Se enkelt indlæg
  #3 (permalink)  
Gammel 3rd August 2019, 06:01 PM
maiaibing maiaibing er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 2,270
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af RHC87 Se indlæg
Jeg er klar over, at skatterne indefryses hvis ejendommen erhverves inden 2021, men i min optik er det ikke nogen fordel, da de under alle omstændigheder skal betales ifm. salg. Det er en lejlighed i prisklassen 1.5-2 (etter eller lille to'er)

Hvad siger de kloge hoveder herinde - vil det give mening at vente, eller skal det ikke være en hindring? Ejendomsskatten på den jeg kigger på i øjeblikket er ca. 4.400kr. Ved ikke, hvad man rimeligvis kan forvente den vil hedde i fremtiden?
1) Der er ingen indefrysning af skatterabatten. Det er en skattefri gevinst i alle de år, du har lejligheden og skal aldrig betales. Med din tidshorisont bliver det en ganske vigtig overvejelse ift. økonomien.

2) I København ville jeg ikke være i tvivl med din tidshorisont, men jer er mere i tvivl om Århus (som jeg ikke kender så godt), jf de nylige fald i Aalborg. Jeg tror bestemt du skal være klar til at slå til inden 2021, men vent indtil du kommer tættere på. I teorien vil priserne således være stabile hen over nytåret 2021, bl.a. pga indefrysningen. Vi ved, at det tager flere år for markedet at rette ind. I mellemtiden får du ikke en købsrabat svarende til skattestigningen, fordi du skal dele udgift/gevinst med de eksisterende ejere. Det komme måske ikke til at holde 100%, for markedet er ikke helt rationelt, men det vil være forkert at regne med et "vandfald" hen over nytåret.

Jeg har tidligere vist regnestykker her, som var meget entydige ift hvis man selv skal bo i lejligheden (køb nu i København). Det er mindre klart, når du vil købe mhp. udlejning. Hvad regner du med at få? Hvad vil belægningsprocenten være? etc. Det er et meget individuelt regnestykke.

3) Uanset hvad, skal du købe noget attraktivt og velbeliggende - og evt. opgive nogle m2. Vi ved de bedste lejligheder holder prisen langt bedst, når der er en nedtur. Så det er en rigtig god måde at undgå et tab. Især på den lange bane, fordi det vil også være de boliger, som hurtigst genvinder deres tidligere værdi i forbindelse med et tilbagefald. Omvendt stiger de ikke lige så hurtigt/meget. Min egen tilgang er helt klar, når det gælder fast ejendom. Invester i de bedste ejendomme i de byer som vokser, for at mindske risikoen, hav mindst 7-8 års horisont - og det kan ikke gå galt.

I mellemtiden ved vi, at de lave renter fortsætter i mange år frem. Der kommer ikke noget tilbageslag derfra. De flade lejlighedspriser svarer allerede til et pænt fald ift reallønsudviklingen og danskernes opsparing er ved at sprænge alle rammer. Der skal nok blive kø til at købe din lejlighed om nogle år - uanset et evt. mindre drop i markedet hen over 2021. At lejlighederne skal til at falde 20% jf ovenfor har vi nu hørt på i meget, meget lang tid. Det sker ikke, medmindre der kommer et andet meget voldsomt og uventet tilbageslag og DK økonomi er bomstærk og folk har alt for mange penge liggende. Bare forestil dig, hvad der sker, hvis bankerne en dag indfører negative renter - hvilket sagtens kunne ske i løbet af de næste par år pga af det vedvarende fald i den naturlige rente.

Men vent som sagt til vi kommer nærmere på. Tror ikke vi vil se prisstigninger før måske de allersidste måneder, hvis der går sport i at købe sig ind i skatterabatten (kan ske). Du står ikke med et akut behov og der vil være flere informationer til rådighed om 7-8 måneders tid og priserne er fortsat vigende, hvortil kommer en lidt større usikkerhed om markedet i Århus end i København.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"

Sidst redigeret af maiaibing : 3rd August 2019 kl. 06:32 PM.
Besvar med citat