Se enkelt indlæg
  #88 (permalink)  
Gammel 6th January 2022, 11:23 PM
maiaibing maiaibing er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 2,985
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Sancus Se indlæg
Med fare for at bringe en allerede diskuteret analyse/fremskrivning på banen igen:

https://www.bvc.dk/media/1838/demogr...kommuner. pdf
Har tidligere været fremhævet (men vist ikke i denne tråd). Og enig i, at den er rigtig god at få forstand af.

Danmark er internationalt set stadig underurbaniseret, hvilket kan henføres til de manglende strukturreformer helt frem til midt i 1960'erne, hvor landbruget spillede en alt, alt for stor rolle i dansk erhvervspolitik.

Det var således først i 1958, at børn på landet fik mulighed for samme skolegang, som børn i byerne, fordi landbruget frygtede at kommende generationers landbrugsmedarbejdere fik en solid grunduddannelse og stak af til bedre og mere vellønnede industrijobs.

I dag rider Danmark på en velstandsbølge, men i 1965 håber Jens Otto Krag i sin nytårstale mere beskedent på, at Danmark kan blive "et moderne land på linje med det øvrige Europa". Så det er bestemt ikke nogen naturlov. Krag var måske den første danske statsminister der så strukturproblemerne klart og tog alvorligt fat på at løse dem, hvilket også var grunden til, at han så indædt kæmpede for Danmarks EF-medlemskabet.

Men vores byer hænger stadig efter - og drømmen om den lykkelige landsby har vel næppe været stærkere i dansk politik de sidste 50 år, selv om alle de unge stadig vil væk fra småborgerligheden, tomheden og de forblæste marker derude.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"

Sidst redigeret af maiaibing : 6th January 2022 kl. 11:26 PM.
Besvar med citat