nødlidende" banker.
Så sent som den 19. Dec skrev jeg dette i version 2.0: Man skal nok ikke klappe for meget i hænderne når Asiatiske lande og Mellemøstlige banker/fonde går på storindkøb i den Amerikanske finansverden. Selvom Dollars er faldet, er valutareserverne i disse lande så enorme at storstilet opkøb kan blive svære, for ikke at sige umulige at modstå. Det er jo også en måde for dem at slippe af med en dollar som er svækket, og nok vil være det en rum tid frem. At bytte disse for inflydelse i den Amerikanske finansverden og måske senere den Europeiske finansverden ser for mig ud som at værre endnu en "Faktor" der kan spille ind. En faktor som kan ændre hele den økonomiske dagsorden hurtigere end mange har forestillet sig.

Betegnelsen "SKAKMAT" begynder at fremtone, hvis ikke man rykker brikkerne rigtigt . . . indtil vidre er ikke een eneste brik rykket rigtigt, måske lige med undtagelse af ECB som har fastholdt renten.
Det er uhyre vigtigt at en løbsk inflation blive bekæmpet, uanset kreditkrise og udsigten til en Amerikansk Depression . . . der er en lang større økonomisk ustabilitet i vente hvis inflationstoget begynder at buldre derud af.
Løbet er kørt for en del banker og USA undgår ikke en Depression, men som det også siges i tråden er der nye tråde at spille på, og en global recession kan muligvis undgås hvis man ofre dronningen i skakspillet (USA) og kan opnå "Remi" med en stærk asiatisk vækst (Eksport til Asien).
Spørgsmålene og svarene er mange, og ingen af dem er vist rigtig sikre efterhånden . . . en ting ved jeg dog med sikkerhed, denne økonomiske krise og kollapset på det amerikanske boligmarked bliver ikke løst med rentesænkninger! tværtimod, dertil er omfanget for stort - - - løbet er på den front kørt for USA og de investeringer der er lagt fra banker, fonde , forsikringsselskaber, mm i det Amerikanske boligmaked er tabt for altid.

Sidst redigeret af Gorrion : 27th December 2007 kl. 04:08 PM.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 04:28 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Eksperter: Økonomisk nedtur - men intet kollaps

epn.dk - Eksperter: Økonomisk nedtur - men intet kollaps

De færreste økonomer tro på en egentlig recession i USA. Og nedgangen i verdens største økonomi betyder mindre for resten af verden end tidligere.

Min holdning til den Amerikanske recession er efterhånden veldkendt og har sådanset ikke mere at tilføje der.
Nedgangen i verdens største økonomi . . . eller som jeg heller vil udtrykke det. Udsigten til en Depression i verdens største økonomi betyder mindre for resten af verden end tidligere.

Men jeg er på sin vis enig, problemet er blot at finansverdnen har tabt så mange penge på et vandvittigt overbelånt og overophedet amerikansk boligmarked, at det faktisk er umuligt at få vendt skuden for at slippe ud af dette opslugende sorte hul.
Det er grådighedens pris der skal betales.

Men rigtigt nok er der nye store økonomier i Asien som man kan spille på nu, men for mange er det nok for sent at skifte kurs . . .
Det er lidt ligesom en dybt forgældet ludoman som skylder 200.000 væk, han bliver ved med at poste pænge i noget som med 99% sikkerhed blot vil forøge hans gæld og håbløse situation endnu mere, men han er så forblændet af den forsvindende lille sandsynlighed at han kan vinde 1 million.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 08:07 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Tv-station: Massefyringer i Merrill Lynch

Tv-station: Massefyringer i Merrill Lynch

Subprime-krisen er ikke færdig med at svinge leen over verdens bankhovedsæder. Verdens største økonomi kan vel være på vej mod økonomisk recession, og storbankerne har flere dårlige nyheder gemt i ærmerne.

Jeg går efterhånden ikke ud fra at det kommer som nogen overraskelse.
Vi har slet ikke set det værste af denne økonomiske krise, et forsigtigt gæt er at tabene i finansverdnen vil være 3 gange så store de første 6 måneder af 2008, end tabene vi har set siden August 2007.
Jeg sætter også mere og mere tvivl om hvordan Bush vil administrere en national indsats der skal forsøge at redde alle de millioner af boligejere der står i en akut "foreclosure". Det må være betydeligt mere administrativt arbejde i at udrede hvem der skal have hjælp, end der nogensinde har været i de forgangende år ved oprettelsen af disse lån. der er fyret ti-tusinder af medarbejdere i den amerikanske finansverden, så det er da en helt håbløs opgave at løfte.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 08:56 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,255
Standard

Nu skal du huske på du har lovet os en depression ik
Her er forøvrigt en lille historie der nok er blevet sorteret fra da den ikke passer til skrækscenariet Bankekspert: Kreditkrisen er overdrevet
En vis mand, der lige som jeg, ikke er med på "hysteri-vognen"
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 09:19 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,900
Standard

"Regnestykket viser, at den mest pessimistiske vurdering af tab lyder på 250 milliarder kroner."

Ikke at jeg tror på dommedagsteorien, men det tal på 250 af de største er nu allerede for lidt - bare city group står indtil videre til at tabe godt $ 18 milliader eller 100 milliader alene, og det tal kan da sagtens blive højere endnu, så de 250 milliader er for lidt.... dog er jeg enige med analytikeren i at der ikke blive tale om krak i større omfang, hvis der overhovedet kommer nogle...
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 10:51 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Beond Se indlæg
Nu skal du huske på du har lovet os en depression ik
Her er forøvrigt en lille historie der nok er blevet sorteret fra da den ikke passer til skrækscenariet Bankekspert: Kreditkrisen er overdrevet
En vis mand, der lige som jeg, ikke er med på "hysteri-vognen"
Kære Beond
Jeg har netop lige indledt denne version 3,0 med at gørre det klart at jeg stadig fastholder at USA har været i Recession i måneder og hvis ikke der sker et mirakel i løbet af Januar så indleder USA en såkaldt Depression i starten af Feb.
Og nej den historie er IKKE soteret fra, jeg har faktisk selv linket den i version 2.0 og tilmed kommenteret den. http://www.boligdebatten.dk/generelt...-2-0-a-61.html
CITAT: WebTV popup
Her er endnu en finansanalytiker som overhovedet ikke har et begreb om størrelsen af denne krise, og selvom man under normale vilkår kan give ham ret i at tabene ikke kan blive større end 0, så er historien helt anderledes med denne subprime krise som angriber investeringer på en helt anden og langt mere aggresiv måde. Den er nærmest udstyret med en slags gift som lammer finansverdnen og giften spreder sig i lynhast.
Der kommer langt flere problemer fra USA de første 6 måneder af 2008 end vi har set siden Aug 2007 og til nu, og derfor er det min anbefaling at afholde sig fra finansaktier en rum tid endnu (Skal lige gørre opmærksom på at jeg ikke selv handler med aktier og ikker er specialist på området!) men det er dog min overbevisning.

Jo der har været store fald på aktierne i 2007, og de kan virke voldsomme når det er over sådan en bred kam, anført af finansaktier . . . Men som jeg ser det har vi langt vej endnu til stabilitet i finansverdnen, og dermed også på vedholdne stigninger på finansaktier . . han mumler dog afslutningsvis da også noget om 1-2-3 år på sigt . . . hehe . . . jeg tror man kan passe bedre på sine penge i andre midler på den tid.

Det er næsten syndt for ham . . . og jeg syntes egentlig ikke "nu når jeg tænker over det" at jeg vil bære nag over ham, men han syntes måske det var hans chance for at gøre sig kendt i finanskredse . . . jeg syntes nu hellere han skulle tage og holde Juleferie, ja sågar tage Nytår med.


Så min gode Beond, endnu engang må jeg feje dine efterhånden ligegyldige anslag til side!
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 11:09 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Banker har tabt 500 mia kr på subprime

Banker har tabt 500 mia kr på subprime

Jeg har tidligere nævnt at jeg forventer tab i bankerne i 2008 der vil være ca 3 gange så store som tabene fra 2007. Dette er vel at mærke kun tab direkte på Subprime, så kommer kurstab og tab på andre værdipapire oveni.
Det er tab i megaton klassen, og i et uhørt historisk målestok.
Efterfølgende bliver der ligeledes indirekte tab af en totalt ændret finansverden som nok må forvente at invisteringer i boligmarkeder kommer under en gevaldig omstrukturering. Flere finianselle hovedsæder bla, EU og alverdens Centralbanker vil stille strenge krav om tilsyn på det område.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 11:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Jeg har siddet og spolet filmen lidt tilbage og faldt over dette indlæg fra den 19 Aug 2007: http://www.boligdebatten.dk/generelt...enskrig-5.html
Eksperter: Krisen snart overstået. Gorrion: Jeg er uenig

--------------------------------------------------------------------------------

epn.dk - Eksperter: Krisen snart overstået


Jeg er meget uenig i at dette blot er en korrektionsfase, dette er en situation helt uden sidestykke hvor astronomiske tab på værdipapir vil forblive, for at bruge et sjældent brugt ord i den finansielle verden, permanente,
Problemet i denne krise er at det er finansektorene der har krisen i egne rækker, men ingen ved helt nøjagtigt hvor sorteper er.
Hvem tør man side til bords med i øjeblikket i bankverdnen? det er spørgsmålet som er spredt sig som en ildstorm over hele kloden, alle holder kortene ind til kroppen og holder på egne "sikre" værdier, og vil ikke risikere at miste penge . . . tænk nu hvis de handlede med sorteper.
I fredags sænkede den amerikanske centralbank overraskende renten, og ummidelbart efter steg flere aktier.
For mig lugter dette altså som noget af en "skin" manøvre, og virker lidt som at give en skallet mand en kam, han bliver måske positivt overasket for at få den, men finder ret hurtigt ud af at han ikke kan bruge den til noget.
Samme effekt tror jeg vi ser i løbet af kort tid i finans verdnen . . . vi mangler stadig at finde sorteper . . . flere banker og andre finanseringspartnere er bukket under, se link Børsen Business Net - Fakta: Subprime-krisens største ofre, men der ligger et alvorligt skadet og synkefærdigt hangarskib et sted derude "USS Sorteper" . . . find det, og der kan skabes tillid mellem bankerne igen.


Jo-vel der er blevet hevet skeletter ud af skabene, men flere millioner amerikanske husstande står i akut tvangsauktion i 2008, hvilket vil sende yderligere dynninger ind i subprime tabene, tab som nok endnu ikke er fuldt opgjort for 2007.
Der er så vidt jeg kan se langt vej endnu før denne krise er ovre.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 09:10 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 02:22 AM
Verdens største ejendoms-mæglerkæde til Danmark Gorrion Generelt 2 20th December 2007 09:21 AM
Prisfald siden 10 februar tæt på en milliard. Rocco Generelt 2 29th March 2007 09:33 AM
Liste over de største mæglere. Carstenb Ønskelisten 1 19th March 2007 02:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:05 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.