Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Økonomi (http://www.boligdebatten.dk/okonomi/)
-   -   Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 8.0 (http://www.boligdebatten.dk/okonomi/2012-storste-okonomiske-krise-siden-anden-verdenskrig-version-8-0-a.html)

Gorrion 17th May 2008 04:35 PM

Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 8.0
 
Denne tård nærmer sig så småt sin 1 års fødselsdag, og har været grundlag for nogle rigtig gode debatter her på Boliga.
Der er dog mange indlæg på nettet og på diverse blog's som omhandler meget af det samme som vi har debateret på denne tråd i snart 1 år, og som jeg tror har været en af de største øjneåbnere og tankevækkende for mange som har fulgt udviklingen, og hørt nogle sandheder, bla fra denne tråd.
Endnu engang tak til Boliga, som har ladet denne tråd vokse, og som jeg efterhånden håber og tror på, har præget en holdning til det fællesskab som bør være omdrejningspunktet for en fornuftig økonomisk udvikling, både for Hr, og Fru Jensen, men også i forhold til finansverdnen og deres vigtige økonomiske ansvar overfor samfundet.

Jeg startede denne version 8.0 lidt spåntant, men syntes at nedenstående link passede godt til en version 8.0, og valgte derfor at ligge den ud hurtigt, og derefter lave en lille indledning.


Jeg starter lige denne version med et hurtigt indlæg, og følger op med en indledning lidt senere.
epn.dk - Nedturen er kun lige begyndt
Nedturen er kun lige begyndt

Jeg er meget enig med Jakob Brøchner Madsen

Han omtaler dog et punkt hvor jeg mener man skal passe meget på.
Citer:

Jakob Brøchner Madsen, som forudser, at antallet af tvangsauktioner derfor vil stige så voldsomt, at regeringen bliver nødt til at gribe ind med hjælpepakker. F.eks. ved at stille garantier for boligejere med dårlige lån eller tilbyde dem attraktive lån.

»Det er dybt uretfærdigt på den måde at hjælpe de folk, der har opført sig uansvarligt. Men det kan vise sig at være den bedste løsning for hele samfundsøkonomien.«
Her skal regeringen tænke sig godt om før de griber ind, og hvordan de gør det.
Det er klart det bedste for samfundet at folk ikke bliver sat på gaden, men løsningen skal ikke være at et indgreb der vil betyde at de fiktive værdisætninger vedbliver, for så kommer man slet ikke ud af de realøkonomiske problemer, derudover bør enhver hjælp til nødlidende og uforagtede forgældede boligejere ikke komme banken til gode for statsmidler.
Her bør Banken/realkreditten tvinges til at nedbringe den reelle gæld og selv bekoste tabet for gældsnedskrivningen.

Derudover bør der placeres ansvar for denne udvikling, ligesom der bør på allerhøjeste plan i verdenssamfundet som helhed.
Og man kunne nemt starte med den Amerikanske præsident Gorge Bush, og siden han er så gode venner med Anders Fogh, ja så kan de gøre hinanden selskab.
feks. vand og brød resten af deres dage på Guantanamo

http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-2-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-3-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-4-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-5-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-6-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-7-0-a.html

BamsesFar 17th May 2008 05:02 PM

Ja, jeg tror desværre også, at han hele tiden har haft ret - og nu får ret.

En rationelt tænkende økonom kan selvfølgeligt ikke i sin vildeste fantasi forestille sig, at politikerne år efter år pumper ny luft i boblen, da nedturen jo så bliver så meget des værre i den sidste nede. Og så oven i købet i hele den vestlige verden - bortset fra de forsigtige tyskere. Men det gjorde de altså. Og gør måske stadigvæk. Der er nok en grund til at Bent Betjent "læste" til betjent og ikke til økonom. Det kunne han slet ikke gennemskue dengang som nu. Manden er formodentligt ærlig og oprigtig nok, men mangler hestekræfterne under kasketten.

/BF

Citer:

Oprindeligt indsendt af Gorrion (Indlæg 30955)
Jeg starter lige denne version med et hurtigt indlæg, og følger op med en indledning lidt senere.
epn.dk - Nedturen er kun lige begyndt
Nedturen er kun lige begyndt


spinoza 17th May 2008 05:20 PM

hmm.. ja..
 
.. what goes up must come down. Jeg har ikke det store kørekort i økonomi, men det lyder troværdigt.

Men siden der er så mange økonomisk viise hoveder her, hvad vil I så anbefale mig: Jeg bor i udlandet og sparer penge sammen til at købe hus i DK om nogle år. Indtil videre sætter jeg pengene i globale aktier via en investeringsforening. Men hvis der er udsigt til en global recession var det måske bedre at have dem stående på en almindelig bankkonto? Omvendt, hvis der virkelig går krise i den, så kommer inflationen vel og spiser af dem, eller hvad? Giver ræsonnementet overhovedet mening?

Nå, jeg er nu ikke specielt nervøs, blot boligerne falder mere end aktierne ;) .. bare nysgerrig efter jeres betragtninger

Gorrion 17th May 2008 06:15 PM

Overall, the Treasury Department plans to send $100 billion to American households.
 
Week 3 of rebates: $13.5 billion sent out - May. 16, 2008

Det er simpelthen den mest sygelige måde i et desperat forsøg på at bibeholde en illusion om økonomisk vækst, og så er det oven i købet USA.
Det er som af farve sten med guldfarve og forsøge at sælge dem som 24 karat guld, det er som taget ud af en tegneserie.

Twinbro 17th May 2008 06:46 PM

En rationelt tænkende økonom der har et minimum af kendskab til game theory og behavorial economics burde ;) Forstår godt din pointe dog...

Citer:

Oprindeligt indsendt af BamsesFar (Indlæg 30956)
En rationelt tænkende økonom kan selvfølgeligt ikke i sin vildeste fantasi forestille sig, at politikerne år efter år pumper ny luft i boblen, da nedturen jo så bliver så meget des værre i den sidste nede. Og så oven i købet i hele den vestlige verden - bortset fra de forsigtige tyskere. /BF


Maverick 18th May 2008 11:02 AM

Du må jo indregne i din spilteoretiske kalkule, at politikerne har meget svært ved at modstå det pres der vil være blandt de store stærke vælgergrupper som ejer boliger.

Selv om det kan være nok så rigtigt, vil det være politisk selvmord at udtale "at det er bedst at markedet selv tilpasser sig et naturligt ligevægtsniveau".

Det er helt rigtigt set af Jakob Brøchner Madsen, at der kommer et indgreb. Politikerne vil gribe ind hvis nedturen bliver markant, og der er masser af stilleskruer: fjerne ejendomsværdiskatten, hæve rentefradraget, lave nye låntyper hvor afdraget er stigende over tid, så afdraget følger lønudviklingen (ala storebæltsbrofinansieringen). Alt sammen ekstremt ufornuftigt, det er vi enige om, men politikerne vil i den grad være fristede for at udvise handlekraft.

Politikerne er ikke længere ideologer, de er opportunister, og tænker sjældent længere frem end til næste folketingsvalg.

Thomas 18th May 2008 11:35 AM

Gorrion
 
Ja Gorrion, jeg læste også det indlæg.

Jakob Brøchner Madsen har helt ret at der i 2003 var tydelige tegn på en opbremsning. Personligt har jeg længe påpeget at permanente handelsunderskud mellem stormagter vil på et eller andet tidspunkt ende galt.

Det helt centrale punkt er, at man ikke kan sige præcist HVORNÅR. At børsfolk så narrer sig selv ved at antage at kurssvingninger er normalfordelte - det er de ikke, den litteratur jeg har læst tyder på, at der er tale om en fordeling uden spredning - er en anden sag; så de fortsætter regndansen.

Steen Bocians postulat om "cheføkonomernes" uafhængighed er lidet troværdig: Hvis en af dem meldte rent ud, hvad den gennemsnitlige vinduespudser (de lever i det mindste af klarsyn) selv kan regne ud, ville de nok ikke være "cheføkonomer" ret meget længere.

doctor 18th May 2008 11:55 AM

Maverich.
Jeg tror, der er langt større kræfter på spil. Kræfter som politikerne ikke længere kan styre. Kræfter som er globale og HAR vist sig i USA og UK.
Udtrykket "the perfect storm" var så eksakt, som det overhovedet kunne blive. Faldende ejendomspriser, inflation på fødevarer og benzin, stigende renter, stigende arbejdsløshed er nogle af de faktorer, som vil medvirke til, at KAOS på de økonomiske farvande ikke længere kan løses med små simple nationale indgreb. I et sådant scenarie kan man ikke længere benytte sig af kaptajnens manual. I manualen har kodeordene de sidste 8 år været lav rente og opskruede værdier på stort set alle aktiver i den globale verden. Dette massehysteri, eller som Gorrion kalder det "lemmingeeffekten" vil blive afløst af lige den modsatte psykologiske lemmingeeffekt, som yderligere vil forværre tilstanden. Jeg behøver blot at nævne tre eksempler: De private handler langt færre aktier end i de foregående år, boligmarkedet er ramt af pessimisme og forbrugertilliden daler med hastig fart. Den negative spiral er i fuld gang.
Selv folk som mig uden økonomisk baggrund kan nu gennemskue dette.
I "the perfect storm" er der ikke længere nogen retfærdighed. Tilfældige folk vil rammes. Vrede og skuffelse vil gribe de ramte, og jeg ser det som en reel fare for hele vores indbyggede selvforståelse af, at vi lever i et retfærdig , demokratisk samfund. Jo før dette går op for befolkningen, jo færre vil blive skuffede og jo færre vil og må indstille sig på nedskrevne værdier af deres aktiver. At jeg så, så længe har advokeret for, at de skyldige skal stilles til ansvar, og at vi via lovgivningen skal styre og lede landet med ansvar og intelligens er en anden sag. Politisk kan jeg ikke se, hvorfra fornyelsen skulle komme, hvis vi ikke selv begynder at tage sagen i egen hånd.
De politiske partier er passe.

doctor 18th May 2008 12:38 PM

Bevisførelse:

1: Læs følgende link s. 47 :
Nationalbanken // Publikationer // Publikation // Finansiel stabilitet 2008

2: Summer de tre risikoscenarier

3: Læs følgende artikel:
Mandag Morgen

Hvilket resultat kommer DU til.

doctor 18th May 2008 01:17 PM

Min søndagsgave til de mænd der sidder i magtens centrum:

YouTube - [Les Miserables] 10th anniversary - WHO AM I?


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 06:59 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.