Se enkelt indlæg
  #22 (permalink)  
Gammel 13th November 2012, 11:08 PM
Peter9 Peter9 er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 952
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Markowitch Se indlæg
Det er lidt uheldigt at foreningens swap aftale skal bogføres til sin pålydende værdi, for de har da ikke tænkt sig at sælge den swap aftale?
Næ, men en andelsboligforening har typisk heller ikke tænkt sig at sælge ejendommen eller indfri lånene på statusdagen - alligevel optages de (ofte) til valaurvurdering / offentlig vurdering hhv. kursværdi, som alle (teoretisk set) skal afspejle den aktuelle værdi. Dvs. at indregning af swaps (i disse situationer) giver symmetri.

Hvis ejendommen (som i nogle foreninger) i stedet værdiansættes til anskaffelsessum, indregnes swaps ikke (og restgæld opgøres nominelt). Det er symmetrisk, men man kan i så fald diskutere informationsværdien af regnskabets balance.

Se lignende forklaring fx her:
http://www.erhvervsstyrelsen.dk/file...igforening.pdf

Jeg ved ikke om DE m.fl. har tænkt over hvorfor det tilsyneladende kan være acceptabelt at udeholde swap-værdi fra "anslået teknisk pris".

Men det er vel ikke tilfældigt at ejendomsmæglervirksomheden Nybolig / Gitte Grønlund pt. holder swap-beløbene skjult fra salgsopstillingen. Der er ellers afsat plads til at udfylde beløbet.
Besvar med citat