Se enkelt indlæg
  #44 (permalink)  
Gammel 14th September 2019, 06:07 PM
Skyblue Skyblue er offline
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,116
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af ondemand Se indlæg
Det er snart længe siden man så begrebet "ad-hominem attack" i alle debatter. Idéen med sammenblandingen af latin og engelsk er at forfatteren kan fremstå mere lærd og dannet end den stakkels dårekiste der ikke ved hvad ad-hominem betyder. Måske er det et begreb vi snart kan se anvendt i dette forum.

Nåh, men der er lavet noget statistik der viser at 12% af alle virksomheder er zombier. Dvs. at de ikke tjener nok til at kunne betale deres gæld, men at de bare låner og låner for at holde skruen i vandet.

Den slags virksomheder nyder selvfølgelig godt at lave renter. Det betyder at de kan husere i længere tid, og i deres dødskramper forsøge at sætte forhindringer i vejen for nye og sunde virksomheder der trænger ind på deres gamle lodder.

Man kan så have den lidt fatalistiske tilgang, at renten aldrig vil stige når der er SÅ mange lortevirksomheder derude. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig at pøblen kunne finde på at vende sig mod en populistisk despot der har nogle hurtige løsninger på alskens problemer. Vi kan altså se frem til QE og zombies 4EVA (som de unge siger). Jeg er tilbøjelig til at tro på den tese.

Det er for mig svært at opfatte de negative renter som et tegn på at det går forrygende i EU, og lille Danmark - men jeg kan godt se, at i alt nybyggeriet, langs havnepromenaderne og rundt om café-bordene er det smooth sailing så langt øjet rækker. Sådan var det vist også for 10 år siden.

Ingen kan vel spå om sol eller regn, men vi kan jo dele vores holdninger, og så argumentere herfor. Det giver ikke rigtigt mening at svine folk til, eller begive sig ud i mere eller mindre ligegyldige motivtolkninger.

Det rigtige vil være at lade markedet styre renten, lade zombierne dø og nye friske opstå. Gøre det mere attraktivt at yde en reel indsats, at skabe reele værdier, i stedet for at lade guldet regne over de allerrigeste, og de der blot sidder og trader dagen lang. Det er der mange - især dem der vil tabe når zombier og ejendomspriser falder - der IKKE mener, og det er dem der bestemmer.
Jo lavere renten er, jo dårligere går det. Jeg kan ikke huske hvilken økonom det var, men en af de store udtalte engang, at hvis han kunne, ville han tage en helikopter og smide penge ud over folk for at få gang i efterspørgslen.

Det er basalt set det der sker med negative renter.

Det virker ikke. Det eneste vi har fået ud af det, er en enorm inflation i form af prisstigninger på huse og aktier. Priserne er holdt kunstigt nede af at man flytter dele af produktionen til lavprislande. Så officielt er der ingen inflation. Uofficielt, kan en bolig i København koste 10 mio uden at være noget særligt.

Nu har de så gravet sig så dybt ned i det, at de ikke kan sætte renten op igen. De er kommet til enden af vejen, og nu lurer afgrunden både foran og bagved.
__________________
Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an impression of solidity to pure wind.
- George Orwell

At skabe en god debat
Besvar med citat