Se enkelt indlæg
  #3 (permalink)  
Gammel 19th January 2012, 11:55 AM
Nordstar Nordstar er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 4,875
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af spinoza Se indlæg

Håber personligt på et bredt skatteforlig, hvor boligbeskatningen normaliseres, så niveauet i sidste ende bliver som det ville have været uden det fjollede nominelle skattestop. Penge bruges til en øgning af jobfradraget, så det kan betale sig at arbejde for den lavere middelklasse, og til en forhøjelse af grænsen for topskat, så det også kan betale sig for den højere middelklasse. Det hele naturligvis indfaset over nogle år. Synes, at det ville give noget meget sundere incitamentsstrukturer, og for det brede flertal vil det ikke vælte privatøkonomien.
Hvad er en normal boligbeskatning?

En bolig er ikke en erhvervsmæssig virksomhed og præmisset at sammenligne med investering i en obligation holder ikke. Boliger købes fordi almindelige mennesker skal have et tag over hovedet. Endvidere er der betydlige udgifter hvis boligen over tid ikke i sig selv skal falde i værdi som følge af slidtage og almen forlældelse.

Argumentet om finansiring holder ihvertfald ikke, da skatten skal holdes op med f.eks. det offentlige forbrug og udgifter.

En reducering af skatten på arbejde, behøver således ikke nødvendigvis at skulle afhænge af stigende skatter andetssteds. Man kan også relativere beløbene og se det i en større sammenhæng. Hvad sker der f. eks. hvis betræbelserne på at få rygere til at stoppe med at ryge, og halvdelen af de ca. 7 mia. i tobaksafgifter forsvinder? Hvad sker der når bilkøbere går ned i bilklasse og det medfører færre indtægter i registeringsafgifter.
Besvar med citat