Emne: tip et udbud
Se enkelt indlæg
  #75 (permalink)  
Gammel 9th May 2007, 07:31 PM
SSG SSG er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 106
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af goofp Se indlæg
Hvilken logik er der i at hurtigere prisfald fører til stagnerende udbud ?

Der er i hvert fald en logik i, at folk som ikke er desperate afventer situationen når der er et større prisfald i gang. Men den ville jo trække i den anden retning.

Mener du at mange købere ikke bekymrer sig om udsigten til et større fald ?
Det kræver desværre en lang forklaring for at blive en ordentlig forklaring:

Min pointe er at når folk hører at markedet er usikkert, men at "ingen ved noget med sikkerhed", og de har stået på spring til at købe, så virker prisnedsættelser meget motiverende. Med de gamle priser var markedet gået istå. Hver gang prisen falder lidt vil x% af dem der venter slå til. Dette gælder især når der er blandede signaler ude om hvilken vej markedet vender (fald vs. blød landing).

Det er altså delvis pga. manglende information at folk køber. De næste tal fra realkreditrådet vil reelt dække månederne marts-april-maj, hvor priserne er faldet mere end i de forgående måneder. Og så vil købere til den tid kræve endnu større prisfald fordi det nu er klart at det ser "værre ud end forventet". Men selv til den tid vil prisfald af en vis (lidt større) størrelse være nok, fordi folk ikke har de aktuelle data, men må nøjes med tal fra RKR. Ivirkeligheden går data fra RKR igennem medierne til "folk". - Det er de folk der stoler på de gamle medier der er bagefter. Folk med en internetforbindelse, der ved at boliga og tipenbolig eksisterer, kan holde øje med den aktuelle situation, og behøver derfor ikke hører det mindste på Thomas Torp og andre. De kan vurdere situationen selv, især med historie data fra tipenbolig.dk. - Hvis det bliver et større krak kan vi se det, hvis det flader ud kan vi se det (Jeg ved godt at det ikke er alle der er enige med mig i dette).

En afgørende grund til det øgede salg er altså at folk der har besluttet at købe i virkeligheden beslutter det ½-1 år før selve købet. Beslutningen er taget, og når de så ser et "godt tilbud" på en ejendom de kan lide, slår de gerne til. Dette gælder især fordi en ejebolig kan være en "nødvendighed". I virkeligheden er denne nødvendighed kun blevet til en sådan fordi der er kommet et forventningspres i familien som helhed, samt at man som familie gerne ligger planer ½-1 år ud i fremtiden. Men der er jo også ting som et fantastisk nyt job, børn etc. Det er altså en vis rigiditet eller stivhed som gør at der bliver solgt lige nu. Men det er jo også velkendt at boligmarkedet er et langsomt reagerende marked.

Citer:
Oprindeligt indsendt af goofp Se indlæg
Hvilken tråd om prisfald taler du om ? Der er flere ...
Ja, det er den her der er mest aktuel: http://www.boligdebatten.dk/generelt...older-det.html

Sidst redigeret af SSG : 9th May 2007 kl. 07:40 PM. Årsag: .. og børn
Besvar med citat