Se enkelt indlæg
  #7 (permalink)  
Gammel 19th May 2010, 12:10 PM
Skyblue Skyblue er offline
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,109
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Baldrik Se indlæg
Kommunerne er ikke super dygtige til at styre deres udgifter, men det er også en overlagt handling at bryde budgetterne, ligesom regionerne gjorde det, da de nedbragte ventelisterne. "Se, det koster penge at forbedre!"

At tro fininsministeriet vil kunne styre kommunerne økonomi bedre er en illusion. De har det svært nok ved at styre ministeriernes.

Drop skattestoppet for kommunerne (inden for en ramme), giv dem en chance for at udøve lidt konkurrence og en mere aktiv prioritering. Vis lidt liberalisme i praksis. Vores nuværende regering er så centraliserende, at der er flashbacks til østblokken, hvis det fortsætter af det samme spor meget længere.
Liberalisme er ikke bare at lade folk gøre som de vil. Jeg tror ikke der er mange virksomheder som fungerer på samme måde som staten og kommunerne gør. Hvis en underafdeling konstant giver underskud og ikke løser sine opgaver, så bliver den lukket. Hvilke kommuner synes du vi skal lukke?

Edit: Derudover er kommunerne jo ikke rigtig et sted man kan konkurrere. For det første er der meget store omkostninger ved at flytte, så markedet er temmelig illikvidt. Derudover er der jo diverse udligningsordninger, så de kommuner der har overskud bare sender det til de fattige. Det er derfor ikke fuldstændigt uforståeligt at kommunerne bare bruger løs. Hvis de gør, får de jo flere penge, eller skal ikke af med så mange. Der er umiddelbart ikke meget incitement til at spare noget som helst, og det er nok der man skal starte.
__________________
Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an impression of solidity to pure wind.
- George Orwell

At skabe en god debat

Sidst redigeret af Skyblue : 19th May 2010 kl. 12:15 PM.
Besvar med citat