Se enkelt indlæg
  #18 (permalink)  
Gammel 5th September 2010, 04:21 PM
Lejeren Lejeren er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 637
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af pwz Se indlæg
Uanset hvad er det i sidste ende den uddannelsessøgendes eget ansvar at vælge en relevant uddannelse.
Det primære ansvar, ja. Men samfundet har sandelig også noget af ansvaret, når man meget direkte opfordrer folk til at tage en lang uddannelse.

Citer:
Vi skal væk fra mentaliteten med, at man har "krav" på et job blot fordi man blev optaget på og gennemførte en eller anden akademisk uddannelse.
Naturligvis har man ikke krav på et job, men det er hverken til gavn for samfundet eller den enkelte, at en person efter 5-6 års hårdt arbejde på en højere læreanstalt ikke har udsigt til noget job.

Citer:
Det vil være mest hensigtsmæssigt om det regulerer sig selv (vs. tæt regulering af optag på uddannelserne), da staten har vist sig katastrofalt dårlig til at forudse behovet for arbejdskraft. F.eks. forudså man fremtidig folkeskolelærermangel på et tidspunkt hvor der allerede var født små årgange, og nu er der alt for mange!

Når det er sagt er der jo ingen grund til at oprette en masse ligegyldige studiepladser der ikke er brug for. Alene effekten af at de unge vil begynde at tænke over hvilket job der mon er til dem efter deres cand.xxx uddannelse - som vil være banebrydende nyt i Danmark - vil hjælpe rigtig meget på det.

Dertil kommer, som du nævner, den positive effekt af at kun de bedste vil blive optaget - det vil nok også bevirke et højere niveau på uddannelserne.
Enig
Besvar med citat