Se enkelt indlæg
  #29 (permalink)  
Gammel 30th December 2021, 12:57 PM
maiaibing maiaibing er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 2,985
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af starenz Se indlæg
Jeg forstår godt dit ræsonnement ved at klage over en lav vurdering, men det ville jeg personligt være meget påpasselig med. For det første vil en højere pris alt andet lige gøre boligen mindre værd, den dag den skal sælges..
Det er derfor ejerperioden er afgørende.

Det er helt klart vurderingslovens udgangspunkt, at vurderingerne løbende skal justeres, så man rammer tættest muligt på de reale handelspriser.

Det kan man så være mere eller mindre overbevist om, at SKAT vil være i stand til at gøre i praksis. Men, det er helt sikkert, at SKAT fremadrettet ikke blot vil fremskrive den oprindelige vurdering procentvis fra år til år, som man gjorde det tidligere. Det vil simpelt hen ikke være lovligt - og Støjbergsagen har nok mindet en eller anden minister og bureaukrat om, at den slags skal man passe på med.

Den økonomiske risiko for dem som bliver boende i længere tid er en uforholdsmæssig lav vurdering, der efter 2024 pludselig stiger til et realistisk niveau, for så begynder taxameteret at tikke.

Kommer fx 2M pludselig oveni ens ejendomsværdi, fordi den har været vurderet for lavt (over knækket) - ja så taler vi hurtigt om ~60K i ekstraskat, som kunne være undgået i alle de år, man ejer ejendommen.

I mellemtiden gør en anden - lidt pervers og måske kontraintuitiv - konsekvens sig gældende for de, som vil beholde deres bolig igennem flere år. Starter man ud med en høj vurdering op til skattereformen, så får man en dobbelt buffer mod fremtidige stigninger. Dels en mulig skatterabat. Dels vil salgsværdien og dermed vurderingen for ejendommen falde relativt i de første år umiddelbart efter skattereformen. Så først vil markedet og de løbende vurderinger skulle neutralisere det oprindelige vurderingsgab, dernæst vil ejendomsskatterne skulle stige ud over skatterabatten, efterhånden som effekten af den oprindelige vurdering ædes op af justeringerne i vurderingspriserne.

Efter ca. 5-6 år er den vigtigste faktor for de fleste boligejere derfor sandsynligvis ikke den oprindelige vurdering, men alene skatterabattens eventuelle værdi.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"

Sidst redigeret af maiaibing : 30th December 2021 kl. 01:00 PM.
Besvar med citat