Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Tvangsauktioner (http://www.boligdebatten.dk/tvangsauktioner/)
-   -   Tilbudt hus inden tvang!?? (http://www.boligdebatten.dk/tvangsauktioner/21486-tilbudt-hus-inden-tvang.html)

jonasjaco 6th December 2013 04:54 PM

Tilbudt hus inden tvang!??
 
Kære alle,

Jeg håber I kan hjælpe, ved at komme med et par bud.

Sagen er som følger:

Mine forældre lejer et hus, hvor udlejer er gået konkurs. De er blevet kontaktet af advokaten der bestyrer konkursboet, og blevet spurgt om de er interesseret i at købe huset.

Der er tinglyst følgende pant:

Realkredit DK 450 t.kr.

Danske Bank 350 t.kr.

Det vides ikke hvad der er af gæld i ejendommen.

Boligen er købt af udlejer i 2006/2007 til en pris på 800 t.kr.

der er umiddelbart ikke gjort det store ved huset løbende. dvs. der er gammelt køkken, bad, tag og vinduer - altså det der koster noget.

Mine forældre er interesseret i at blive boende i huset og overvejer derfor at sende et bud til advokaten - men hvad skal man tage udgangspunkt i?

Vores tanker er, at det må være svært at sælge et hus hvor der allerede bor lejere (har boet der 6/7 år), men på den anden side er huset sikkert så billigt, at en "lokal investor" kunne finde på at købe det, for at leje det ud.

De vil altså gerne købe huset, men naturligvis ikke betale en overpris - der er jo heller ikke mulighed for ejerskifteforsikring o.lign.

Det endelige spørgsmål er: Hvad pokker skal buddet være? Hvad skal man tage udgangspunkt i?

Håber der nogen, som kan peges os i den rigtige retning - er klar over, at man ikke kan få et entydigt svar, men håber der er nogle erfarne på dette område, der kan give deres besyv med.

god weekend

mvh Jonas

Crumar 6th December 2013 08:22 PM

Selvom det kanske ikke er det letteste, så skal de forsøge at finde ud af, hvor meget huset ville kunne sælges for på tvangsauktion som "hus med lejere". De kan eventuelt prøve at sammenligne med lignende lokale sager på sider som tvangsauktion.dk.

Dernæst kunne de spørge et par lokale mæglere om, hvad ejendommen ville kunne sælges for i fri handel som "hus med lejere".

For at have held i sprøjten skal deres bud nok ligge et sted mellem niveauet for en tvangsauktion og niveauet for et frit salg - men det skal ikke koste mange penge, for huse med lejere er i mange tilfælde kun det halve værd af huse uden.

Det er meget vigtigt, at de holder sig for øje, at de IKKE kan smides ud, uanset hvem der i givet fald køber huset. Skulle en lokal investor købe huset på tvangsauktion, ja, så har han/hun købt huset "med lejere", og de er derfor uopsigelige fra hans side.

Den forhandlingsfordel skal de naturligvis udnytte, når de gerne vil blive i huset.

jonasjaco 6th December 2013 09:46 PM

Tak for den konstruktive svar.

Som du foreslår, er det nok en god idé at tale med mægler. Fordi man kan jo altid sammenligne med andre huse i området (både tvang og frit salg), men det er svært at vurdere hvor meget indflydelse det har på prisen, at der bor uopsigelige lejere.

/Jonas

silkeborg99 6th December 2013 10:09 PM

Spørg advokaten om den aktuelle gæld.
Kunsten er at ramme prisen hvor krf ikke vil på tvang med den.
Tal med en lokal mægler men et skud fra hoften er at starte med 1/2 pris ift frie tilsvarende huse. Værdien afhænger dog meget af hvor i landet vi er og selve boligen. Jo sværere salgsvare for krf jo bedre for dine forældre. Krf skal nok fortælle Jer hvis buddet er for lavt :) Herfra forhandles.

Og så skal dine forældre selvfølgelig lige huske at regne på hvad det koster at bo der som ejer.
Nok en god ide at tage en boligadvokat ind med det samme på Jeres side hvis I mærker at der er bid i den anden ende.

jonasjaco 6th December 2013 10:22 PM

tak for svaret.

Advokaten er nu ganske flink, men vil ikke ud med mange oplysninger - han har blot bedt om et tilbud, han så vil sende videre til RD. Vi må have fat i en mægler, men ender nok med et bud der ligger i omegnen af 400 t.kr.

Polemides 7th December 2013 10:39 AM

Det bliver nok svært at overbevise realkreditten om at de skal tage tab, så jeg tror buddet skal op om de 450 t.kr, som de har i huset.

sune1971 7th December 2013 11:30 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Polemides (Indlæg 317640)
Det bliver nok svært at overbevise realkreditten om at de skal tage tab, så jeg tror buddet skal op om de 450 t.kr, som de har i huset.

Afhængig af hvor lukrativ lejeaftalen er, så kan det være at realkreditten hellere vil have et tab nu end at sidde med en usælgelig bolig.

JD123 7th December 2013 11:47 AM

Beliggenhed spiller også en rolle; hvordan er markedet iøvrigt i det pågældende område - men et skud fra hoften:......tror jeg ville byde 400´og acceptere at skulle gi´ 450´- mere skal de ikke acceptere.

JD123 7th December 2013 11:48 AM

En vigtig ting er finansieringen....dine forældre KAN/SKAL be´ om fuld finansiering ( er tilladt i sådanne handler ), hvis de altså ikke har pengene liggende under hovedpuden....

Konsulenten 7th December 2013 12:10 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af sune1971 (Indlæg 317641)
Afhængig af hvor lukrativ lejeaftalen er, så kan det være at realkreditten hellere vil have et tab nu end at sidde med en usælgelig bolig.

Der findes en "kattelem" i lovgivningen, så det kan være muligt for en misligholdt køber = krf. at opsige nuv. lejer

det kan så påklages m.m. så det vil vel typisk tage 1 års tid - men køber en anden på auktionen, så er der tale om helt alm. lejemål.

Opsigelse kan lade sig gøre, hvis ejd. skal tjene til eget brug .

Men enig med JD123 - find prisen og spørg efter fuld finansiering - auktion ejdmægler m.m. koster mange kr. Så salg inden auktion er at foretrække for alle parter.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:39 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.