Se enkelt indlæg
  #1 (permalink)  
Gammel 30th June 2022, 01:40 PM
Titorelli Titorelli er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 493
Standard Kritik af Lars Løkke og Moderaterne

For mange år siden, lige efter at Lars Løkke havde været igennem mediekværnen for hans habitter, skjorter og undertøj, troede eller håbede jeg at han kunne komme ud i den anden ende som en ny Stauning, der kunne samle landet i en vanskelig tid.

Det gjorde han ikke. Han tog ikke fat om problemerne, som hovedsagelig var forbundet med den islamiske indvandring. Han foretrak at smyge sig udenom formentlig af vælger-taktiske grunde og for at forberede en international karriere for sig selv efter sine bedrifter i dansk politik.

Men han er jo en erfaren politiker, og der kan være enkelte guldkorn i Moderaternes partiprogram. Hvem ved. Det vil jeg prøve at kigge på.

Moderaternes partiprogram er delt op i 24 forskellige afsnit herunder indledning, værdigrundlag, klima og energi og så videre.

Afsnittene Indledning og værdigrundlag er grundlæggende feel-good sætninger, som ingen kan hænges op på. Dog skal han have pluspoint for "at målet ikke er økonomisk lighed, men chancelighed, så alle borgere har samme mulighed for at udnytte egne evner til både egen og samfundets fordel" hvilket adskiller ham fra de socialdemokratiske Robin Hood partier, som kun tilstræber lighed ved at tage fra "de rige" og give til "de fattige".

Men iøvrigt skinner hans økonomiske liberalisme igennem idet "Der skal være plads til os alle, uanset alder, evner, herkomst og holdninger." Løkke har således ikke nogen særlig veneration for Danmarks oprindelige indbyggere, danskerne. For ham kan landet være befolket af afrikanere, muslimer eller polakker "så længe de ikke udfordrer de moralske og etiske standarder, vores demokrati og retsopfattelse bygger på." Hvilket også er helt i overensstemmelse med hans godkendelse af Marrakesh traktatens bestemmelser om organiseret og reguleret indvandring af afrikansk "arbejdskraft" til Europa.

I afsnittet "Klima og Energi" er der intet nyt at hente. Det er useriøst og har alene til formål at samle stemmer.

Han kører blot videre i mediernes brede spor: "Danmark skal arbejde for, at EU sætter ambitiøse mål", "Danmark skal være foregangsland på klimaområdet." På trods af Moderaternes påståede fornuft accepterer han påstanden om at en marginal stigning i de fire ti tusindedele, som CO2 udgør af atmosfærens volumen, får klodens temperatur til at stige.

Noget er løse påstande, som han bare lirer af: "Næsten 3/4 af verdens udledning af drivhusgasser kommer fra produktion, som er baseret på fossile brændstoffer." Langt hovedparten af CO2 kommer fra vulkaner og således har det været i milliarder af år. Hvor stor en andel af væksten i atmosfærens indhold af CO2, som kommer fra afbrænding af fossile brændstoffer, lader sig ikke måle.

Man ville have forventet at Moderaternes påståede fornuft ville bringe atomenergi på banen. Som jo er den eneste løsning på virkelig langt sigt

https://moderaterne.b-cdn.net/wp-con...tikProgram.pdf
Besvar med citat