Se enkelt indlæg
  #14 (permalink)  
Gammel 7th February 2019, 07:28 AM
Kudash Kudash er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2013
Indlæg: 129
Standard

Det er vanskeligt at sammenligne fjernvarmeforbrug på tværs af landet ved at gøre det på prisen, da der er kæmpe forskel på hvad det egentlig koster pr. KWH/M3 og hvor store faste omkostninger der er.

I Aalborg (som nok er et af landet billigste steder) afregner man i m3 fjernvarme, som koster knap 19kr/m3. Den bruger vi ca. 150 af om året = 3000 kr (holder de lige i runde tal). Dertil kommer fast omkostning på 19 kr/m2 hus + abonnement som samlet koster ca. 4500. Vores samlede omkostning til fjernvarme (med varmveksler og 2 i hustanden) er altså 7500kr. (vi kører 21g de i de fleste rum, da vi ikke kan lide det for varmt)

Satte vi vores varmeforbrug ned til det halve ville vi pga. prissammensætningen kun spare ca. 20% af den samlede omkostning. Tilsvarende vil et merforbrug ikke betyde den store stigning i den samlede regning. I vores tilfælde er det i hvert fald komforten som 100% bestemmer temperaturen, og ikke prisen.

Vi havde før et hus fra 60'erne som vi havde efterisoleret og sat nye vinduer i osv. og jeg har sammenlignet vores forbrug.

Selv med en varmveksler i det nye (vs. varmvandsbeholder i det gamle) og det faktum vi nok har det gennemsnitlig 2-3 grader varmere i det nye hus, så er vores forbrug pr. m2 ca. 50% i forhold til det gamle.
Besvar med citat