Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 18th October 2007, 09:35 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0

Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig.
Version 2,0

Den 10 August 2007, efter at have fulgt udviklingen på boligmarkedet i USA, og en række andre underlæggende faktorer, hvor bla. Subprime lån for milliarder begyndte at udhule store summer at det økonomiske fundament for boliglånene i USA, udsprunget af hundredetusind vis af forestående eller igangværende tvangsauktioner, besluttede jeg mig for at starte denne tråd Klik .http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html
På dette tidspunkt var jeg klar over at vi ikke stod over for en mindre krise som vi med jævne mellemrum ser dukker op i isolerede sektorer i finansverden, og som oftest er afspejlet i store virksomheder der manipulere med regnskaber eller i større sager med selskabstømning.
Denne gang så det ud til at astronomiske beløb som låntagere i USA havde optaget igennem de såkaldte Subprime lån ville gå tabt, og eftersom at disse lån bliver opkøbt i obligationer af investeringsfonde og banker over hele verden, blev det hurtigt klart for mig at ikke bare 1 lunte var tændt, men flere hundrede lunter som brændte i alle retninger selv over Atlanten og Stillehavet og ville sende chokbølger gennem finansverden over hele kloden når de nåede til deres endestation.
Jeg prøvede at kikke lidt historie om økonomiske kriser, og fandt da flere som var slemme men hvor nogle af de værste var så gamle at de var lidt utopiske at sammenligne med, jeg havnede helt tilbage i 1929 for at finde noget sammenligneligt og så alligevel ikke.
Jeg vidste at krisen ville blive slem og verdensomspændende og jeg kom til at tænke på Anden Verdenskrig som noget af det sidste i nyere tid der påvirkede det meste af kloden. Derpå opstod overskriften Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig.

Debatten i tråden har sådan set været god, også selvom jeg undervejs og specielt i starten fik nogle hug for mit sortsyn, og måske også min noget hårde retorik at sammenligne en Verdenskrig med en Verdensøkonomisk krise, men sådan var det, og sådan blev det.
I tråden er der efterhånden utallige links og indlæg, hvoraf de fleste omhandler krisen og konsekvenser af denne, men eftersom tråden ligger fuldt tilgængeligt på Debatforumet Boliga, så er alle jo velkommen til at komme med indlæg og langt de fleste er heldigvis rigtig gode og giver grobund for yderligere debat og konklusioner. Men desværre hænder det at debatten kan få en uheldig tone, eller ligefrem pludselig handler om noget helt andet end oprindeligt tiltænkt.
Uanset syntes jeg tråden er værd at læse på godt og ondt, og de som læser tråden for første gang vil muligvis tænke “enten” Han er sku da ikke rigtig klog, eller måske de sku ikke for kloge på Boliga debatten. Det kan måske også være at når man har læst tråden og sorteret det værste skrammel fra, kan se den røde tråd og begynder at forstå hvorfor denne krise er som omfattende som den nu engang er blevet og sikkert vil forblive en tid endnu.
På opfordring og forhåbentlig med godtagelse af Boliga’s Admin er en ny tråd nu startet.
For mit eget vedkommende vil jeg fortsætte med at følge krisen så tæt som muligt og vil fortsætte med indlæg og links på denne version 2,0 af Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig.

Posen er rystet og Debatten kan fortsætte her, man kan selvfølgelig også fortsætte i den anden tråd, men den er blevet stor og måske uoverskuelig for mange.

Sidst redigeret af Gorrion : 19th October 2007 kl. 08:12 AM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 18th October 2007, 10:14 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Dollar plunges to fresh Euro low

BBC NEWS | Business | Dollar plunges to fresh Euro low

The US dollar has been dragged down to a new low against the euro after the latest piece of US economic data.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 18th October 2007, 10:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard UK house market is 'heading for crash'

UK house market is ‘heading for crash’ - Times Online


Dette link ligger også i min første tråd om den økonomiske krise, men da det var et af de sidste indlæg i den tidligere tråd, passer den fint som en indledning til denne version 2,0
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 18th October 2007, 10:37 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard SEC investigates Countrywide chief

FT.com / In depth - SEC investigates Countrywide chief
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 19th October 2007, 07:42 AM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard Kina / USA

Et af de store problemer er, at Kina har været villig til at forsyne verden med billig kredit for at opretholde eksporten til USA.
Dollarkursen bliver pint stadigt længere ned for at tvinge Kina til at revaluere - hidtil uden det store held.
Kina omtales i beundrende toner. Jo, Ja; men man glemmer at hele dette festfyrværkeri skyldes en dumpning af kinesiske varer på USA's marked til betænkeligt lave priser og at kineserne har lånt dem pengene samtidigt uden (i historisk perspektiv) rente. På et tidspunkt hører trafikken med at købe for 100 kr og sælge for 80 op.

God ide Gorrion: Den forrige tråd var velbesøgt og meget kommenteret; men til sidst uoverskuelig. man kan sige om dig, hvad man vil (og her er meningerne omfattende og delte); men du skaber debat: Dette må være formålet med forum.

Sidst redigeret af Thomas : 19th October 2007 kl. 07:45 AM.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 19th October 2007, 08:25 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 852
Standard

Den høje vækst i Kina skyldes ikke kun en kunstig lav sat valuta. Kineserne er dygtige og flitige. Jeg arbeje engang i et firma som mere eller mindre havde patent på det produkt de solgte, det var et svært produkt at kopier og det var et niche marked med få salgstal, derfor havde vi også en meget høj avance. Ikke længe efter a have solgt et anlæg til Kina varede ikke længe før en lokal producent begyndte at sækge tilsvarende anlæg med forbedrede funktioner til en brøkdel af prisen og leveringstider der var under det halve af vores. De overtof mere eller mindre det asiatiske marked fra dag one, mens det var lidt svære for dem at komem ind på det Amerikanske og Europæsike pga. af diverse myndighedskrav samt det brand mit gamle firma havde var bedre rodfæstet i Europa end f.eks. Asien, men ikke desto mindre blev avancen kraftigt reduceret og produktionen måtte flytte ud til Østeruopa men alligevel langt fra nok til at kunne konkurere med Kina.
Ovenstående eksempel er ikke enestående tværtimod, sådan eksempler er der mange af. I USA er det endnu værre, de importere mere eller mindre alt og grunden til at deres handelsunderskyud stiger og stiger selv om dollaren falder og falder (selvom det burde være omvendt) skyldes bl.a. at de flytter mere og mere produktion til udlandet. I USA lever de mere eller mindre af at klippe hinanden og de har de kunnet fordi de de seneste mange år kunne låne i de stigende huspriser og dermed holde forbrugsdampen oppe. Nu hvor priserne går den anden vej er det store ricisi for at økonomien går samme vej, derfor den meget store rentenedsættelse. Problemet er at det ikke løser problemet denne gang, for netop rentenedsætelsen i starten af årtusindet var årsag til den situation de har derover idag. Omverdenen har da også straffet USA med den uansvarlige rentenedsætelse ved at sælge ud af deres dollar beholdninger, så meget at der i september blevet solgt historisk højt antal dollar, derfor også den lave dollar idag. I stedet søger udlandske investor mere sikre investeringsalternativer som f.eks. råvarer og Euro hvilket også er en af årsagerne til den rekordhøje olie pris (over 90 dollar). Det betyder at amerikanerne får det endnu svære pga. af meget højre priser, dermed øget inflation. USA har de seneste mannge år løst alle deres økonomiske problemer ved at trykke flere dollarsedler, fordi de kunne afsættes eftersom udlandske investoer havde tillid til den amerikanske økonomi. Som histoien altid har vist så er det kun et spørgsmål om tid før det går galt. Det tidspunkt mener jeg vi er i nu, USA må stå til regnskab for den elendige økonomiske styring og det kommer til at ramme hele verden, også Danmark.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 19th October 2007, 09:01 AM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard

Togryder: Jeg er ganske enig!
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 19th October 2007, 09:15 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 167
Standard

Togryder: jo også helt enig, og du har helt ret i at det ikke er et enestående eksempel du kommer med. Jeg kender flere tilsvarende eksempler hvor det eneste, som gør at vestlige virksomheder kan bevare en ordretilgang er gode men smuldrende erhvervskontakter.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 19th October 2007, 09:27 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 433
Standard

Kunne det tænkes at USA vil forsøge at udvikle nye markeder, feks. Indien, Vietnam eller Afrika på bekostning af kineserne og derved ride noget af stormen af? Vi har foreksempler på at udviklingen i 3'verdenslande gør at det ikke længere er fordelagtigt at have dem i folden længere. Ved godt at der stadig er 200 mill bønder i Kina som gerne drikker klorin direkte fra tønden i størrelseordenen 1 dollar pr. liter
Foreksempler kunne være Taiwan og Hong Kong.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 19th October 2007, 09:39 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 433
Standard

Man må jo gå udfra at de ikke er underbegavede og derfor vil forsøge alverdens krumspring for at undgå en økonomisk katastrofe. Kan jo allerede se at de nærmer sig kontrollen med Iraks olieresourcer som Saudiarabiens. Gruer for den dag Danmark begynder at pumpe det sorte guld op af Grønlands undergrund Måske derfor Fogh optræder som Præsident Bush's skødehund
USA har ligeledes en position som supermagt, et immaterielt aktiv som kan malkes for nogle skillinger!

Sidst redigeret af Solgt : 19th October 2007 kl. 09:44 AM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 08:10 AM
Verdens største ejendoms-mæglerkæde til Danmark Gorrion Generelt 2 20th December 2007 08:21 AM
Prisændringer siden januar 2007 nhs Generelt 17 26th September 2007 12:18 PM
Øget krise i USA kan sænke renten HusMedHave Generelt 23 10th September 2007 03:44 PM
Liste over de største mæglere. Carstenb Ønskelisten 1 19th March 2007 01:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:25 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.