Se enkelt indlæg
  #6 (permalink)  
Gammel 3rd July 2022, 05:31 PM
Titorelli Titorelli er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 215
Standard Kritik af moderaternes arbejdsmarkedspolitik

Det er i den senere tid kommet frem at job-centrene i meget ringe omfang formidler jobs. Kun 8% af arbejdsløse, som kommer i job, kan sige at de fandt jobbet med hjælp fra et Job-center.

Cepos har således beregnet at det på den måde koster skatteyderne ca. 0,5 mio. kr. at få blot en ledig i job via et job center.

Cepos beretter endvidere at almindeligvis finder ledige jobs uden at hjælp fra kommunen, jobcenteret eller a-kassen. Det gør de typisk gennem jobannoncer, netværk og uopfordrede ansøgninger. I 92 pct. af tilfældene siger nyansatte lønmodtagere, at de fandt det nye job på egen hånd.

Moderaternes svar på dette problem er at job centrene skal operere på et frit marked. "Vi ønsker et mere frit valg til borgeren, som selv skal kunne vælge, om det er jobcentret, a-kassen eller en privat leverandør, der skal hjælpe med jobmatchet. Vi ønsker ikke at nedlægge jobcentrene, men at udvikle- og konkurrenceudsætte dem til gavn for borgeren."

Det lyder som om at moderaterne mener at den enkelte arbejdsløse frit skal kunne vælge hvilken agent, der skal repræsentere ham på arbejdsmarkedet, på samme måde som skuespillere og professionelle fodboldspillere har agenter. Mener de så også at den enkelte helt skal kunne spare udgiften ved at vælge agenten fra?

Det lyder usandsynligt. Det er mere sandsynligt at moderaterne forestiller sig - hvis de har forestillet sig noget - at liberaliseringen skal bestå i at kommunen med nogle års mellemrum skal holde licitation over jobformidlingen - og vælge den agent, som de tror på den billigste og mest effektive måde vil være i stand til at drive de arbejdsløse rundt i manegen.

Lars Løkke slutter dette afsnit om arbejdsmarkedet ved at slutte sig til kravet om øget udenlandsk arbejdskraft i danske virksomheder, en øget indvandring, som han selv søgte at gøre mulig ved sin godkendelse af Marakesh traktaten.

Moderaterne skriver: "Mange virksomheder har problemer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft her i landet. Det problem bør løses ved at give mulighed for at hente kvalificeret arbejdskraft fra lande udenfor EU. Vi er således fortalere for et pointsystem, hvor der lægges vægt på både ansøgerens uddannelse og kvalifikationer, som vi oplever, der er mangel på indenlandsk."

Moderaterne synes ganske at ignorere det forhold at den eftertragtede udenlandske arbejdskraft allerede findes i Danmark, den er bare ikke interesseret i at arbejde. Som Asger Aamund gør opmærksom på koster det danske skatteydere et årligt nettobeløb på 38 til 90 milliarder kroner at finansiere livet for migranter fra hovedsageligt islamiske kultursamfund. Hvilket beløb er fem gange forsvarsbudgettet. Aamund skriver: "I Schweiz ryger man som migrant ud af vagten, hvis man ikke tager anvist arbejde. Hvis vi gjorde det samme i Danmark, ville der ikke være akut mangel på ufaglært arbejdskraft."

"Vi er 4,2 millioner stemmeberettigede vælgere, hvoraf 2,1 million er offentligt forsørgede." skriver Asger Aamund, "fraregner vi pensionisterne, er der stadig over en million personer i den arbejdsdygtige alder, der ikke er i beskæftigelse." - Det skulle dog være muligt at finde nogle, som kan arbejde.

https://moderaterne.b-cdn.net/wp-con...tikProgram.pdf

https://cepos.dk/artikler/det-koster...t-af-sig-selv/

MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT? DET MÅ VÆRE EN VITS – Asger Aamund

Sidst redigeret af Titorelli : 3rd July 2022 kl. 05:37 PM.
Besvar med citat