Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Tvangsauktioner (http://www.boligdebatten.dk/tvangsauktioner/)
-   -   Tvangsauktioner (http://www.boligdebatten.dk/tvangsauktioner/27393-tvangsauktioner.html)

kingoman 2nd January 2017 11:11 AM

Tvangsauktioner
 
Hej

Overvejer lidt om man skulle kigge nærmere på tvangsauktioner i forhold til det, at skulle købe grund til opførsel af nyt hus.

Når jeg kigger videoerne på itvang.dk så er der nogle ting der forvirre mig lidt.

Der bliver sagt flere steder, at man ikke hæfter for eventuel (rest)gæld i boligerne, men i lektion 5 snakker han om, at jeg skal snakke med panthavere for mulighed forl at overtage lånet?

Hvis nu jeg har aftale med egen bank om finansiering af købet, hvad skal jeg så snakke med panthavere/realkredit institutter om?

For lad os sige boligen har en værdi af 2.000.000 Dkk og har hæftelser for det samme. Men jeg byder 1.000.000 Dkk, så betaler jeg vel, som jeg også har læst, kun 1.000.000 Dkk + størstebeløbet + 0.5 % i auktionsafgift + Xxxx Dkk til tinglysningen.

Så står tidligere ejer vel selv med 1.000.000 Dkk i gæld og må selv finde ud af dette med panthavere?

Udover dette, er der så nogle som har erfaringer med tvangsauktioner? Idet vi kigger på tvangsauktioner med gamle huse til nedrivning for derefter at opfører nyt, kunne det være interessant at høre fra nogen som måske har gjort dette.

På forhånd tak for jeres tid.

gorm 2nd January 2017 01:18 PM

Der er tilfælde hvor du kan få over 80% realkreditbelåning, hvis du overtager lånet direkte af realkreditinstituttet, og renten derved er bedre.

Du skal også huske (fandt vi og vores advokat, ud af efterfølgende) at du byder ind i de eksisterende lån, du byder ikke i gode danske kroner, selvom man "byder" i kroner, af hovedstolen.

Det vil sige, hvis det er et F10 lån, til nuværende kurs 115%, og du byder 1.000.000, så skal du indbetale 1.150.000 danske kroner efterfølgende for at komme ud.
Du kan desuden ikke nødvendigvis få at vide hvad kursen er på det eksisterende lån med den frist der er til en auktion, lidt spænding skal der jo åbenbart være.

Jeg ved ikke den dag i dag hvordan jeg skulle have fundet kursen på det vi bød ind på... det er meget underligt, men dyrt for advokaten, det blev det...

Er det fastforrentet eller F1, er der sikkert ingen ko på isen.

eatorbeeaten 6th March 2017 03:23 PM

Synes egentlig denne artikel har potentiale til at være en mindre sensation. Niveau af tvangsauktioner måske alt for lavt? Og skat har ikke styr på inddrivelserne....
Tusindvis af boligejere kan ende på tvangsauktion - Privatøkonomi - Forside

gorm 7th March 2017 11:53 AM

Der kan let være situationer hvor det er billigere for kommunen at lade folk blive boende istedet for at sende dem på tvang og genhuse.

Derfor giver det mening at lade kommunerne om det. Jeg ved så ikke om der er ændret i det juridiske.
Det virker lidt uheldigt at skat kommer bagerst i kreditor rækken hvis de ikke presser folk ud i en tvangsauktion efter 2? ubetalte år.

At fjerne den, ville give kommunerne mere fleksibilitet, og lade nogle ældre blive boende i deres huse efter de løber tør for penge.
Samtidigt kunne der også spares penge, så rent win-win.

eatorbeeaten 7th March 2017 03:38 PM

Jeg tænker mere på at det er endnu et eksempel på at fake news også er kommet til dk. Har set rigtig mange artikler de seneste år der fortæller om rekordlave niveauer af tvangsauktioner. Er der da slet ikke noget skat kan finde ud af?

Konsulenten 7th March 2017 06:17 PM

HVad skal skat finde ud af ?

HVis der er restance til skat, ejdskat M.m. Så ryger ejerne i fogedretten og der laves udlæg på ejendommen.

så kan der ikke optages mere gæld, omprioriteres M.m. Uden at spørge skat om lov. HEller ikke sælge uden at indfri skattegælden.

thsv 8th March 2017 09:33 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af eatorbeeaten (Indlæg 371316)
Synes egentlig denne artikel har potentiale til at være en mindre sensation. Niveau af tvangsauktioner måske alt for lavt? Og skat har ikke styr på inddrivelserne....
Tusindvis af boligejere kan ende på tvangsauktion - Privatøkonomi - Forside

Er det virkelig allerede d. 1. april? :D :D :D


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:10 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.