Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Politik
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 20th July 2012, 03:57 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,113
Standard In the ghetto

Lidt virkelighed til de frelste. Flyt selv derud, hvis i synes det er så fedt.

Citer:
Da 40-årige Anders Jensen flyttede ind i sin nye lejlighed på Aldersrogade, Nørrebro i København, for godt halvandet år siden, var han lykkelig.

Lejligheden var stor nok til, at han kunne drive sin forretning, og samtidig var han en del af ghetto-indsatsen ’fleksibel udlejning’. En indsats, hvor ressourcestærke borgere får førsteret til lejligheder i ghetto-områder.

Smilet i Anders’ ansigt stivnede dog hurtigt. Larm fra unge, der bankede bolde mod facader og vinduer dag og nat, kvindeklubber, der holdt ’skovture’ i baggården til kl. 3 om morgenen, og unge, der brugte hans opgang som rygerum, generede. Så en dag besluttede Anders sig for at gå ned i gården og bede om lidt hensyn. Det viste sig at være en fejl.

’Danskersvin’

- Pludselig samler en stor gruppe drenge sig omkring mig, og én stiller sig helt op i hovedet på mig. De kalder mig danskersvin, siger ting, der kun kan opfattes som trusler, og fortæller mig, at jeg er på deres territorium nu, fortæller Anders til BT.

- Jeg skynder mig ind i opgangen, men de følger efter mig. De næste dage er jeg nødt til at slå min dørtelefon fra. De står simpelthen og ringer på den hele tiden.

Anders nægter dog at bøje sig for de unges chikane. Han forsøger løbende at få dem i tale og fortæller dem, at han har brug for, at de tager hensyn.

Men i stedet spidser situationen gradvist til. Og det er ikke kun Anders, der får de unges vrede at føle.
Tvunget til at flytte: Nødråb fra Ghettoen - Danmark | www.bt.dk
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 20th July 2012, 04:54 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Afdeling 248/Aldersrogade har været "slem" i snart mange år; det er desværre ikke nogen nyhed . Den aktuelle historie er dog værre end det, jeg ellers har hørt fra bebyggelsen.

Jeg forstår imidlertid ikke helt, hvad der forhindrer Lejerbo i at bruge den fremgangsmåde, som har haft en vis effekt ovre på den anden side af Tagensvej, i Mjølnerparken. Dén afdeling er mindst lige så videoovervåget og her bliver det brugt relativt offensivt i forhold til at få fat i fjolserne, hvilket har gjort bebyggelsen mærkbart roligere (jeg har to hold af bekendte, der bor derinde). Problemet er selvfølgelig som altid at få fat i navnene, selvom man har videooptagelser.

Måske skulle man indføre det værktøj, som har haft den største effekt i Mjølnerparken; her har alle beboere individuelle adgangsbrikker. Sker der noget i en opgang på et tidspunkt, kan man således føre det tilbage til en bestemt lejlighed (uanset om det er videooptaget eller ej), som herefter hæfter økonomisk, hvis der er sket hærværk. Det har også hjulpet på huslejestigningerne.

Jeg er imidlertid udmærket klar over, at udfordringen er større end som så - ovenstående var blot et par forslag. I de værst ramte afdelinger skal man vitterligt have luget ud i de værste familier (og fundet ud af, hvor de så skal/kan være ...)

Sidst redigeret af Crumar : 20th July 2012 kl. 05:25 PM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 20th July 2012, 05:30 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,113
Standard

I det konkrete tilfælde bliver det jo kun værre af at Lejerbo ikke VIL kigge på hverken deres egne eller andres videooptagelser. Det er præcis sådan opførsel som afføder desperate handlinger...
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 21st July 2012, 12:04 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 3,389
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Crumar Se indlæg
Afdeling 248/Aldersrogade har været "slem" i snart mange år; det er desværre ikke nogen nyhed
Ak ja, de minder .. boede der i en kort overgang i 2003. Kan ikke huske hvilket nummer, men jeg lejede et værelse i en stueplanslejlighed og havde udgang til en frimærkestor "have" med hæk omkring. Følte mig relativt tryg ved at parkere cyklen natten over, men kun fordi jeg smed den ind over hækken hver aften. Hvad angår udlejer, så var han på et tidspunkt blevet præmieret med en førtidspension efter at have drukket sin lever væk, og var i øvrigt så uhygiejnisk, at jeg kun husker ham under tilnavnet "Johnny Madsen", som jeg uden hans vidende døbte ham. Jeg lejede stuen og han sad og sumpede i køkkenet bagude. Badeværelset var desværre delt.

Der var en næsten socialistisk skønhed i konstruktionen. Ikke alene betalte jeg halvdelen af min løn i skat, så han kunne få sine penge af det offentlige, jeg formoder også, at lejen for mit værelse dækkede den beskedne husleje, som han blev opkrævet. Hverken før eller siden har det danske samfunds indretning været så konkret illustreret i min dagligdag.

Han købte et køleskab, som jeg havde til overs, da jeg efter en måneds tid flyttede videre. Det var ikke en tårevædet afsked.

Sidst redigeret af spinoza : 21st July 2012 kl. 12:08 AM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Ghetto Danmark Skyblue Off-topic 3 9th February 2012 06:49 PM
Ghetto NordVærst? Goldenboy Generelt 49 8th November 2010 04:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:56 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.