Se enkelt indlæg
  #2 (permalink)  
Gammel 14th January 2010, 01:28 PM
BobDylan BobDylan er offline
Moderator
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 3,661
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af 3 små grise Se indlæg
Konen og jeg overvejer at byde på et hus med fladt tag og jeg er meget interesseret i at høre om nogen herinde har egne erfaringer eller anden viden om emnet?

Som køber-novice er min eneste association til begrebet ”fladt tag” en sketch-karakter af Peter Schröder vel tilbage fra slut-80’erne, der altid fik et ”os der blev narret til at købe med fladt tag” i sine sætninger… Ret beset begrænser mit kendskab sig egentligt til at det er fladt

Tilstandsrapporten angiver 2 K1’ere vedrørende taget. Én omkring ”lunker” hvor der kan stå vand og nogle mindrer forvitringer på skorstenen. Tagbelægningen er ca 10 år gammel.
Huset er bygget i 65.
Standen på huset er beskrevet som lidt over middel.

Meget lav-praktisk konkluderer jeg at det ikke kan være et tilfælde at der ikke længere bygges huse med flade tage, men er jeg un-fair?
Der bygges masser af huse med fladt tag. Langt de fleste "moderne" udseende etageboliger laves med fladt tag, det samme gælder for det meste erhvervsbyggeri. Jeg tror at der er en kombination af retrosmag og ulykkelige historier om byggesjusk fra 60erne og 70erne som har taget livet af det flade tag til enfamiliesboliger + måske behovet for opbevaringsplads. Det undrer mig til at stadighed hvor personer i huse med fladt tag og uden kælder opbevarer skiudstyr, kufferter osv.
Flade tage kan være helt fint hvis det er korrekt udført og hvis der er tilstrækkelig hældning. Årgangen taget i betragtning kan det sagtens være et problematisk tag, men var det ikke allerede ordnet havde hele huset været fugtskadet, så vi må næsten gå ud fra at det på et tidspunkt har været i orden.
Lunker kan på sigt blive et problem, da vandet jo ikke løber væk derfra og det giver slid på pappet og et potentielt fugtproblem, men er det kun en K1 er der jo ikke noget akut problem.
Jeg tror du skal regne med lidt højere vedligeholdelsesomkostninger end ved fx et tegltag e.lign. da pappet ikke har uendelig levetid. På tage med hældning siger man max 20 år og mon ikke det er lidt lavere på et fladt tag.
Derudover skal man nok regne med en lidt lavere gensalgspris, så det skal også lige indregnes. Ellers kan jeg ikke se noget problem...

/Bob
Besvar med citat