Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 22nd January 2023, 11:23 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 220
Standard Striden om Store Bededag

Efter min vurdering har Mette og Løkke - i diskret samarbejde med LO's ledelse - gang i en snedig psykologisk plan for hvorledes de skal få de kommende overenskomstforhandlinger i hus uden langvarige strejker og med et resultat, som nationen og virksomhederne kan leve med.

Der har været og der stadig er en stor inflation, alle er opsat på at få tilsvarende - eller næsten tilsvarende - lønforhøjelser. Men hvis fagforeningerne skal have fuld kompensation, vil det blive en meget tung byrde for virksomhederne, og desuden vil det bidrage til yderligere fremtidig inflation, idet det vil virke som den længst hedengangne dyrtidsregulering.

Planen går ud på brutalt og aggressivt at bringe annullering af Store Bededag i marken og derved opflamme fagforeningernes medlemmer - fordi regeringen ønsker at tage en fridag fra dem. Det emne vil Mette og Løkke tvære rundt i gennem ret lang tid - frem og tilbage - men uden at give sig på væsentlige punkter.

Fagforeningsmedlemmerne vil rase og bringe deres røde faner og knyttede næver på gaden, forlange folkeafstemning, måske vil der komme ulovlige aktioner hist og her, medlemmerne vil engagere sig totalt i Store Bededags sagen på mange forskellige måder. Mette og Løkke vil snakke og snakke, men de vil ikke give sig i hovedsagen.

Først efter dramatiske episoder, når man er kommet temmelig nær en afstemning om et forhandlingsresultat, vil de komme frem med det hvide flag og overgive sig.

Fagforeningerne vil da proklamere sejr, de røde faner og de løftede knyttede næver vil igen blive fremvist i gaderne.

Derefter vil alle almindelige fagforeningsmedlemmer føle at nu har de allerede vundet - og desuden har de jo allerede fået udløsning for deres frustrationer - og de vil stille og roligt stemme ja til et forhandlingsresultat med de ønskede egenskaber.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 26th January 2023, 07:35 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 220
Standard Kun danskere kan man afpresse med Store Bededag

Men Mette og Løkke vil sikkert fastholde at den danske stat virkelig har mange helt fundamentale og vigtige udgifter, som under alle omstændigheder skal betales, og derfor kan der kun blive tale om at betale til et militær til forsvar af Danmark på betingelse af at Danskerne accepterer at arbejde mere ved at give afkald på Store Bededag.

Staten har mange og store grundlæggende udgifter, derfor må enhver kunne indse at det ikke er så selvfølgeligt at regeringen også kan flotte sig med et militært forsvar.

Cepos oplyser os om at "Godt 2 mio. voksne danskere er på overførselsindkomst i 2022. Det drejer sig bl.a. om 1,1 mio. folkepensionister, 307.000 SU-modtagere, 144.000 personer på dagpenge og kontanthjælp, 225.000 førtidspensionister samt 47.000 personer på efterløn" -
"Der er i alt 4,7 mio. danskere over 18 år, dvs. 44 pct. af de voksne danskere er på overførselsindkomst."

Andetsteds fortæller Cepos: "De offentlige udgifter til indkomstoverførsler udgør 386 mia. kr. i 2022. Det svarer til 14,3 pct. af BNP eller ca. 82.000 kr. per voksen over 18 år." - "Udgifter til folkepension udgør den største udgift på 146 mia. kr., mens udgifterne til førtidspension mv. udgør 54 mia. kr. Udgifterne til kontanthjælp er på 32 mia. kr., mens udgifterne til dagpenge er på 12 mia. kr."

Det er skrækkelig dyrt at modtage ikke-vestlige migranter. De siges at koste over 90 milliarder kroner om året.

Det siger sig selv at med sådanne møllesten om halsen er det ikke en selvfølge at Mette og Løkke også kan få råd til at flotte sig med et egentligt forsvar for Danmark.

Men det vigtigste forhold er nok dette at indvandrere, personer på overførselsindkomster og offentligt ansatte er de socialdemokratiske partiers kernevælgere, og derfor kommer udbetalinger til dem i første række, og først derefter vil de overveje, om der nu også kan blive råd til et egentligt forsvar.

Muslimer og mange andre indvandrere er nemlig nogenlunde lige glade med Danmark. Dette landområde kan tilhøre Danmark, Sverige eller Tyskland - who cares - når blot de får de månedlige indbetalinger på deres konti. Kun danskerne kan man afpresse ved at sige at hvis de ikke gør sådan og sådan, så bliver der ikke noget militært forsvar for deres land.

https://cepos.dk/abcepos-artikler/00...ksne-danskere/

https://cepos.dk/abcepos-artikler/01...mia-kr-i-2022/
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 27th January 2023, 12:32 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2009
Indlæg: 1,683
Standard

Regeringen har sat prisen for en fridag til 0.5%

Så skal der 4 ugers ferie til at kompensere for 10% inflation, hvis arbejdsgiveren ikke vil betale
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Store rentefald i dag - Slå til nu? skallersk Finansiering 10 16th July 2015 07:55 AM
Den store depression vs nu Vymer Økonomi 0 6th March 2012 09:20 AM
Den Store Parasit Del 2 Moriarty Økonomi 0 3rd August 2011 07:57 PM
Store og små tal kasperpedersen Generelt 12 28th April 2011 11:42 AM
Den store boligforvirring Stampe Generelt 0 20th July 2007 10:22 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:25 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.