Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 14th June 2008, 07:21 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 9.0

Største økonomiske krise siden Anden verdenskrig version 9.0


Udviklingen i denne verdenshistoriske økonomiske og finansielle krise har nu udviklet sig “som ventet” til en lang række af andre sideløbende kriser, bla. På grund af en totalt forfejlet økonomisk politik fra USA og FED, som fuldstændigt havde misforstået de fundamentale mønstre i en gælds spekuleret opbygget økonomi.
Derudover kan jeg tilføje at vi end ikke er nået halvvejs igennem kreditkrisen, og som oven i købet vil tiltage, specielt når tabene for de resterende 60-70% af subprime tabene skal realiseres for ikke at nævne de tab som kommer afsmittende for subprime kollaps, bla på prime lån og gigantiske erhvervs lån i specielt entreprenør virksomheder i USA.
Det som oven i kommer til at give salt i såret er kollapset på det Britiske boligmarked som i lighed med USA de senere år er pustet op med millioner risikable subprime lån, og som ligeledes ser ud til at være solgt i kreative sammenstrikkede obligationer.
Der er dog uhyggeligt stille pt. I den britiske finansverden når man tænker på alvoren, og spørgsmålet er for mig om BOE har været ude og opstøve så mange som muligt af disse subprime lån/obligationer og taget dem ud af visse britiske banker, mm, og overført dem som en senere regning til de engelske skatteydere, ligesom Nothern Rock blev det?.
Tja, jeg må sige at jeg selv er meget mistænksom omkring hvad der foregår bag de nedrullede mørklægnings gardiner i finansverdenen i UK.

Mange nationer vil opleve enorme værditab på boligmarkeder rundt omkring “vel at mærke fiktive” men som allerede har store makroøkonomiske påvirkninger, og derfor giver lige så enormt makroøkonomisk tab, og at sætte tal på dette er næsten umuligt, da beløbet er svimlende højt i trillioner i Europa.

Der har på det seneste været luftet rygter om FED vil til at hæve renterne, og selvom jeg da byder det velkommen, så har konsekvensen fra FED’s uhørte rentesænkninger og samfundsødelæggende økonomiske politik efterladt meget store skader, på dollars og derved verdensvalutaen, som har startet en vandvittig inflation på råvare/olie/energi og har om noget skadet de amerikanske borgere i endnu højere grad, end hvis man havde beholdt den rigtige rente på omkring 5 - 5,5%. Det havde ikke givet flere tvangsauktioner i USA af den grund, da de som har lånt til boligkøb i USA gennem subprime lån i 99,9% af tilfældene ikke kan betale hverken afdrag eller renter, alene på lånebeløbets vandvittige størrelser uanset renten.
Det er også derfor at rentestigningerne nu virker som en katalysator der forstærker kollapset i den amerikanske økonomi, og fanger FED i en endnu værre situation, end den de skulle have konfronteret på en helt anden måde i Aug. 2007.
Ydermere får denne negative katalysator ekstra energi i makroøkonomiske forhold på grund af FED’s tåbelige falskmøntneri i tusindvis af mia. dollars.

For lige at rette blikket mod Danmark er det min overbevisning at vi kommer til at set et blodbad på det Danske boligmarked, og selvom der er store friværdier at tage af, er det desværre finansieringen af senere års boligkøb der stå i første række når kanonerne bliver affyret.
Disse kanoner bliver oven i købet af en rigtig grim kaliber, da renten og derfor krudtladningen er steget betydeligt, og udsigterne til endnu større kanoner ved yderligere rentestigninger i 2008 og måske også 2009, er bestemt en mulighed som jeg ser meget sandsynlig.

Som jeg tidligere har nævnt er jeg uenig i en lang række økonomers udmelding om at inflationen vil falde samtidig med den kraftige økonomiske afmatning som helt sikkert kommer, og nok allerede er i gang. Jeg ser en hardcore og langvarig stagflation, og jeg tror oliekrisen der blev oplevet i 70erne er vand i forhold til hvad venter forude.
Denne vurdering kommer jeg med, uanset at FED skulle hæve renten betydeligt, den Twisted inflation som FED har antændt kan kun slukkes ved at Dollars afvikles som verdensvaluta, eller måske en Storkrig “som vindes af USA”.

Derudover skal verden med stor sandsynlighed forholde sig til den største sultkatastrofe/fødevarekrise i nyere tid, denne sultkatastrofe/fødevarekrise har dog i modsætning til den økonomiske og finansielle krise udsigt til at kunne gå i sig selv relativt hurtigt. Selv om det lyder hårdt det som jeg nu skriver er det dog realiteten, et levende væsen kan kun sulte i en vis periode før kroppen dør, og det i sig selv give færre munde at mætte, og det i sig selv sætter en begrænsning for levetiden af en hungersnød. Man kan dog håbe at det lykkedes at producere fødevare nok, men det bliver svært at finansiere med oliepriser der nemt kan komme op på 200$ for en tønde olie, og at fødevare, uanset en rekordhøst i både 2008 og 2009 får svært ved at vende inflationen, også selvom FED skifter rentepolitik. Sultkatrofen/fødevarekrisen kan også antænde nye kriser og spændinger i verden.
Sultkatastrofen/fødevarekrisen bliver bla. Meget værre på grund af USA’s økonomiske politik, dette er dog ikke den menige amerikaners skyld, men skyldes at de har nogle håbløse ledere til at passe på verden, og også deres eget folk.

http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-2-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-3-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-4-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-5-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-6-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-7-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-8-0-a.html

Sidst redigeret af Gorrion : 14th June 2008 kl. 11:13 PM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 14th June 2008, 10:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Greenspan: Nu strammer Fed renteskruen

Citer:
Der var dog også godt nyt til investorerne fra den tidligere centralbankchef. Han mener nemlig, at den langvarige finanskrise er ovre det værste. Der er dog stadig et stykke vej.

"Den kan køre videre i et stykke tid. Den kan blive værre, og den kan blive bedre," lyder de vise ord fra Greenspan.
Kilde: Økonomi Børsen.dk


Utroligt de gider høre på det gamle oldtidslævn, han er en af grundende til at det Amerikanske boligmarked og den amerikanske økonomi er kollapset.

Den kan blive værre og den kan blive bedre ja, det er sikkert også sådan han har ført sin økonomiske politik da han sad som centralbank chef.
Hans viden om økonomi, eller rettere manglen af samme, består af tilfældigheder og elendig økonomisk forståelse.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 08:37 AM
cej cej er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 395
Standard

"Den kan blive værre og den kan blive bedre" ...Wow..Sikke en indsigt. Man kan godt forstå de folk skal have adskillige milliarder i årløn og bonus
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 09:02 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard

Han kunne måske også nævne, at den lave FED-rente har gjort USD uattraktive og dermed fået prisen på USD ned. Og dermed fået kursen på mere stabile aktiver op: olie, andre vigtige/begrænsede råvarer, fødevarer.

USA har med andre ord selv skabt inflationen.

Virkeligheden er ikke sådan lige til at løbe om hjørner med. Før eller senere må man tage alle tabene i USA - eller mærke konsekvenserne for mange års ødsel livsstil.

De undrer mig stadig, at de olieproducerende lande vil være med til at sælge til USD. De kunne jo blot overgå til en mere stabil valuta - og så indkøbe nogle private hære til at holde diverse agressive mullaher nede i området. I stedet for at bruge USA som politibetjent - og så til gengæld acceptere værdiløse sedler for olien.

/BF

Citer:
Oprindeligt indsendt af Gorrion Se indlæg
Greenspan: Nu strammer Fed renteskruenKilde: Økonomi Børsen.dk


Utroligt de gider høre på det gamle oldtidslævn, han er en af grundende til at det Amerikanske boligmarked og den amerikanske økonomi er kollapset.

Den kan blive værre og den kan blive bedre ja, det er sikkert også sådan han har ført sin økonomiske politik da han sad som centralbank chef.
Hans viden om økonomi, eller rettere manglen af samme, består af tilfældigheder og elendig økonomisk forståelse.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 09:10 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,734
Standard

"De undrer mig stadig, at de olieproducerende lande vil være med til at sælge til USD. De kunne jo blot overgå til en mere stabil valuta - og så indkøbe nogle private hære til at holde diverse agressive mullaher nede i området. I stedet for at bruge USA som politibetjent - og så til gengæld acceptere værdiløse sedler for olien."

Det bliver svært at fremskaffe private hære, som kan matche det amerikanske militær...
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 10:20 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard

Korrekt.

Men husk også, at en lille hær som den israelske har kunnet holde ALLE arabiske hære i skak i årtier.

Med konventionelle amerikanske våben godt nok. Men det afgørende var deres vilje til at ville overleve - og vinde.

Så en passende stor professionel konventionel hær ville sagtens kunne erstatte USA i området.

Jeg ved ikke, om du kan huske Falklandskrigen. 20.000 nedgravede (og dermed i stærk position) værnepligtige argentinere sked helt bogstaveligt i bukserne, da englænderne lod sive, at knap 400 (eller var det kun 200) ghurka-krigere var blevet landsat på Falklandsøerne. Så jo - en lille professionel hær kan gøre meget mod større lavtmotiverede eller udisciplinerede hære - og det karakteriserer netop Golfområdet.

/BFCiter:
Oprindeligt indsendt af moniulven Se indlæg
"De undrer mig stadig, at de olieproducerende lande vil være med til at sælge til USD. De kunne jo blot overgå til en mere stabil valuta - og så indkøbe nogle private hære til at holde diverse agressive mullaher nede i området. I stedet for at bruge USA som politibetjent - og så til gengæld acceptere værdiløse sedler for olien."

Det bliver svært at fremskaffe private hære, som kan matche det amerikanske militær...
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 10:22 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,734
Standard

"Så en passende stor professionel konventionel hær ville sagtens kunne erstatte USA i området."

jeg mener nu lige så meget, at beskytte i mod det amerikanske militær......
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 11:14 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard

Det bliver til gengæld ikke nemt.

/BF

Citer:
Oprindeligt indsendt af moniulven Se indlæg
"Så en passende stor professionel konventionel hær ville sagtens kunne erstatte USA i området."

jeg mener nu lige så meget, at beskytte i mod det amerikanske militær......
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 15th June 2008, 12:26 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2008
Indlæg: 1,252
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af BamsesFar Se indlæg
Korrekt.

Men husk også, at en lille hær som den israelske har kunnet holde ALLE arabiske hære i skak i årtier.

Med konventionelle amerikanske våben godt nok. Men det afgørende var deres vilje til at ville overleve - og vinde.

Så en passende stor professionel konventionel hær ville sagtens kunne erstatte USA i området.

Så jo - en lille professionel hær kan gøre meget mod større lavtmotiverede eller udisciplinerede hære - og det karakteriserer netop Golfområdet.

/BF
Hmm det handler vist om mere end vilje til at overleve.

Mht. lav moral:
Viljen til brutal krig i årevis har der ellers været Iran/Irak

Men mod USA - teknologi er det meningsløst at føre egentlig krig. Derfor er terrorisme også den eneste mulighed for modstand.

Det er vel ikke nødvendigt at tage skarpt afstand fra terrorisme, men jeg gør det alligevel. Ligesom jeg vil erklære mig modstander af 95% af alle krige ; inklusive Golfkrig 1+2.

Israel er vel USAs permanente forlængede arm i golfområdet. Man burde kalde det U.S.A. II

Staten Israels tilblivelse og eksistens havde ikke været mulig uden amerikansk våben, penge og miltær /efterretningsstøtte. Endvidere er der den politiske støtte.

Klart at U.S.A. som supermagt har sikret sig kontrol over de store mængder olie siden 2 verdenskrig. Dels gennem Israel der ligger som en vigtig "base" og dels gennem tæt samarbejde med den saudiarabiske kongefamilie i den næste lige så nye "kunstige" stat Saudi Arabien.

Israel har også atom-våben som det ultimative afskrækkelsesmiddel, hvilket giver dem en uovertruffen militær fordel.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 16th June 2008, 07:51 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Mr. Bean ny chef i Bank of England

epn.dk - Mr. Bean ny chef i Bank of England

Bank of England skal have ny næstkommanderende - og valget endte med Mr. Bean.

Hehe det kan være veltrængt med de grimasser i BOE som han formår at fremtone den kommende tid.
Det var dog ikke lige det jeg havde set komme frem som noget af det første bag mørklægningsgardinerne i BOE.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 6.0 Gorrion Økonomi 208 13th June 2010 06:33 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 4.0 Gorrion Økonomi 304 25th August 2009 11:39 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0 Gorrion Økonomi 368 2nd December 2008 10:39 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 8.0 Gorrion Økonomi 319 17th July 2008 05:35 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 5.0 Gorrion Økonomi 277 22nd May 2008 09:49 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 03:13 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.