Se enkelt indlæg
  #1 (permalink)  
Gammel 4th October 2007, 01:44 PM
Gorrion Gorrion er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard ECB holder renten i ro

epn.dk - ECB holder renten i ro

Den Europæiske Centralbank fastholder den ledende rente uændret på 4,0 pct.

Jeg tror det er en meget klog beslutning at holde renten i ro de næste 12 måneder hvis det lader sig gøre. der er så meget i finansverdnen som der den næste tid skal rydes op i, og evalueres over.
Noget kunne tyde på at bankerne har indset at de er nød til at fremlægge deres tab for offentligheden i forbindelse med subprime krisen, og efterfølgende uro på finansmarkedet.
Stabiliteten og tilliden i det økonomiske virvar som har ramt kloden, og stadig hænger som en sort sky overalt, kan være nemmere at ride af med en rente som bliver fastfrosset fra ECB i et år.

Hvis . . . og kun hvis renten alligevel skulle blive sænket senere, så er det et klart tegn på at der ikke er bedring i den økonomiske krise, hvis det bliver offentligjort at USA er gået i ressision når vi kommer til foråret, så vil markederne verden over reagere voldsomt, og så vil renten helt sikkert falde.
Jovist kan det være til gavn for os som har et Boliglån, men de langsigtede økonomiske konsekvenser bliver endnu større end de astronomiske tab vi allerede har været vidne til.

Det har været lidt svært at tyde markedet de sidste dage, men det er klart at åbenhed i bankverdnen er nøglen til en mere stabil økonomi, også selvom den er hårdt såret.
Der er dog stadig mange tegn på at 2008 bliver et træls år, for at sige det på godt jysk, og kan nok spores ind i 2009 også.
Besvar med citat