Se enkelt indlæg
  #1 (permalink)  
Gammel 27th December 2007, 03:36 PM
Gorrion Gorrion er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Post Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0

En rigtig glædelig Jul til alle.

Det er vist på tide at få lavet endnu en ny tråd til http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html og http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-2-0-a.html. Med sammenlagt over 1100 indlæg og på den anden side af 50.000 visninger ser det ud til at denne debat har været fulgt nøje.
Det hænder at debatten i tråden afspores og pludselig handler om noget helt andet end hvad overskriften tilsiger, og det er også sket et par gange at nogle indlæg er endt i hvad man kan betegne som mundhuggeri mellem debatøre end egentlig saglig debat og indlæg. Men overvejende er de to trådes indhold hendledt mod denne historiske økonomiske krise . . . en krise der er så perfekt at den efterhånden har overgået alverdens økonomiske kriser i finansverdnen med uhørt størelse og styrke.
Jeg startede som sagt denne tråd den 10 Aug. 2007, og indledte med nogle dystre forudsigelser om verdensøkonomien som stort set har holdt stik lige siden.
Nu kan man spørge, hvad skal vi med en ny tråd om denne økonomiske krise . . . ja, jeg har også stillet spørgsmålet til mig selv, for efterhånden gik det også op for finansverdnen og ikke mindst pressen at det var . . . og siden er gået rav ruskende galt i finansverdnen, med kolosale konsekvenser (som forudsagt). Subprime-krisen og sideløbende den omfattende økonomiske krise er efterhånden fulgt så intenst at denne tråd begynder at blive overflødig . . . og dog.
For det er netop i denne debat at vi almindelige dødelige uden kæmpe lønninger og enorme bonus ordninger kan udtrykke vores meninger, vuderinger, forudsigelser, mm. Det har faktisk vist sig at visse debatøre på dette forum har ramt langt mere præcist end en lang række højtstående økonomer og bankfolk har formået, både når det gælder debatten om denne historiske krise men også vedr. boligmarkedet.

Da jeg har været på en kort juleferie har jeg ikke haft mulighed for at deltage i debatten, men markedet har det jo som regel med at holde vejret i helligdagende og der ser nu heller ikke ud til at værre sket det store. Det pludselige børskrak jeg længe har snakket om, er nok bedre betegnet som et glidende børskrak, "som en af vores debatøre så fint har betegnet det". Dermed har jeg dog ikke afskrevet et større og voldsommere krak, men hvem havde nogensinde forestillet sig at alverdens Centralbanker pludselig pumpede flere tusinde mia ud i bankerne for at holde skibet flydende . . . for en stund endnu.


Jeg fastholder stadig at USA har været i Recession i måneder, og at betegnelsen for USA's økonomiske situation hvis den forbliver hvor den er, eller nok mere sandsynligt forværres, vil udløse betegnelsen Depression i starten af Feb 2008. (Beond, en af Boliga's debatøre har ligefrem en nedtælling af denne forudsigelse i sin signatur, den bør man klikke på ved lejlighed)
Lad debatten fortsætte

Sidst redigeret af Gorrion : 27th December 2007 kl. 03:41 PM.
Besvar med citat