Se enkelt indlæg
  #6 (permalink)  
Gammel 10th May 2008, 03:10 PM
SortKaffe SortKaffe er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Talking

Citer:
Oprindeligt indsendt af Maverick Se indlæg
Konspirationsteorien lever nok, Gorrion!

Den klassiske monetarisme, som du gør dig til talsmand for, er fuldkommen forældet. Alverdens ulykker kan altså ikke tilskrives nationalbankernes pengepolitik.
Gorrion har aldrig gjort sig til talsmand for montarismen. Tværtimod skulle jeg mene, da Gorrion gang på gang har påvist de meget uheldige påvirkninger af realøkonomien som den uhæmmede vækst i pengeforsyningen har ført med sig.

Men DBs og Saxo banks udmeldiger i dagens aviser er nu nok så interessant. For den betyder jo at bankverdenen nu har opgivet alt håb om "en blød landing". Alle værdistigninger siden sommeren/efteråret 2004 er væk, og alle lån der er ydet med sikkerhed i den friværdi der blev skabt fra da af og frem til kulminationen i febr. 2006 er nu udlån uden sikkerhed. Det samme er udlån til boligkøbere der har købt til prisniveauet fra dengang, samt udlån til "developpere" der har bygget nyt inden for den prisramme.

Det må være uhyrlige summer banksektoren står foran at skulle afskrive.

Da man må formode bankerne ikke er interesserede i at forøge beholdningen af dubiøse lån må dagens udmeling nok osse kunne tolkes således, at det bliver svært at få lov til at låne de sidste 25% af købsprisen på fast ejendom. De eneste der herefter vil kunne købe er de der selv står med 25 % af købssummen i hånden. Og det er vel næppe så mange Men pudsigt nok har selvsamme DB jo for få uger siden været ude at forklarer at netop denne meget beskedne kundegruppe lige netop nu vil kunne handle fast ejendom med stor fordel

Nationalbanken "redningskrans" til finanssektoren kommer unægtelig til at synes en smule klejn i den sammenhæng
Besvar med citat