Se enkelt indlæg
  #15 (permalink)  
Gammel 5th September 2010, 01:35 PM
pwz pwz er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2010
Indlæg: 1,279
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Thomas Se indlæg
Problemet med AC'ere i f.eks. den kommunale administration er, at de er overkvalificerede-
Ansætter man en jurist i en stilling, som tidligere blev bestridt af en HK-fuldmægtig bliver resultatet ikke nødvendigvis bedre: AC'eren skal blot indhente det HK'eren har lært som lærling.
HK arbejdet kan kun laves godt nok - en korrekt lønudbetaling bliver ikke bedre af at være foretaget af en jurist!

Alt det pladder med "bedre uddannelse" - vi har for længe siden passeret 0 i marginalproduktet. Vi er i den situation: Jo mere uddannelse på abeniveau af torskedumme duller, jo lavere produktion, jo lavere produktivitet.
Hey Thomas - helt enig. Isbryderordningen 'fungerer' ved at den lokker et kontor m.m. til at ansætte en overkvalificeret akademiker i en stilling hvor en HK'er er tilstrækkelig, d.s. hvor den akademiske grad slet ikke kommer i spil (og nej, SLET ikke i spil - før I kommer med at 'læring er en udviklende proces' etc. etc.). Når så de 6 måneder er gået så bliver personen nok hængende, for man kender jo trods alt personen (man ved hvad man har og alt det) og der er også omkostninger ved at skifte. Desuden er det jo alligevel andre folks penge man ligger og leger med, så hvorfor være bussemand og fyre vedkommende. Resultat: Nu hænger vi, samfundet, på 40 års alt for høj lønudbetaling sammenlignet med hvis man havde ansat en HK'er fra starten.

I en økonomi med rationelle aktører (i.e. hvor der stilles naturlige krav om produktivitet m.m.) ville isbryderordningen ingen berettigelse eller effekt have. Hvis en person gerne vil vise sit værd er det jo allerede muligt i kraft af prøveperioden - arbejdsgiveren kan jo blot antage den nyuddannede og fyre vedkommende med 14 dages varsel indenfor de første 6 måneder hvis vedkommende viser sig at være en skuffelse. Isbryderordningen fungerer kun ved at den forvirrer aktørerne sådan at vi alle hænger på for høje lønudgifter for totalt overkvalificerede personer! I virkeligheden burde man uddanne langt færre akademikere, især på de humanistiske uddannelser. Det kan synes forkert, da vi samlet set nok er nødt til at gå op i uddannelse. Men øget uddannelse er, som Thomas er inde på, ikke noget magisk støv. Hvis den højt uddannede person ender med at lave almindeligt kontorarbejde, så er det som at have puttet læbestift på en gris. Så hellere beskære optaget så vi kun uddanner de bedste, og dermed sparer på udgifterne til isbryderordningen og dens konsekvenser.
Besvar med citat