Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Udvalgte Bolig nyheder
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 07:40 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 613
Post Flere vil købe bolig

Der er en halv gang flere potentielle købere end sælgere på ejendomsmarkedet.

Læs mere her

Kilde: politiken.dk
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 08:20 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 671
Standard Det sagde de også i september!

I september 2006 bragtes nyheden:

"Institut for konjunkturanalyse er et analyse firma, der laver meningsmålinger ved hjælp telefoninterviews. De har netop offentliggjort en analyse, som viser at optimismen er ved at komme tilbage på boligmarkedet. Ifølge Institut for konjunkturanalyse har 4,4 procent af Danmarks befolkning planer om at købe nyt hus i løbet af det kommende kvartal, mens kun 3,9 procent har planer om at sælge. Dette fortolkes, som at der er igen er opdrift i boligpriserne. "

Hvad er der sket siden? Priserne er faldet! Det indrømmer selv ejendomsmæglerne.

Jeg tror danskerne er kloge nok til ikke at hoppe på mere propaganda fra dette institut. Det er tankevækkende så mange der for tiden har behov for at forsøge at tale markedet igang.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 08:25 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 671
Standard

Iøvrigt, interessant at se den kære Ulrikke Ekelund på banen igen:
Noget tyder på, at antallet af boliger til salg er ved at toppe. Når der bliver solgt en bolig, forsvinder der snart en mere, fordi sælger derefter skal have noget andet at bo i,« forklarer cheføkonom Ulrikke Ekelund, BRFkredit.
Gad vide hvad det er der tyder på det? Tallene på boligsiden.dk ser tværtimod ud til at være steget ekstraordinært kraftigt de seneste par dage - en stigning på >1300 boliger til salg i de sidste 8 dage!

Men ok, det er jo også samme Ulrikke Ekelund der i august i Berlingske Tidende beregnede at ejerlejligheder over de næste 5-10 år kunne stige til 10 og 20 mio. kr. Det var også Ulrikke Ekelund der i sommer -- da Home fremlagde en statistik der viste deciderede faldende salgspriser -- kommenterede undersøgelsen med "det handler ikke om fald i priserne men om et fald i prisstigningstakten". Det viser, at hun overhovedet ikke havde sat sig ind i undersøgelsen. Så der er vel intet nyt under solen.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 08:35 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 251
Standard

Ja, men hvad skal de potentielle købere der er førstegangskøbere gøre? De kan ikke komme ind i ejendomsmarkedet førend bobbelpriserne bobler nedad igen.
Desuden er nyopførte hus/lejligheder nærmest usælgelige fordi boligskatten her vil blive væsentligt højere end fra et hus der blev bygget for bare nogle få år tilbage. Så længe der er denne markante asymetri kan der højst blive tale om at "bytte" bolig i kommende handler hvis folk altså tør i et nedadgående marked.
Ejendomsmarkedet er unaturligt låst fast af de opskruede priser som kom i kølvandet af afdragsfrie lån og skattestop/loft på ejendomsskatter og derfor er der ingen bund (førstegangskøbere) længere i denne spekulationspyramide.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 09:50 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 251
Standard

"Når der bliver solgt en bolig, forsvinder der snart en mere, fordi sælger derefter skal have noget andet at bo i,« forklarer cheføkonom Ulrikke Ekelund, BRFkredit."
...øhh,- og så er der jo lige dem med 2 boliger og dobbelt husleje de køber nok ikke en ny bolig lige med det første....
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 11:00 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,385
Standard Både påskeliljer og overoptimistiske analytikere springer ud i denne tid

Hvis priserne fortsat falder henover foråret, vil det jo nok være vanskeligt for ejendomsmæglere/sælgere at bevare optimismen.

Jeg tror faktisk udfaldet af forårets handler, kan være afgørende for om der bliver tale om en "blød landing" eller en rutsjetur.

Så der er jo masser af grund til at forsøge at tale markedet igang.

Må jeg i den forbindelse opfordre alle de såkaldt potentielle købere, om at have is i maven, jeg tror det vil give tifold igen.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 31st March 2007, 02:44 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1
Standard

Ja, og så er der jo altså også dem, der læser aviser og interesserer sig for sin egen/sin families økonomi og rent faktisk beslutter sig for ikke at købe en ny bolig, men derimod finder sig en lejebolig i forventning om at priserne vil falde. Det er naturligvis ikke alle boligsælgere, der vil kunne gøre dette, men mange af førstegangskøberne anno 2000-2005 vil kunne trække sig midlertidigt ud af ejerboligmarkedet og lade friværdien trække renter i nogle år for så senere at stige på 'boligtoget' igen. Fremover vil det nok nærmere være dette fremfor dem, som sidder med to (eller tre) boliger, som vil få priserne til at falde
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 8th April 2007, 04:28 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 5
Standard

Mangler IFKA undersøgelsen ikke fuldstændigt at tage højde for at et boligkøb som regel er en handling som planlægges lang tid i forvejen, mens et boligsalg ofte sker uventet. Jeg tænker her på at en del boliger sælges pga. dødsfald, pludselig sygdom, skilsmisse og lignende. Hvis Hr. Hansen, som om et halvt år får en hjerneblødning, kommer på plejehjem og børnene sælger boligen, idag bliver spurgt om han regner med at sælge indenfor et år svarer han sikkert nej.
Hvis vi siger den gennemsnitlige boligejer køber bolig når han er 30 og dør når han/hun er 80, kan vi regne med at 2% af boligejerne skal sælge om året som følge af dødsfald. Med 2.5mill boligerejere (jeg ved ikke hvad det faktiske tal er) bliver det 50000 boliger som sælges pga. dødsfald. Læg dette tal til de som forventer at sælge og billedet ser noget anderledes ud.
Læg så yderligere de til som kommer ud for ulykker, skal skilles (og måske skal købe to nye boliger), træk dem fra hvor manden dør og konen beholder huset og bla. bla. bla. Det korte af det lange er at statistikken er langt mere kompliceret end IFKA's rundspørgning giver indtryk af og undersøgelsen er reelt værdiløs.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Overvejer du at købe bolig lige nu? Rocco Generelt 11 6th August 2007 12:46 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:27 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.