Se enkelt indlæg
  #5 (permalink)  
Gammel 19th July 2021, 11:08 AM
maiaibing maiaibing er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 2,689
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af nykøber Se indlæg
Vi står i et stort problem, og vi ved ikke helt hvordan vi skal forholde os, jeg håber nogen kan hjælpe.

Vi aftaler med et håndværkerfirma at vi, og 3 andre naboer skal have anlagt en terrasse med fliser hos os. Vi havde noget dårligt græs, som skulle fjernes og så anlægges fliser. Rundt om haven står ca. 15 m ligusterhæk.

I denne ligusterhæk er der ca. 6 planter der er døde., (1 m). På dagen spørger jeg håndværkerne, når de alligevel skal grave, om de ikke gider grave de 6 planter op også, så planter jeg nogle nye. Håndværker A siger, ikke noget problem.

Jeg kommer tilbage to timer senere, og de har gravet HELE hækken op, 15 m! Alt det raske hæk, de har endda revet de pæle med op som holdt hækken samt det wire som skulle holde den på plads!

I det jeg kommer ud og siger, hvad laver i? Går det op for dem, at de har lavet en fejl. Håndværker A, har sagt til håndværker B at de skulle fjerne hele hækken. De fortæller at de har lavet en fejl, og det finder vi ud af. De fortsætter med arbejdet, graver ud, lægger fliser osv.

Nu er vi så kommet til den kedelige del, hvem har ansvaret her og hvad skal jeg gøre?

Jeg har på ingen måde bedt dem om at fjerne hele hækken, hvorfor skulle jeg bede dem fjerne sund hæk også? I vores samtale samt tilbud på skrift, står der intet om hæk, kun brolægning.

De begynder nu at trække i land og siger at jeg selv har sagt det hele skulle fjernes. Pludselig siger håndværker B, at jeg har sagt det, selvom han slet ikke var til stede da jeg snakkede med håndværker A. Nu vil de have det til at lyde som om jeg har bedt om det.

Hjælp, hvad skal vi gøre her?

På forhånd tak!
Juridisk har håndværker A det fulde ansvar, men som den oprindelige ordre- og opdragsgiver får du svært ved at overbevise retten om, at det ikke var din egen fejl, at der blev gravet for meget op, når aftalen ikke var skiftlig og du overlod til en anden at sige det videre - med øget risiko for, at der kunne ske en fejl. Alt andet lige vil retten mene, at når du har bedt dem grave hækken op, så falder usikkerheden på om det lige drejede sig om den ene eller anden del af hækken tilbage på dig selv i sidste ende. Formodning vil jo være, at firmaet næppe har gravet hele hækken op for at genere dig - især fordi det "arbejde" blev givet gratis til dig.

Hold dig til håndværker A og prøv at forhandle dig til rette - han må have en ansvarsforsikring, som kan dække.

Skal det i retten, ville jeg selv droppe det. Dit liv er for kort til den slags. Ting sker og ingen gjorde det med vilje.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"

Sidst redigeret af maiaibing : 19th July 2021 kl. 04:31 PM.
Besvar med citat